DCEP lahko porabite na spletu v Suzhouu, Kitajska banka preverja davek prek verige blokov

Tedenski pregled novic o verigah blokov in kriptovalut iz Kitajske in Hongkonga

Elektronsko plačevanje z digitalno valuto, uradna digitalna valuta Kitajske, je postalo osrednje mesto med kriptoskupnostjo na Kitajskem in v Hongkongu. Po prvi distribuciji rdečih paketov DCEP v Shenzhenu bo vlada Suzhou ta vikend izdala rdeče paketke DCEP v vrednosti 20 milijonov RMB pred festivalom nakupovanja Double 12. 

Medtem je hongkonška monetarna uprava sodelovala z Ljudsko banko Kitajske, da bi preizkusila DCEP pri čezmejnih plačilih. Hkrati je Kitajska banka – da je ne bi zamenjali s PBoC – zaključila prvo preverjanje davkov na podlagi verige blokov v Tibetu.

Tukaj je vse, kar ste morda zamudili v zvezi s temi zgodbami in še več, v tedenski izdaji kitajskega urada OKEx Insights.

Rdeče pakete DCEP lahko porabite na spletu v Suzhouu

Za praznovanje nakupovalnega festivala Double 12 12. decembra vlada Suzhou napovedal da bodo njegovi državljani prejeli rdeče pakete DCEP v vrednosti 20 milijonov RMB. V sporočilu je navedeno, da bo 100.000 DCEP rdečih paketov v vrednosti 200 RMB razdeljenih z loterijo. Rezultat loterije bo objavljen 11. decembra. 

Prejemniki rdečih zavojčkov lahko svoj DCEP porabijo pri trgovskih partnerjih v Suzhouu in spletnih trgovinah, kot je JD.com, od 11. do 27. decembra..

Ključni zajtrki

  • Rdeče pakete DCEP v Suzhouu lahko porabite v spletnih trgovinah, kot je JD.com – nekaj, kar v prejšnji oddaji rdečih paketov DCEP v Shenzhen.
  • JD.com je bil aktiven pri raziskovanju vključevanja DCEP v svoje poslovanje. Velikan e-trgovine ima partnerdeča s PBoC za sorazvoj mobilne aplikacije in blockchain platforme za DCEP.

Hongkong monetarna uprava sodeluje s PBoC, da preskusi DCEP

Eddie Yue, izvršni direktor hongkonške monetarne oblasti, je v izjavo da sodeluje s PBoC, da preskusi DCEP za čezmejna plačila.

Po mnenju Yueja DCEP ponuja rezidentom v Hong Kongu in na Kitajskem dodatno možnost za čezmejne transakcije. Obe instituciji se pripravljata na tehnični pilotni test DCEP, čeprav še ni časovnega razporeda za uvedbo digitalne valute centralne banke.

Ključni zajtrki

  • Christopher Hui, hongkonški zakladniški sekretar, je oktobra namignil na sodelovanje DCEP med HKMA in PBoC. Rekel je v a Zakonodajni svet Q&Seja 21. oktobra verjame, da lahko DCEP spodbuja medsebojno povezljivost med Kitajsko in Hongkongom pri čezmejnih plačilih.
  • Preizkus DCEP pri čezmejnih plačilih je ponovno poudaril strateško usmeritev hongkonške monetarne oblasti v digitalne valute centralnih bank. V začetku leta 2020 je HKMA leta 2005 sodelovala s Tajsko banko "Projekt Inthanon-Lionrock," raziskovalna pobuda za povečanje čezmejne učinkovitosti plačil z uporabo tehnologije porazdeljene knjige.

Bank of China zaključi prvo preverjanje davka na verige blokov

Po poročanju kitajskih medijev Xinhua, podružnica Banke Kitajske v Tibetu, je bila nedavno dokončana prvo preverjanje davka na osnovi blockchain pri čezmejnih transakcijah. 

Letos je državna uprava za devize pilotirano finančna platforma, zasnovana na blockchainu, ki se je vključila v svojo podružnico v Tibetu. Do danes je preskus blokchaina vključil sedem bank iz Tibeta.

Kitajska banka je uspešno preverila povezane davčne stroške pri registraciji blagovne znamke za gostinsko podjetje v Tibetu.

Ključni zaboj

  • S pomočjo finančne platforme, ki temelji na blockchain, SAFE, se postopek davčnega preverjanja pri registraciji blagovnih znamk skrajša s treh dni na tri minute. Postopek preverjanja je brez papirja in močno zmanjša stroške poravnave.

Kitajske potrošniške cene prvič padajo po 11 letih

Ta teden so delniške trge tako na Kitajskem kot v Hongkongu nekoliko upadle. V času tiska se Shanghai SE Composite in CSI 300 trenutno trgujeta po 3.373 in 4.965 – s tedensko izgubo 1,82% oziroma 2,02%. V Hongkongu se je indeks Hang Seng ta teden znižal za 0,2% in trenutno znaša 26.515.

Na delniških trgih na Kitajskem in v Hongkongu so se ta teden zmerno znižale. Vir: Trading Economics, Investing.com

Ta teden je padajoči indeks cen življenjskih potrebščin na Kitajskem pritegnil pozornost udeležencev na borzi. Novembra je padla 0,5% na medletni ravni – prvi upad po oktobru 2019.

Ključni zajtrki

  • Padec CPI na Kitajskem je posledica padajočih stroškov hrane, prevoza, komunalnih storitev, zdravstva in izobraževanja. Zlasti so se stroški prevoza znižali za 3,9%, cena svinjine pa se je znižala zaradi izbruha afriških prašičev.
  • CPI je ključni kazalnik pri ocenjevanju inflacije potrošnikov na Kitajskem. Hrana in prebivališča so najpomembnejši sestavni deli kitajskega CPI – predstavljajo 31,8% oziroma 17,2%.

Medletna sprememba mesečnega indeksa cen življenjskih potrebščin na Kitajskem. Vir: Trading Economics, OKEx Insights

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map