Bitmain reši pravni spor, uveden je nov rudar Ethereum ASIC

Tedenski pregled novic o verigah blokov in kriptovalut iz Kitajske in Hongkonga

China Watch Watch image

Rudarstvo kriptovalut je ta teden postalo osrednje mesto na Kitajskem in v Hongkongu. Dolgotrajni pravni spor med soustanoviteljem Bitmain Jihanom Wujem in Micree Zhan je dosegel poravnavo, ki je vključevala nakup lastniškega deleža Wua v Bitmainu za 600 milijonov dolarjev.

V drugih novicah, povezanih z rudarstvom, je Chris Zhu iz INBTC delil svoja tri napovedi o kripto rudarski industriji za naslednjih pet let. Medtem se ta teden konkurenca rudarjenja Ethereum zaostruje, saj je Linzhi Inc. začel uvajati svoj najnovejši rudarski model, Phoenix.

Tukaj je vse, kar ste morda pogrešali v zvezi s temi zgodbami in še več, v tedenski izdaji kitajskega urada OKEx Insights.

Bitmain pravna bitka doseže 600 milijonov dolarjev poravnave

Bilo je poročali da sta soustanovitelja Bitmaina Jihan Wu in Micree Zhan dosegla poravnavo v višini 600 milijonov dolarjev po dolgotrajnih pravnih sporih glede nadzora nad uglednim rudarskim podjetjem za kriptovalute. Kot del poravnave bo Wu odstopil od upravljanja Bitmaina. Prevzel bo rudarski bazen BTC.com in Bitmainove čezmorske rudarske centre. Zhan pa bo prevzel rudarski bazen Antpool in rudarske kmetije Bitmain na Kitajskem.

Za strukturno spremembo je treba kupiti Wu-jev delež v Bitmainu v višini 600 milijonov dolarjev, ki ga bo Zhan začasno dokončno zastavil. Po poročanju posrednika v sporu Sequoia Capital naj bi sedanje pogoje sporazuma ratificirali na prihajajoči skupščini delničarjev Bitmaina 28. decembra. Kot del poravnave namerava Zhan dokončati prvo javno ponudbo za Bitmain v ZDA pred koncem leta 2022.

Ključni zajtrki

  • Bitmain bo morda moral uvesti nove rudarske modele za financiranje poravnave.
  • Uspešen IPO bi vlagateljem Bitmaina olajšal pomisleke glede likvidnosti.

Ustanovitelj INBTC opisuje tri trende kripto rudarjenja

Chris Zhu, ustanovitelj kitajskega rudarskega bazena INBTC, v skupni rabi njegove napovedi za rudarsko industrijo v naslednjih petih letih. Izpostavil je tri ključne trende:

  1. V kripto rudarski industriji bodo prevladovale institucije, kar pomeni, da je malo verjetneje, da bodo rudarji preživeli.
  2. Kripto rudarska industrija bo urejena v smislu obdavčitve, revizij in preverjanja pristnosti.
  3. Ponudniki energije bodo prevladovali na strani ponudbe in povpraševanja pri kriptokopu, medtem ko bo Kitajska ostala "optimalno" kraj za rudarje kripto, da nadaljujejo svoje poslovanje.

Ključni zaboj

  • Približno 70% podjetij za kripto rudarstvo na Kitajskem je urejeno. Rudarske kmetije na Kitajskem morajo upoštevati predpise Nacionalne komisije za razvoj in reforme.

Podjetje Linzhi Inc. je uvedlo nov rudar Ethereum ASIC

Linzhi Inc., kitajsko podjetje za kriptokop, ima začela uvaja nov rudar Ethereum ASIC, poimenovan Phoenix. Po navedbah a demo izdan v bazenu F2, je Phoenix po procesorski moči in energetski učinkovitosti prehitel tekmeca Innosilicon A10 Pro ETH rudar.

Ključni zaboj

  • Medtem ko je Ethereum v fazi prehoda iz dokazov o delu v dokaz o vložku, bo Phoenix potreboval povečanje velikosti pomnilnika ali poprodajnih komponent. V nasprotnem primeru bo rudarski stroj po fazi 1.5 Ethereuma 2.0 zastarel.

Svetovna banka Kitajsko opozarja, naj spodbude hitro ne umika

Za delniške trge v Hong Kongu in na Kitajskem je teden stagniranja. V času tiska se Shanghai SE Composite in CSI 300 trenutno trgujeta po 3.385 in 5.014 – s tedenskim dobičkom 0,54% oziroma 1,21%. V Hongkongu je indeks Hang Seng ta teden padel za 0,84% in trenutno znaša 26.238.

Za glavne delniške indekse na Kitajskem in v Hongkongu je teden stagniranja. Vir: Trading Economics, Investing.com

V zadnji ekonomski posodobitvi Kitajske, Svetovna banka rekel da mora Kitajska vzdrževati prilagodljivo denarno politiko in se izogibati kakršni koli "znatno krčenje" v fiskalni politiki leta 2021, da ohrani gospodarsko okrevanje na pravi poti.

Ključni zajtrki

  • Največje tveganje za gospodarsko okrevanje Kitajske bo ponovno oživitev koronavirusa v prihodnjem letu.
  • Naraščajoče naložbe iz zasebnega sektorja in močnejša poraba gospodinjstev so lahko ključna gonila kitajske gospodarske rasti prihodnje leto.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map