China Pushes Blockchain Experimentation, ustanovitelj TRON prepovedan na Weibo (še enkrat)

Tedenski pregled novic o verigah blokov in kriptovalut iz Kitajske in Hongkonga.

Za pospeševanje razvoja verige blokov je bil naporen teden za kitajske regulatorje in centralne banke. Državni svet Kitajske je objavil napoved, da spodbuja sprejetje verige blokov med štirimi poskusnimi conami proste trgovine. JD Digital, digitalna veja kitajskega giganta za e-poslovanje JD.com, je napovedala partnerstvo z Inštitutom za raziskave digitalnih valut Ljudske banke Kitajske za raziskovanje digitalne valute države DCEP. Medtem je ustanovitelj TRON-a Justin Sun že četrtič prepovedal svoj račun Weibo. 

Tukaj je vse, kar ste morda zamudili v zvezi s temi zgodbami (in še več) v tokratni izdaji OKEx Insights ‘China Market Watch.

Kitajski državni svet potisne verigo blokov v štiri poskusne cone proste trgovine

Kitajski državni svet je poudaril pomen tehnologije veriženja blokov s spodbujanjem razvoja štirih poskusnih con za prosto trgovino na Kitajskem:

  • Peking
  • Hunan
  • Anhui
  • Zhejiang

Po mnenju Državnega sveta napoved, uporaba tehnologije veriženja blokov olajša brezpapirno čezmejno trgovinsko okolje in pomaga oblikovati tehnične in regulativne standarde v poskusnih conah proste trgovine.

Ključni zajtrki

  • Namen blockchain aplikacij se v vsaki poskusni coni proste trgovine nekoliko razlikuje. Cilj eksperimentalnega območja v Pekingu je zgraditi digitalni ekosistem za financiranje trgovine in podpreti raziskave in sprejetje DCEP. Cilj poskusne cone Hunan je izboljšati ponudbo finančnih storitev. Eksperimentalno območje Anhui si prizadeva poenostaviti upravne procese, medtem ko želi poskusno območje Zhejiang uporabiti tehnologijo veriženja blokov za vzpostavitev regulativnega peskovnika za fintech projekte..
  • Eksperimentalna območja proste trgovine še dodatno ponazarjajo prizadevanja Kitajske, da postane vodilna v svetu na področju blockchain rešitev.

Weibo Justina Sunta je prepovedal že četrtič

Ustanovitelj TRON-a Justin Sun je imel svoj račun pri Weibu prepovedana že četrtič. Po uradnem računu Weiba prepoved računa Sun-a sledi kršitvam pravil skupnosti Weibo.

Kljub prepovedi Sunovega osebnega računa Weibo za svoje kripto projekte – kot npr TRON in projekt DeFi JustSwap – ostati v normalnem delovanju.

Ključni zaboj

  • Sun je dobro znan po svoji agresivni (in verjetno neprimerni) tržni strategiji v kripto prostoru. 19. septembra, ned trdil da je JustSwap prvo uvrščena decentralizirana borza in da razmišlja o uvedbi letalskega letala za uporabnike JustSwap. Poleg tega je fundacija TRON nedavno se opravičil javnosti zaradi lažne izjave Sun, da je TRON dosegel 10 milijard uporabnikov – število več kot prebivalstvo planeta. Četrta prepoved njegovega osebnega računa Weibo zato ni presenetljiva.

JD Digital sodeluje s PBoC pri raziskavah DCEP

JD Digital, digitalna veja kitajskega velikana za e-poslovanje JD.com, napovedal partnerstvo z Inštitutom za raziskave digitalnih valut Ljudske banke Kitajske za izvajanje raziskav o uradni kitajski digitalni valuti DCEP.

V sporočilu je navedeno, da bo JD Digital spodbujal raziskave DCEP pri razvoju infrastruktur blockchain in primerov uporabe za mobilna plačila. Na primer, partnerstvo lahko izkoristi strokovno znanje JD Digital za razvoj digitalne denarnice za DCEP.

Ključni zaboj

  • JD Digital je pred kratkim pritegnil veliko pozornosti s kitajskih finančnih trgov IPO aplikacija na trgu STAR na šanghajski borzi 11. septembra, kot je prikazano v podjetju prospekt, JD Digital je sodeloval v raziskovalnem poročilu o inovacijah digitalnih valut, ki sta ga vodila PBoC in Kitajsko združenje za plačila in kliring.

Cena delnic HSBC se je znižala na 25-letno najnižjo vrednost

Ta teden je delniški trg na Kitajskem nekoliko upadel, saj je hongkonška borza strmo padla. Od časa tiska se Shanghai SE Composite in CSI 300 trenutno trgujeta po 3.280 in 4.652, z tedensko izgubo 0,13% oziroma 0,6%. V Hongkongu je indeks Hang Seng ta teden padel za 4,01% in trenutno znaša 23.734.

Kitajski delniški trg je nekoliko padel, medtem ko je hongkonški delniški trg strmo padel. Vir: Trading Economics, Investing.com

Udeleženci na borzi so ta teden svojo pozornost usmerili k padcu cene delnic HSBC (HKG: 0005). Cena delnice HSBC strmoglavila na 25-letno najnižjo vrednost v višini 27,90 HK $. To vodijo do uhajajočih dokumentov FinCEN, ki država da so nekatere največje svetovne banke vključene v sumljive prenose sredstev v višini več kot 2 bilijona dolarjev.

Poleg tega poročajo, da je HSBC potencialni kandidat v okviru "nezanesljiv seznam entitet" kitajska vlada.

Ključni zajtrki

  • Poleg HSBC so trpele nekatere svetovno znane banke ogromen padec cene delnic zaradi uhajanja datotek FinCEN. Delnice Standard Chartered so na primer padle za 6,18%. Delnice Deutsche Bank (ETR: DBK) so padle za več kot 8%, delnice JPMorgan Chase (NYSE: JPM) pa za več kot 3%.
  • Podjetja pod "nezanesljiv seznam entitet" na Kitajskem prepovedane naložbene, uvozne in izvozne dejavnosti. Poleg tega njihovo osebje ne sme vstopati na Kitajsko.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map