Baidujeva bela knjiga XuperOS, blokchain samorogi na Kitajskem in digitalne valute v monetarnem sistemu – China Market Watch

Tedenski pregled novic o verigah blokov in kriptovalut iz Kitajske in Hongkonga.

Ta delniški trg na Kitajskem in v Hongkongu se je ta teden nekoliko okrepil. Trenutno Shanghai SE Composite in CSI 300 teči na 3.386 in 4.763, z rahlim tedenskim dvigom 3,03% oziroma 2,29%. The Kažite indeks Seng se je ta teden zvišal tudi za 0,89% in trenutno znaša 24.930.

Polemike okoli kitajskih tehnoloških velikanov, ki delujejo v ZDA, so ta teden stopnjevale napetosti med državama. Državni sekretar Mike Pompeo nujno trgovin z aplikacijami v ZDA za odstranitev "nezaupljiv" Kitajske aplikacije, kot sta TikTok in WeChat, trdijo, da te aplikacije ameriškim državljanom povzročajo velike pomisleke glede zasebnosti.

Da bi se izognili morebitni prepovedi v ZDA, je trenutno matično podjetje TikTok, ByteDance v pogovorih z različnimi podjetji za prevzem poslovanja TikTok-a v državi. Vendar je predsednik Donald Trump zahtevano da bo ameriška finančna blagajna dobila prodajo in opozorila, da bo TikTok 15. septembra prepovedan, če ne bo dogovora. Kljub stopnjevanju napetosti med ZDA in Kitajsko je bil vpliv na kitajski delniški trg omejen in trg se je v primerjavi s prejšnjim tednom okrepil..

Vsakodnevno upadanje indeksa Hang Seng je posledica negativne izjave Trumpa glede hongkonške borze SEHK. Trump rekel da je Hong Kong po zakonu o nacionalni varnosti ozemlja izgubil svoj poseben gospodarski status, zato Hong Kong ne bo več uspešen. Napovedal je, da bodo navedena podjetja s SEHK prešla na newyorško borzo ali Nasdaq.

The eksplozija v glavnem mestu Libanona, Bejrutu, je doslej omejeno vplival na delniške trge v Hong Kongu in na Kitajskem. Libanonska vlada je razglasila dvotedensko izredno stanje, saj je v eksploziji umrlo najmanj 135 ljudi in več kot 5000 ranjenih.

Medtem indeks SZSE Blockchain 50 trenutno znaša 4.161 in tedensko narašča za 4,51%. Med 50 delnicami, vključenimi v indeks, je Peking Certificate Authority (300579.SZ) dnevni največji dobiček z 10-odstotno rastjo, medtem ko je BGI Group (300676.SZ) največja poraženka s tedensko uspešnostjo -7,01%.

Uspešnost kitajskih tržnih indeksov. Vir: Trading Economics, Investing.comUspešnost kitajskih tržnih indeksov. Vir: Trading Economics, Investing.com

OKEx Insights si ogleduje tudi tri glavne zgodbe o kripto novice iz Kitajske in Hongkonga tega tedna – od Baidujeve bele knjige o blockchainu do blockchain samorogov na Kitajskem in prizadevanja za digitalne valute za preoblikovanje denarnega sistema.

Baidu je izdal belo knjigo za svoje infrastrukturno omrežje blockchain

Baidu jo je izdal bel papir za XuperOS, odprtokodno infrastrukturno omrežje blockchain. Pričakuje se, da bo XuperOS omogočil blockchain omrežje, ki povezuje Baidujev izvorni blockchain, XuperChain, z drugimi javnimi in zasebnimi blockchains, kot so Ethereum, EOS in Hyperledger Fabric.

V Baidujevi beli knjigi je navedeno, da XuperOS omogoča Baidu, da razširi svoje blokchain pobude s sodelovanjem s tretjimi osebami. Eden od primerov pobud blockchain je zaščita avtorskih pravic za slike, ki jo je Baidujev poslovni partner, pekinško internetno sodišče, začela v obliki "Tianping veriga" na XuperChain leta 2018. Sodni sistem veriženja blokov poenostavi postopek shranjevanja digitalnih dokazov v primerih kršitev avtorskih pravic. S pomočjo XuperOS-a lahko Baidu dodatno razširi svojo pobudo za avtorske pravice s partnerji, kot je Internetno sodišče v Guangzhouu..

Poleg Baidujevih pobud za blockchain je bela knjiga delila tudi nekaj primerov uporabe v živo iz XuperOS-a na področjih, kot sta izobraževanje in pravo. Na primer, Educhainx je uporabil XuperOS za uvedbo tečajev veriženja blokov v več sto šolah na Kitajskem. Študenti lahko na XuperOS uvedejo pametne pogodbe, njihova potrdila o maturi pa so shranjena v verigi blokov.

V beli knjigi je navedeno, da bosta financiranje in e-poslovanje v bližnji prihodnosti prihodnji primeri uporabe blockchaina za XuperOS.


Ključni zajtrki

  • Baidu’s XuperOS je odprtokodna infrastrukturna mreža blockchain, ki povezuje Baidujevo domačo verigo XuperChain z drugimi javnimi in zasebnimi verigami blokov.
  • XuperOS omogoča Baidu, da razširi svoje blockchain pobude s tretjimi osebami, kot je zaščita avtorskih pravic za slike.
  • Področja, kot sta izobraževanje in pravo, predstavljajo nekaj primerov uporabe XuperOS v živo. Mreža v bližnji prihodnosti preučuje predstavitve primerov uporabe financ in e-poslovanja.

Le dva od 11 blockchain samorogov imata sedež na Kitajskem

A samorog je zasebno podjetje z oceno več kot milijardo dolarjev in po navedbah nedavno izpuščen "Hurun Global Unicorn Index 2020" poroča, da je od prvega četrtletja leta 2020 po vsem svetu 586 samorogov – od tega jih je 11 blockchain podjetij.

Ripple se je uvrstil na prvo mesto med blockchain podjetji z oceno 70 milijard RMB (10,1 milijarde USD) in na 23. mestu svetovne lestvice samorogov. Sledila je Coinbase s 55 milijardami RMB (7,9 milijarde USD).

Bitmain in Block.one pa sta edina dva blockchain samoroga s sedežem na Kitajskem. V primerjavi z oceno 80 milijard RMB (11,5 milijarde USD) leta 2019 je Bitmain trenutno ocenjen na 30 milijard RMB (4,3 milijarde USD). Kot je navedeno v poročilu Huruna, je močan padec vrednotenja Bitmaina pripisan slabemu delovanju tečaja delnice družbe Canaan Inc. Uspešnost odraža tudi pesimistične in negotove napovedi rudarske industrije Bitcoin.

Lestvica Blockchain unicorn od 1. četrtletja 2020. Vir: Poročilo Hurun, OKEx InsightsLestvica Blockchain unicorn od 1. četrtletja 2020. Vir: Poročilo Hurun, OKEx Insights

Ključni zajtrki

  • Samorog je zasebno podjetje z oceno več kot milijardo dolarjev. Od prvega četrtletja 2020 je po vsem svetu 586 samorogov.
  • Ripple se je uvrstil na prvo mesto med blockchain samorogi z oceno 70 milijard RMB, sledi Coinbase 55 milijard RMB.
  • Bitmain in Block.one sta edina dva blockchain samoroga s sedežem na Kitajskem. Vrednotenje Bitmaina se je znižalo za 50 milijard RMB zaradi uspešnosti delnic Canaan Inc..

Digitalne valute bi morale nadomestiti vse valute, je dejal nekdanji podpredsednik BoC

Wang Yongli, nekdanji podpredsednik Kitajske banke in direktor raziskovalnega inštituta za blok verige Haixia, meni, da bi morale digitalne valute nadomestiti vse valute, da bi preoblikovale denarni sistem.

Kot izjavil v objavi v blogu 1. avgusta je Wang priznal, da so digitalne valute, kot je kitajsko elektronsko plačevanje z digitalnimi valutami, nadomestek za gotovino v obtoku (tj. M0). M0 na Kitajskem se nanaša na denarno osnovo sistema denarne oskrbe, ki zajema gotovino v obtoku in sredstva, ki jih je mogoče zlahka pretvoriti v gotovino.

Wang je predlagal, da digitalne valute ne smejo biti omejene le na nadomestek M0. Namesto tega je treba za preoblikovanje denarnega mehanizma uporabiti digitalne valute. Na primer, za nastavitev lahko uporabite okvir digitalnih valut "osnovni računi" za vse družbene subjekte na platformi digitalne valute centralne banke. To bi centralnim bankam omogočilo neposreden nadzor digitalnih valut brez večjega vpliva na trenutni finančni sistem.

Wang je še dodal, da digitalne valute preprečujejo pretirane stroške izdaje papirnatega denarja, kar pomaga ohranjati denarno in finančno stabilnost.

Ključni zajtrki

  • Wang je predlagal, da na digitalne valute ne bi smeli gledati zgolj kot na nadomestek gotovine v obtoku, temveč bi morali digitalne valute uporabljati za nadomeščanje vseh valut za preoblikovanje denarnega sistema.
  • Kitajski DCEP je umeščen za gotovino v obtoku.
  • Za preoblikovanje denarnega sistema se lahko za nastavitev uporabljajo digitalne valute "osnovni računi" za vse družbene subjekte na platformi digitalne valute centralne banke.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map