Beyond Bitcoin’s Price: Osnove kažejo opazno rast med prepolovitvami

Bitcoin (BTC) je za razliko od katerega koli drugega premoženja na svetu polarizacijski hype, zaznamki slavnih, medijska pokritost, regulativni izzivi in uspešnosti v zadnjem desetletju. Čeprav že vrsto let ostaja tema, o kateri se intenzivno razpravlja, se pozornost, ki jo prejema, vedno poveča, kar vodi do večjih dogodkov, kot je prejšnji teden razpolovitev.

Samoregulativni ukrep, vgrajen v Bitcoinovo kodo, blok-nagrada “prepolovitev” zmanjša stopnjo emisije novih bitcoinov za polovico približno vsaka štiri leta. Tretji tak dogodek se je zgodil okrog 19.23 UTC 11. maja 2020.

Prepolovitev kot temeljni mejnik

Čeprav mnogi voditelji panoge verjamejo, da lahko Bitcoin in z njim povezana tehnologija spremeniti svet, med skupnostjo obstaja določitev cene digitalnega sredstva. To pa spodbuja špekulacije in nestanovitnost, po kateri je Bitcoin postal znan.

Kratkoročni ciljni cilji in napovedi na stran, realna vrednost Bitcoina, strokovnjaki trditi, je v njegovi zmožnosti, da na prožen, pregleden in zanesljiv način hrani in prenaša vrednost po vsem svetu. Njegova vrednost izhaja tudi iz vgrajenega pomanjkanja, ki je posledica omejene ponudbe in rednega upočasnjevanja emisij.

V ta namen je razpolovitev pomemben temeljni mejnik, ki zmanjšuje stopnjo emisij in povečuje pomanjkanje Bitcoina, katerega vpliv ocenjuje analitik Izvajanje PlanB modela zaloge do pretoka.

Medtem ko so se dogodki prepolovljali zelo pogosto razpravljali in preučil njihov vpliv na ceno Bitcoin in prihodnje napovedi, pregled temeljev vodilne digitalne valute med zadnjima polovicama lahko predstavi širši pogled na njeno rast skozi čas.

Globalno zanimanje za Bitcoin je zabeležilo rast x8

V zadnjem desetletju se je Bitcoin pojavil iz temnega spleta, da bi svojo prisotnost začutil v svetovnem merilu. Glede na podatke storitve Google Trends se je zanimanje za Bitcoin s časom še naprej povečevalo, občasni vrhovi pa so zaznamovali pomemben dvig cen, kot je bil decembra 2017.

zanimanje za bitcoin google trendiObresti za iskalni izraz Bitcoin skozi čas. Vir: Google Trendi

Od prejšnje razpolovitve, 9. julija 2016, se je zanimanje za Bitcoin povečalo skoraj osemkrat. Čeprav to ni konkretna metrika glede rasti, kaže na vedno večje sprejemanje in priznavanje digitalne valute po vsem svetu.

Število naslovov ne-ničelnega stanja je doseglo 30 milijonov

Glede na anonimnost Bitcoin denarnic (in enostavnosti, s katerimi jih je mogoče ustvariti) je skoraj nemogoče vedeti natančno število obstoječih Bitcoin “uporabnikov” v tradicionalnem pomenu tega izraza. Vendar pa je ena izmed najbližjih alternativnih meritev, ki jo imamo, število naslovov BTC, ki nimajo nič.

Ta številka označuje naslove, ki niso prazni in vsebujejo vsaj en satoshi, najmanjšo enoto Bitcoina (0,00000001 BTC).

Kot je prikazano na spodnjem grafikonu, je bilo v času druge polovice skupno število naslovov, ki niso nič, približno 9 milijonov. Od takrat je več kot trikrat zrasel in presegel 30 milijonov.

skupni btc naslovi, ki niso ničŠtevilo BTC naslovov, ki niso nič. Vir: Glassnode

Čeprav ta številka ne odraža edinstvenih uporabnikov, pa kaže na znatno povečanje njihovega števila od zadnjega prepolovitve.

Dnevni aktivni naslovi so se več kot podvojili

Druga bolj osredotočena verižna metrika, ki odraža uporabo Bitcoina, je število dnevno aktivnih naslovov.

Ta številka označuje edinstvene naslove, ki so v omrežju aktivni kot pošiljatelji ali sprejemniki in je merilo uporabnosti omrežja in posledično njegove vrednosti.

btc aktivne denarniceBitcoin dnevno aktivni naslovi. Vir: Messari

Kot je prikazano na zgornjem grafikonu, se je število dnevnih aktivnih naslovov med zadnjima dvema polovicama več kot podvojilo. V drugi polovici je znašal 434.000, v tretji pa skoraj milijon.

Število dnevno aktivnih naslovov v omrežju se je 11. maja v primerjavi z najvišjim 1,29 milijona v decembru 2017 zmanjšalo le za 22 odstotkov, čeprav je bila razlika v ceni večja od 50 odstotkov.

Vendar je pomembno opozoriti, da je to število običajno najvišje ob ključnih dogodkih in tržnih gibanjih, kot je prepolovitev. Njegova rast je iz dneva v dan veliko bolj stabilna, kot je razvidno iz različice dnevnika v spodnjem grafikonu.

btc log dnevnika aktivnih denarnicDnevni aktivni naslovi Bitcoin v dnevniški lestvici. Vir: Messari

Število transakcij več kot 70%

Vsak nov blok, dodan v verigo Bitcoin, vključuje transakcije med uporabniki – število uspešnih transakcij v omrežju v primerjavi z obdobji lahko pomeni rast uporabe in uporabnosti.

Kot je prikazano na spodnjem grafikonu, je bilo na dan druge polovice skupno število uspešnih transakcij 182.000. Ta številka se je povečala za več kot 70 odstotkov in je tretji dogodek prejšnji teden dosegla 312.000.

dnevno število txn bitcoinovŠtevilo dnevnih transakcij Bitcoin omrežja. Vir: Messari

Obseg transakcij nad 1,5 milijarde USD na dan

Za razliko od zgoraj prikazane metrike števila transakcij, meritev obsega označuje skupno vrednost (v USD) transakcij na Bitcoin blockchain na določen dan.

Večji kot je obseg, več vrednosti se prenese z uporabo Bitcoinov, zaradi česar je to zanesljivo merilo rasti in apreciacije omrežja skozi čas.

btc dnevni obseg transakcijObseg Bitcoin transakcij (USD). Vir: Blockchain.com

Medtem ko je celotni obseg transakcij v času druge polovice znašal 142 milijonov dolarjev, je tretji dosegel 1,69 milijarde dolarjev, kar je več kot 1.095 odstotkov..

Hashrate omrežja se je povečal za 7,874%

V jedru katerega koli blockchain omrežja, vključno z Bitcoinom, je njegova varnost in nespremenljivost, ki zagotavlja zanesljive in nespremenljive evidence transakcij.

Bitcoin hashrate predstavlja računalniško moč, dodeljeno omrežju, in ima neposredno povezavo z njegovo varnostjo.

Višji kot je hashrate, dražje je napadeti blockchain (glej 51-odstotni napad) in spremeni nove bloke in transakcije.

hashrate omrežja bitcoinBitcoin hashrate. Vir: Messari

Bitcoinov hashrate se je med zadnjima dvema polovicama znatno povečal, in sicer z 1,58 milijona terahašev na sekundo (TH / s) 9. julija 2016 na 126 milijonov TH / s 11. maja 2020 – več kot 7.874 odstotkov.

S trenutnim hashrateom, teoretičnim stroški napada Bitcoin omrežje je več kot 344.000 USD / uro, v primerjavi z 11.500 USD / uro in 6.454 USD / uro za Bitcoin Cash (BCH) in Bitcoin SV (BSV) oz.

Rast hashrate (in varnosti, ki jo zagotavlja) predstavlja Bitcoin kot zanesljivo alternativno plačilno sredstvo za nakazila z veliko vrednostjo.

Rast omrežja zaostruje apreciacijo cen

Po mnogih računih “Resnična vrednost” BTC je v njegovi funkcionalnosti, ki je odvisna od omrežja, v katerem deluje. Bitcoin omrežje je razlog, zakaj je vodilna digitalna valuta in je ostala takšna kljub uvedbi tehnološko izboljšanih in naprednih digitalnih sredstev in žetonov.

Poleg priljubljenosti Bitcoina so zgoraj poudarjene meritve merila rasti, uporabnosti in varnosti Bitcoin omrežja. Te lastnosti so ključne za njegov obstoj in preživetje – za ugotavljanje, ali ima Bitcoin resnično dolgoročno možnost za globalno posvojitev. Čeprav te številke odražajo različno stopnjo rasti skozi čas, je to, ali upravičujejo določeno vrednotenje cen v drugih valutah (na primer USD), drugačna razprava..

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map