Datoteke zvestobe za Bitcoin sklad, podoben ETF, in Libra Nabs DC veteran

Največje zgodbe iz sveta kriptovalut, ki ste jih morda pogrešali

Svet kriptovalut se nikoli ne ustavi in ​​tudi ta teden ni bil izjema. Videli smo, kako se je vložil nov institucionalni Bitcoin (BTC) izdelek, usmerjen na naložbe, nov velikan je vstopil v prostor za kriptokop, združenje tehtnic je lovilo še enega vladnega uradnika in še več. 

Ugotovite, kaj ste pogrešali v tedenski izdaji kripto novic tedna OKEx Insights.

Fidelity vlaga nov sklad, usmerjen v BTC, za institucionalne vlagatelje

Družba Fidelity Investments Inc., velika ameriška večnacionalna korporacija za finančne storitve, je vložila zahtevek dokumentov z ameriško komisijo za vrednostne papirje in borzo za ustanovitev novega sklada, usmerjenega v BTC, imenovanega Wise Origin Bitcoin Index Fund I, LP.

Kot je navedeno v prijavi, je najnižji znesek naložbe 100.000 ameriških dolarjev, kar ga trdno usmerja k institucionalnim vlagateljem, ki so v zadnjem času izpostavljeni veljavnim digitalnim valutam.

Ključni zajtrki

  • Zagovorniki bitcoinov so že dolgo pozorni na borzo, s katero se običajno trguje kot ETF. Čeprav je SEC vloge za tak izdelek večkrat zavrnila, lahko novi sklad, usmerjen v BTC, deluje kot druga izvedljiva alternativa za institucionalno množico..
  • Nekateri v prostoru 401 (k) so dovolj optimistični, da upoštevajte njihova pričakovanja da bi lahko sklad Fidelity dosegel milijardo dolarjev premoženja v upravljanju.

Skupina Digital Currency Group vstopa v prostor za kripto rudarstvo z livarno

Digital Currency Group, znano podjetje za kripto tvegani kapital, ki najbolj upravlja Grayscale Investments, Genesis in CoinDesk, se pridružuje industriji rudarjenja kriptovalut prek nove hčerinske družbe. Pod imenom Livarna, se bo podjetje s sedežem v Rochesterju v New Yorku ukvarjalo z rudarstvom, vložki, financiranjem strojne opreme, nabavo opreme in svetovanjem..

Digital Currency Group načrtuje ki vlagajo več kot 100 milijonov dolarjev v svojo hčerinsko družbo do konca prihodnjega leta.

Ključni zaboj

  • V rudarski industriji Bitcoin pretežno prevladujejo operacije na Kitajskem, ki imajo 65% celotne stopnje zgoščevanja prve in najpomembnejše kriptovalute. Livarna lahko severnoameriškim rudarjem pomaga pri uveljavljanju večjega tržnega deleža od sedanjih 8%.

Kitajska prevladuje v rudarstvu Bitcoin. Vir: Cambridge Center za alternativne finance

Združenje Libra najame nekdanjega pravnega vodjo za nacionalno varnost

Združenje Libra – skupina, ki stoji za digitalno valuto, povezano s Facebookom, Libra najel nekdanji generalni svetovalec ameriškega ministrstva za nacionalno varnost Steve Bunnell kot njegov glavni pravni direktor.


Ključni zajtrki

  • Najem Bunnella ponazarja nadaljnje prizadevanje združenja Libra, da si pridobi naklonjenost ameriških zakonodajalcev z najemanjem nekdanjih vladnih uradnikov. Zamenjal bo nekdanjega direktorja mreže za izvrševanje finančnih kaznivih dejanj.
  • Bunnell ima pretekle izkušnje z zasebnostjo in varnostjo podatkov v odvetniški pisarni O’Melveny & Myers, ki je deloval kot svetovalec pri ustanovitvi sveta za ocenjevanje kripto. Kot tak lahko v tehtnicah po številnih vprašanjih glede zasebnosti podatkov s Facebooka v zadnjih letih prinese nekaj prepotrebnega strokovnega znanja.

ShapeShift toži za škodo po opravljenem delu

ShapeShift toži nekdanjega starejšega inženirja Azamata Mukhiddinova za odškodnino, ki je nastala zaradi očitne kraje 900.000 USD v BTC z zlonamerno programsko opremo. Obtoženi naj bi že vrnil digitalno izmenjavo premoženja z bančnimi nakazili, transakcijami BTC in denarnimi vrečami, polnimi gotovine.

Civilna tožba je bila vložena na zveznem okrožnem sodišču v Koloradu.

Ključni zaboj

  • ShapeShift je prej doživel nič drugačnega "notranje delo" leta 2016, kar kaže, da bo borza morda morala okrepiti svojo notranjo varnost.

ZDA vložijo tožbo proti domnevnim severnokorejskim kazenskim računom

Ameriški tožilci so vložil odvzemno tožbo proti 280 kriptovalutnim računom z domnevnimi povezavami s severnokorejsko državno sponzorirano kripto valuto in pranjem denarja.

Zadevni vdori vključujejo krajo 272.000 ameriških dolarjev z neimenovane borze in krajo 2,5 milijona dolarjev z borze v ZDA. Ukradena sredstva naj bi bila oprana prek kitajskih trgovcev na prostem trgu z zgodovino pranja denarja v kripto.

Ključni zaboj

  • Med novicami, usmerjenimi v kriptovalute, že dolgo krožijo, da je severnokorejska državna mreža kripto valut, ki jo financira država, obsežna. Ta nova pritožba bo morda osvetlila notranje mehanizme mreže očitnih kaznivih dejanj.

 

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map