Naložbe v delnice Tesla, Inc (NASDAQ: TSLA)

Tesla, Inc. (NASDAQ: TSLA) je avtonomni proizvajalec električnih vozil, ki hitro spreminja avtomobilsko industrijo. Pred kratkim so bili stroški električnih vozil previsoki in privlačnost nizka. Tesla se je lahko lotil obeh vprašanj, zaradi česar je poceni in zabavno voziti vozila zaradi inovativnega napredka v tehnologiji. Podjetje je hitro postalo gospodinjsko ime in uživa prepoznavnost blagovne znamke, kar je v avtomobilski industriji redko. Z vizionarskim direktorjem na čelu je Tesla eno najbolj obetavnih podjetij na trgu danes.

Kaj je Tesla, Inc (TSLA)?

Čeprav je bil Elon Musk sinonim za Teslo, pravzaprav ni bil eden od prvotnih ustanoviteljev podjetja. Namesto tega sta bila dva inženirja, Martin Eberhard in Marc Tarpenning, ki sta podjetje ustanovila leta 2003. Musk se je prvič vključil kot zgodnji vlagatelj, kmalu zatem pa se je pridružil podjetju kot predsednik uprave. Zgodnja vizija Tesle je bila ustvariti proizvajalca avtomobilov, ki je bil tudi tehnološko podjetje. Z vlaganjem v raziskave in razvoj je podjetje skozi leta uvajalo strojno in programsko opremo, ki je privedla do revolucionarnih prebojev, kot je avtonomna vožnja.

Teslovo prvo vozilo je bil Roadster, ki je ciljal na višji končni trg. Proizvodnja se je začela leta 2008 in prva dobava je vključevala skupno 147 vozil. Musk je to prodajo izkoristil za naložbe v znižanje stroškov in vložil lasten denar v podporo podjetju skozi postopek zagona. S številnimi vlagatelji, ki jih zanima potencial Tesle, družbe, ki jo vodijo vizionarji, ki stojijo za podjetji, kot sta Paypal in SpaceX, je podjetje leta 2010 končno IPOed.

V naslednjih letih je Tesla lahko znižal stroške in vstopil v nove segmente trga. Vozila z nižjimi stroški, kot so Model X, Model S in Model 3, so bila predstavljena v naslednjih letih, kar je pomagalo razširiti privlačnost množičnega trga električnih vozil. S to razširjeno paleto izdelkov je Tesla znatno vložil v izgradnjo proizvodnih zmogljivosti. Prvotna Teslina tovarna je bila v Fremontu v Kaliforniji na mestu nekdanje tovarne GM. Od takrat je podjetje razširilo proizvodnjo v New York, Nevado, Teksas, Šanghaj in Berlin.

Zakaj Tesla, Inc (TSLA) Zadeve

Eden največjih Teslinih inženirskih podvigov je bil njihov namizne baterije ki so bili objavljeni leta 2020. Prvotno so Tesline baterije proizvajali Panasonic in drugi prodajalci. Vendar so proizvodnjo lastno pripeljali leta 2020. Patentirana oblika odpravlja potrebo po prevodnem kovinskem jezičku, ki povezuje akumulator z glavnim pogonskim sklopom v avtomobilu. Ta revolucionarna tehnologija je obravnavala dve glavni pritožbi, ki jih imajo mnogi glede električnih vozil: njihova cena in pomanjkanje dosega. Kot najcenejši del električnih vozil je ta inovacija akumulatorja Tesli omogočila, da drastično zmanjša stroške akumulatorja in posledično prodaja vozila po nižjih cenah. Spremembe naj bi znižale proizvodne stroške za 56 odstotkov, kar bi Tesli omogočilo, da konkurira avtomobilom na bencinski pogon. Poleg tega bo baterija zmožna zadržati petkrat več energije in povečati domet vozil za 16 odstotkov

Za razliko od nekaterih proizvajalcev avtomobilov je Teslin proizvodni postopek zelo vertikalno integriran. Medtem ko drugi proizvajalci svoje raziskave in razvoj osredotočajo na proizvodnjo motorjev in proizvodnjo drugih delov oddajajo zunanjim izvajalcem, je Tesla porabil precej časa za izpopolnjevanje celotnega proizvodnega procesa od začetka do konca. Kljub povečanju proizvodnje, ki se je zaradi težav v letu 2017 z Teslin postopek izdelave sedežev za model 3, težave so zdaj že razrešene. Te naraščajoče bolečine so omejile proizvodnjo in Teslo postavile na trg rob bankrota med 2017-2019, vendar so bili dolgoročno vredni. Ta poslovni model omogoča nemoten proizvodni proces in večji nadzor nad kakovostjo in roki dobave, kar ima ogromne prednosti pred konkurenco.

Tesla, Inc (TSLA) Obeti

Nobenega dvoma ni, da so električna vozila prihodnost. Medtem ko se številni tradicionalni proizvajalci avtomobilov lotijo ​​in začnejo razvijati električna vozila, ni dvoma, da je Tesla v smislu prepoznavnosti blagovne znamke in zvestobe znamki že precej naprej. Leta 2020 je Tesla držal 18 odstotkov tržnega deleža električnih vozil, pri čemer je VW prišel v oddaljeni sekundi s 6 odstotki. Čeprav je njihov položaj še vedno močan, so številni proizvajalci avtomobilov začeli znatno vlagati v tehnologijo električnih vozil. Tudi če bi se konkurenca povečala, bi prodaja in prihodki verjetno še naprej rasli. Zaradi rasti celotnega sektorja v prihodnjih letih bi zmanjšan tržni delež pomenil, da bi Tesla lahko dobil manjši kos veliko večje pite. Leta 2019 so električna vozila predstavljala le 2 odstotka svetovne prodaje avtomobilov, pri čemer sta bili prednjačili Evropa in Azija. Ocene predvidevajo, da bodo do leta 2030 upoštevana električna vozila 31 odstotkov skupnih nakupov novih vozil, pri čemer sta Kitajska in Evropa predstavljala devetinštirideset oziroma sedemindvajset odstotkov. Po vsem svetu se sprejemajo spremembe politike, da se ta postopek še pospeši. Med instrumenti, ki jih imajo zakonodajalci, so davki na ogljik, omejitve dostopa do mest in denarne subvencije za nakupe električnih vozil.

Medtem ko je Tesla najbolj znana po svojih vozilih, bo verjetno še eno ključno gonilo rasti v prihodnosti hčerinsko podjetje SolarCity. Kot eden najcenejših proizvajalcev sončne energije v ZDA je SolarCity ključni del Teslinega portfelja. Podjetje Tesla, ki ga je leta 2016 prevzela Tesla, se je dobro vključilo v druge Tesline ponudbe izdelkov in se popolnoma ujema z vizijo podjetja o prehodu na svet k trajnostnemu gospodarstvu. Medtem ko se je SolarCity leta 2020 po tržnem deležu sončnih naprav uvrstil na tretje mesto in ne uživa prepoznavnosti znamke, ki jo imajo Teslina vozila, so kljub temu zelo pomemben del podjetja, ki gre naprej.

Kje kupiti Tesla, Inc (NASDAQ:TSLA)?

Posrednik, ki ga priporočamo, je Firstrade.

Firstrade je vodilno spletno posredniško podjetje, ki ponuja celo vrsto naložbenih produktov in orodij, namenjenih vlagateljem, kot ste vi, da prevzamejo nadzor nad svojo finančno prihodnostjo. Od svoje ustanovitve leta 1985 se Firstrade zavzema za zagotavljanje visokokakovostnih in kakovostnih storitev.

Firstrade združuje lastniško tehnologijo trgovanja, zelo intuitiven uporabniški vmesnik, izjemne storitve za stranke in mobilne aplikacije, zato ponuja celovito rešitev za vse vaše naložbene potrebe..  Firstrade je član FINRA / SIPC.

Naložbe v delnice Tesla, Inc (NASDAQ: TSLA) Naložbe v delnice Tesla, Inc (NASDAQ: TSLA) Naložbe v delnice Tesla, Inc (NASDAQ: TSLA)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Pristojbine

Ničelna provizija

Pristojbine

Ničelna provizija

Pristojbine

Ničelna provizija

Minimum računa

Nobenega

Minimum računa

100 dolarjev

Minimum računa

Nobenega

Promocije

Brezplačne zaloge *

* Za podrobnosti glejte spletno mesto.

Promocije

Nobenega

Promocija

Nobenega

Povzetek

Tesla je nedvomno eden vodilnih na svetovnem prehodu v bolj trajnostno prihodnost. Podjetje je lahko samostojno spremenilo percepcijo javnosti o električnih vozilih in razvilo kultno podobno. Naložbe, ki so bile narejene v vseh letih, so se uresničile, Tesla je zdaj lahko znižal stroške in proizvedel veliko. Ko se bodo cene z nadaljnjimi novostmi še dodatno znižale, se bo stopnja sprejetja električnih vozil le še dvignila. Dolgoročne možnosti za rast podjetja so zelo obetavne in postavljeni temelji zagotavljajo, da ima podjetje jasno pot do trajne rasti tudi v prihodnosti.

Do zdaj smo razpravljali o Teslini električni in sončni prihodnosti, sedanje vodstvo v umetni inteligenci je enako pomembno, kot je bilo raziskano v naši funkciji Vlaganje v umetno inteligenco.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map