Ameriške banke sprejemajo verigo blokov, institucije pa še naprej opozarjajo na zanimanje za BTC

Novice tedna – največje svetovne zgodbe tedna v kriptovalutah

Leto 2021 se je začelo močno za industrijo blokov in kriptovalut. Najpomembnejše digitalno sredstvo, BTC, je doseglo nove najvišje cene (spet), saj so banke v Združenih državah Amerike smele uporabljati javne verige blokov in stabilne kovance..

Odprto zanimanje se je povečalo tudi za opcije in terminske pogodbe ETH, medtem ko je tržna kapitalizacija vodilne altcoin-e dosegla novo najvišjo vrednost. Medtem je Ukrajina mrežo Stellar izkoristila za razvoj lastne digitalne valute centralne banke.

Tukaj je vse, kar morate vedeti o teh zgodbah in še več, v tedenski izdaji novic tedna OKEx Insight.

Količine stabilnih valut so postavile nov rekord, saj so ameriške banke smele uporabljati javne verige blokov

V razlagalnem pismu objavljeno v ponedeljek, 4. januarja, je Urad nadzornika valute v ZDA izjavil, da lahko nacionalne banke in zvezna hranilna združenja za poravnave uporabljajo tako javne verige blokov kot tudi stabilne kovance.

Novica prihaja ob novem zapisu o prilagojenem obsegu stabilnega valuta v verigi. Skupni obseg stabilnega valuta v zadnjem mesecu leta 2020 je znašal 178,34 milijarde USD – 11,3% več kot prejšnja najvišja vrednost septembra – poročali avtor The Block.

Ključni zajtrki

 • Banke in hranilna združenja lahko zdaj poganjajo vozlišča, kar bankam dejansko omogoča uporabo javno preverljivih verig blokov za potrjevanje, shranjevanje, evidentiranje in poravnavo plačil.
 • Obstoječe zakonodaje je treba še vedno upoštevati, banke in hranilna združenja pa morajo še vedno spoštovati zahteve.
 • Pojasnilo v bistvu potrjuje obstoj stabilkovancev in utrjuje njihovo razširjenost v prihodnjih letih.

Količine 24-urnega trgovanja so se od julija 2020 stalno povečevale. Vir: Messarijev indeks Stablecoin

Odprto zanimanje in tržna kapitalizacija Ethereuma sta dosegla nove najvišje vrednosti

Združene odprte obresti za opcije ETH so prejšnji konec tedna postavile nove maksimume, obenem pa je terminski OI dosegel 2,65 milijarde USD, poroča The Block, ki opozoriti da je imel OKEx 17,8-odstotni delež. OI za opcije je hkrati znašal 1,22 milijarde USD.

Medtem je tržna kapitalizacija ETH ta teden dosegla novo rekordno vrednost. Po podatkih, ki jih je izračunal TradingView, je meritev dosegla 152,279 milijarde dolarjev.

Ključni zajtrki

 • Povpraševanje po ETH se je v zadnjih mesecih povečalo, kar sovpada z začetkom pogodbe o vložku Ethereum 2.0.
 • Naraščajoče povpraševanje in zanimanje za ETH sta tudi znova ustvarila pretirano visoke provizije pri interakciji s protokoli DeFi na osnovi Ethereuma in decentraliziranih borzah..

Celotna tržna kapitalizacija ETH je ta teden dosegla novo rekordno vrednost. Vir: TradingView

Three Arrows Capital ima največjo GBTC pozicijo

Ta teden smo se učili preko vložitev z ameriško komisijo za vrednostne papirje in borzo, da ima singapurska investicijska družba Three Arrows Capital položaj v Grayscaleovem Bitcoin Trustu, ki znaša 36.969 BTC – približno 1.526.265.165 USD v času pisanja tega dokumenta.

Ključni zajtrki

 • Položaj Three Arrows Capital je največji v Bitcoin Trustu družbe Grayscale, saj predstavlja več kot 6% imetja GBTC.
 • Ta novica je lahko še en signal, da se institucionalni vlagatelji kopičijo v institucionalno usmerjene izdelke BTC – ki so lahko vsaj delno odgovorni za nedavni dvig cen.

GBTC je narasel, kar odraža ceno BTC. Vir: TradingView

Ukrajina je izbrala Stellar za razvoj CBDC

Ministrstvo za digitalno preobrazbo v Ukrajini je domnevno sodeloval s fundacijo Stellar Development Foundation za pomoč pri razvoju lastne strategije centralne banke za digitalno valuto in digitalna sredstva.

Ključni zajtrki

 • Stellar išče primer uporabe v svetu reguliranih digitalnih financ. Nemška banka Bankhaus von der Heydt namerava po protokolu izdati vezani stabilcoin na evro, nemški regulator BaFIN pa je pred kratkim podpisal pogodbo o izdaji tokeniziranih obveznic na Stellarju.
 • Cena XLM se je v zadnjih sedmih dneh v času pisanja te publike zvišala za 138,7% – kljub dejstvu, da lahko sama kriptovaluta igra malo ali nič pri razvoju ukrajinskega CBDC.

Cena XLM na OKExu je v zadnjih dneh narasla. Vir: OKEx

JPMorgan napoveduje “nevzdržnih” 146.000 USD + cena BTC

Strategi ameriške večnacionalne investicijske banke in holdinga za finančne storitve JPMorgan Chase & Co. napovedujejo potencialno zvišanje cen BTC na več kot 146.000 USD, piše v sporočilu objavljeno v ponedeljek.

Cena BTC se je danes trgovala na novi najvišji ravni nad 41.000 ameriških dolarjev, vendar je od takrat padla na približno 39.780 dolarjev.

Ključni zajtrki

 • Skladi, s katerimi se trguje z zlatom, beležijo znatne odlive, ko se razširjenost sivine Bitcoin Trust povečuje – kar kaže na to, da institucionalni vlagatelji prevzamejo BTC nad tradicionalnim premoženjem v varnem zavetju..
 • Napovedi JPMorgan bi, če bi se uresničile, daleč pri utrjevanju priljubljenega koncepta BTC as "digitalno zlato."
 • To je opozoril tudi JPMorgan "takšne ravni cen bi se izkazale za nevzdržne" – nakazuje, da smo morda v zgodnji do srednji fazi BTC mehurčka.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map