2020: leto kripto razpolovitve

Ste pripravljeni na enega najbolj pričakovanih letošnjih dogodkov v kripto prostoru? Prepolovitev bitcoinov je oddaljena le 1 mesec! Za osvežitev spomina je tukaj povzetek zgodovine, posledic in načinov trgovanja za ta dogodek, ki se zgodi vsaka štiri leta.

Globalna ponudba Bitcoinov

Od trenutka, ko je Satoshi Nakamoto ustvaril Bitcoin, obstaja le 21 milijonov bitcoinov, ki jih je mogoče skupno odkleniti. Zato je Bitcoin deflacijsko sredstvo, ki je nasprotje fiat valute.

Globalna ponudba bitcoinov prihaja iz procesa, imenovanega rudarstvo, pri katerem rudarji potrjujejo zapise transakcij bitcoinov z reševanjem zapletenih matematičnih vprašanj. Ko končajo, lahko rudarji bitcoinov prejmejo bitcoin nagrade.

V prvih dneh lahko rudarji dobijo 50 novih bitcoinov vsakič, ko so uspešno ustvarili blok. Približno približno 10 minut traja, da proizvedemo nove bitcoine. Zdaj je celotna ponudba BTC približno 18 milijonov. Približno 86% bitcoinov je že kovanih. Vendar pa je nagrada trenutno 12,5 BTC zaradi dogodka, imenovanega Bitcoin Halving.

Kaj je prepolovitev Bitcoinov?

Prepolovitev bitkoinov je dogodek, ki za polovico zmanjša število bitcoin nagrad rudarjem. To se zgodi, ko je ustvarjenih 210.000 blokov, kar traja približno štiri leta. V preteklosti sta bili dva razpoka bitcoinov. Po vsaki razpolovitvi so rudarji vsakič, ko so ustvarili blok, dobili 50% manj bitcoinov.

Vir: OKEx

Po vzorcu v zgornjem grafikonu lahko vidite, da bo sčasoma narejenih manj bitcoinov. Konec dneva, potem ko bo odklenjeno 21 milijonov bitcoinov (verjetno leta 2140), bo izkoriščena celotna ponudba bitcoinov. Zato deflacija bitcoinov ustvarja pomanjkanje in naredi bitcoin bolj dragocenega.

Kako prepolovitev Bitcoinov vpliva na ceno BTC?

Prepolovitev bitcoinov je bistven dogodek za trgovce, saj se je zgodovina v preteklosti izkazala, da je obema prepolovljenima dogodkoma sledil pomemben val. Oglejte si zgodovinske statistike cen BTC:

Prvo prepolovitev bitcoinov v letu 2012

Dan razpolovitve: 12,35 USD

1 leto kasneje: 1100 USD

2. razpolovitev Bitcoinov v letu 2016

Dan razpolovitve: 650,63 USD

1 leto kasneje: 2634,17 USD

1,5 leta kasneje: 20 000 USD

Da bi razumeli razlog za naraščanje cen Bitcoinov, morate vedeti, da zakon na ponudbo in povpraševanje močno vpliva na ceno bitcoinov. Ko se Bitcoin prepolovi, rudarji prejmejo manj bitcoin nagrad. Tako se znesek, ki ga lahko prodajo trgu, zmanjša. Glede na zmanjšano ponudbo, ko se povpraševanje poveča ali ostane enako, se cena sredstva poveča.

Kako trgovati za prepolovitev Bitcoinov

Ali bo cena BTC dosegla še en rekord? To vprašanje je sprožilo razprave med kriptoskupnostjo, zlasti po nedavnem nazadovanju na trgu kripto in svetovnega gospodarstva, ki ga je povzročila svetovna pandemija. Če niste prepričani, ali je pravi čas za nakup bitcoinov, lahko poskusite s terminskim poslom ali trgovanjem z opcijami, ki ne zahteva posedovanja sredstva. Dobiček lahko ustvarite s špekulacijami o spremembi cene bitcoinov.

V terminsko trgovanje, če pričakujete povišanje cene Bitcoin, lahko vstopite v dolg položaj. Če pričakujete padec cene bitcoinov, lahko vnesete kratko pozicijo. Ponujamo vam do 100-krat vzvod, da tudi pomnožite svoj dobiček.

Lahko tudi razmislite trgovanje z opcijami, priljubljeno orodje za varovanje pred tveganji in arbitražo za profesionalne trgovce. Ko pričakujete, da se bo cena bitcoinov dvignila, kupite klicno možnost. Nasprotno, če pričakujete, da se bo cena znižala, kupite prodajno opcijo. Če se počutite nekoliko zmedeno, naš Odkrivanje možnosti stran vas vodi skozi različne strategije trgovanja z opcijami, ki ustrezajo vašim potrebam in željam po tveganju.

Prihajajoči dogodki za razpolovitev

Leto 2020 je leto kripto razpolovitve, razen prepolovitve BTC marca, prihaja še več dogodkov kripto razpolovitve, vključno z Bitcoin Cash (BCH) aprila, Dash (DASH) maja, Zcoin (XZC) septembra in Zcash (ZEC) oktobra.

Komaj čakamo, kako se bodo iztekli vsi ti dogodki, in upajmo, da bo leto plodno za vse vas. Medtem nam sporočite svoje misli na to temo in svoje komentarje pustite v spodnjem tweetu!

Sledite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map