Bitcoin oglasi se prikazujejo v Hongkongu, saj PBoC opisuje vplive DCEP

Tedenski pregled novic o verigah blokov in kriptovalut iz Kitajske in Hongkonga.

Na kitajskem in hongkonškem področju blockchain je bil naporen teden. Namestnik guvernerja Ljudske banke Kitajske je objavil članek o vplivu DCEP na kitajsko ponudbo denarja. Poleg tega oglasi Bitcoin postajajo virusni v Hong Kongu.

Tukaj je vse, kar ste morda zamudili glede teh zgodb in še več, v tedenski izdaji kitajskega urada OKEx Insights ‘China Market Watch.

Namestnik guvernerja PBoC opisuje pet vplivov DCEP na kitajsko denarno ponudbo

Fan Yifei, namestnik guvernerja Ljudske banke Kitajske, pred kratkim objavljeno članek o vplivu kitajske digitalne valute DCEP na njeno ponudbo denarja M0. Pet najpomembnejših stvari, ki jih je treba upoštevati, so:

 1. DCEP je del kitajskega M0, kar pomeni, da je del dobave papirnatih bankovcev in kovancev – torej fizične gotovine.
 2. DCEP je centralizirana valuta in jo upravlja PBoC.
 3. Izdaja in obtok DCEP morata biti v skladu z veljavnimi zakoni in predpisi v zvezi z upravljanjem z gotovino.
 4. DCEP je javno dobro, ki ga zagotavlja PBoC. Kitajska centralna banka javnosti ne zaračuna obresti ali provizij za uporabo digitalne valute.
 5. Poslovne banke na Kitajskem so odgovorne za lažjo pretvorbo DCEP in fiat RMB za splošno javnost.

Ključni zajtrki

 • Uvedba DCEP pomeni pomemben mejnik v digitalizaciji kitajskega sistema denarne oskrbe. Po njegovem mnenju povpraševanje po takem koraku izhaja iz hitrega razvoja mobilnih in elektronskih plačil na Kitajskem.
 • Za izdajo in obtok DCEP, tako kot za fiatne valute, veljajo tudi predpisi o pranju denarja in financiranju terorizma.

Blockchain Service Network pozdravlja uradni programski jezik

Red Date Technology – razvijalec za kitajski projekt blockchain po vsej državi, Blockchain Service Network – predstavljen jezik za modeliranje digitalnih sredstev kot poenoten programski jezik za pametne pogodbe za BSN. Odprtokodni in blockchain-agnostični programski jezik razvija ameriški blockchain zagon Digital Asset Holdings in bo razvijalcem BSN na voljo leta 2021.

Po besedah ​​He Yifana, izvršnega direktorja podjetja, bo jezik za modeliranje digitalnih sredstev ekskluzivni standard za razvoj decentraliziranih aplikacij v Blockchain Service Network. Cilj sprejetja enotnega programskega jezika za pametne pogodbe je izboljšati interoperabilnost omrežja BSN, saj razvijalcem ni treba prepisovati svojih pametnih pogodb vsakič, ko na njem uvedejo aplikacijo..

Ključni zajtrki

 • Jezik za modeliranje digitalnih sredstev naj bi prvi pilot opravil novembra 2020 in bo deloval tako na IBM-ovem Hyperledger Fabric kot na WeBankovem FISCO BCOS.
 • BSN še naprej integrirati več javnih verig blokov, z Algorandom, ShareRingom in Solano naj bi bili kmalu povezani.

Bitcoin izobraževalne kampanje se pojavljajo v Hong Kongu

Po objavi bitcoin oglasa v Apple Daily, tabloidnem časopisu v Hong Kongu, je v Hongkongu prišlo do novega vala oglasov na tramvajih in reklamnih panojih..

Z oglasi, ki jih je začelo Bitcoin Association iz Hongkonga, želijo oglasi povečati ozaveščenost javnosti o kriptovalutah kot alternativi tradicionalnim financam. Po navedbah obvestilo, Obstaja pet sporočil na panojih, ki razpravljajo o prednostih in tveganjih Bitcoina v času hitro spreminjajočega se svetovnega gospodarstva.

Ključni zajtrki

 • Oglasi poudarjajo ekonomske prednosti Bitcoina kot alternative tradicionalnim financam. Na primer, omejena celotna ponudba BTC se izogne ​​problemu razširjene inflacije, ki jo povzroča nenehno tiskanje fiat-valut.
 • Bitcoin oglasi s sloganom "Bodite lastna banka" postavljeni pred sedeži večjih hongkonških bank, kot sta HSBC in Standard Chartered – sprožajo razpravo o finančni vključenosti v regiji.

#Bitcoin oglasi so tik pred #HSBC sedež v Ljubljani #HongKong – je to izziv ali še en korak naprej za finančno vključenost? pic.twitter.com/ywPXY3x7wV– Jay Hao @OKEx (@ JayHao8) 11. september 2020

Prodaja na drobno na Kitajskem je prvič zrasla leta 2020

Borza na Kitajskem in v Hongkongu se je ta teden nekoliko okrepila. Shanghai SE Composite in CSI 300 trenutno trgujeta po 3.284 oziroma 4.657, ko sta tedensko pridobili 0,90% oziroma 1,58%. V Hongkongu se je indeks Hang Seng ta teden zvišal za 0,92% in trenutno znaša 24.694.

Kitajski in hongkonški tržni indeksi so se nekoliko okrepili. Vir: Trading Economics, Investing.com

Na majhen oživitev kitajske borze je avgusta vplivala rast prodaje na drobno. Po podatkih Državnega urada za statistiko je kitajska prodaja na drobno rasla za 0,5% avgusta – prva letošnja rast v maloprodajnem sektorju. Rast maloprodaje je skladna s kitajskim okrevanjem gospodarstva COVID-19.

Ključni zaboj

 • Kljub nedavni avgustovski rasti ostaja prodaja na drobno na najšibkejšem območju kitajskega okrevanja gospodarstva. Za primerjavo, industrijska rast je pokazala močnejše znake okrevanja, saj je avgusta medletno zrasla za 5,6% – presegla ocene 5,1%.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map