Bithumb naj bi bil napaden, Robinhood v preiskavi goljufije

Največje zgodbe iz sveta kriptovalut, ki ste jih morda pogrešali

Ta teden je bil svet kriptovalut in verig blokov večinoma preplavljen s slabimi novicami. Policija naj bi na južnokorejsko borzo kriptovalut vdrla, tisočletni posrednik Robinhood je v preiskavi goljufije, provizije Ethereum pa so dosegle najvišje vrednosti.

Poglejte te zgodbe in še več v tej izdaji kripto novic tedna OKEx Insights.

Guverner BoE poziva k mednarodni regulaciji stabilkoinov

Guverner Bank of England Andrew Bailey je izjavil, da kriptovalute, vezane na vrednost fiat valut, zahtevajo regulacijo v svetovnem merilu. Prav tako je opozoril podjetja, ki zasebno izdajajo stabilkovance, da lahko kmalu prispejo mednarodni predpisi.

Prišle so Baileyjeve besede naslov občinstvu na spletnem dogodku s pomočjo možganskega trusta za regulacijo kriptovalut in oblikovanje politik Hutchins Center on Fiscal & Monetarna politika institucije Brookings.

Ključni zajtrki:

  • Baileyjeve izjave ne bi smeli jemati kot anti-stabilcoin. Namesto tega guverner BoE meni, da bi bilo treba sprejeti več regulativnih ukrepov za zagotovitev dejanske vrednosti fiat-vezanih kriptovalut v razmerju 1: 1 in tudi za njihovo unovčitev..
  • Bailey je šel tako daleč, da je nakazoval, da lahko stabilkovanci v prihodnosti postanejo izvedljiv in pogost način plačevanja.

Robinhood naj bi bil v preiskavi zaradi civilne prevare

Robinhood, borzno posredništvo in borzno posredništvo, ki je še posebej priljubljeno pri milenijcih, je domnevno zaradi preiskave zaradi civilne prevare s strani ameriške komisije za vrednostne papirje in borze, ker ni pravilno razkrila, kako natančno prodaja tok naročil strank hitrim trgovcem.

Globa regulatorja naj bi znašala približno 10 milijonov dolarjev.

Ključni zajtrki:

  • Težave se nadaljujejo z družbo Robinhood, ki jo je FINRA že prej kaznovala zaradi nepravilnega usmerjanja naročil in je v času velike volatilnosti trga utrpela različne izpade..
  • Zaupanje v priljubljeno aplikacijo za vlaganje se lahko zmanjša, če in ko se še naprej tiska slabo tiskanje.

Največjo borzo v Južni Koreji naj bi zasegla policija

Bithumb, največja borza kriptovalut v Južni Koreji domnevno zasegla Metropolitanska policijska agencija v Seulu, ker naj bi storila goljufijo. 

Po poročanju Seoul Shinmuna, znanega časopisa v državi, je domnevna predprodaja približno 25 milijonov dolarjev žetonov BXA vlagateljem povzročila velike izgube, potem ko domači žeton borze ni bil uvrščen na seznam. To je privedlo do očitne policijske racije v Bithumbovih pisarnah.

Ključni zajtrki:

  • Slabe novice iz Južne Koreje niso ostale neopažene v svetu kriptovalut, pri čemer so mnogi krivili poročila o dramatični razprodaji BTC, ki so bila priča pozno ta teden.
  • Južna Koreja je že dolgo vroča točka za "FUD." Še ena izmenjava v državi, Coinbit, je bila domnevno policija zasegla prejšnji teden.

Povprečna provizija za transakcije Ethereuma je rekordno visoka

Takse za transakcije v omrežju Ethereum so ta teden dosegle nove najvišje vrednosti, saj decentralizirani finančni žetoni še naprej zamašujejo omrežje. Po podatkih sledilnika podatkov Blockchair je povprečna provizija za transakcije v Eteru v omrežju Ethereum dosegla najvišjo vrednost 0,031957 ETH 2. septembra..

Ključni zajtrki:

  • Težave s skaliranjem so že dolgo vprašanje omrežja Ethereum in porast decentraliziranega financiranja je to težavo potisnil še naprej v središče pozornosti.
  • Razvijalci Ethereuma bodo morali kratkoročno več pozornosti in energije nameniti reševanju težav z razširljivostjo.

Povprečna provizija za transakcije v ETH je v začetku tega tedna dosegla novo rekordno vrednost. Vir: Invalidski voziček

Brazilija načrtuje digitalno valuto centralne banke za leto 2022

Predsednik brazilske centralne banke Roberto Campos Neto je izjavil v Intervju ta teden z Bloomberg TV, da bo digitalni brazilski real verjetno prišel leta 2022. Digitalna valuta centralne banke bo, tako kot vse CBDC, v veliki meri uporabljena za izboljšanje tradicionalnega bančnega sistema v južnoameriški državi

Ključni zajtrki:

  • Brazilija ni edina država, ki načrtuje uvedbo digitalne valute centralne banke. Kitajska v glavnem velja za vodilno na tej dirki s svojim projektom digitalnih juanov – ki bi ga lahko uporabili tudi leta 2022, pravočasno za zimske olimpijske igre.
  • Prizadevanja za posodobitev brazilskega bančnega sistema bi lahko pomagala odpraviti posledice gospodarska recesija.

BDP Brazilije se je v drugi polovici preteklega desetletja znatno zmanjšal. Vir: Ekonomija trgovanja

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map