DCEP ne bo nadomestil fiat-a, Hong Kong podeli licenco za virtualno trgovanje s premoženjem

Tedenski pregled novic o verigah blokov in kriptovalut iz Kitajske in Hongkonga

China Watch Watch image

Kitajski sistem elektronskih plačil v digitalni valuti – znan kot DCEP – še naprej zbira naslove ta teden. Nekdanji guverner Ljudske banke Kitajske Zhou Xiaochaun je izrazil prepričanje, da DCEP ni namenjen nadomeščanju obstoječih fiat valut, kot je ameriški dolar.

DCEP je prejšnji teden na spletnem mestu JD.com tudi prvič nastopil med nakupovalnim festivalom Double 12, kjer je bilo opravljenih skoraj 20.000 transakcij. Medtem je hongkonška komisija za vrednostne papirje in terminske pogodbe podelila prvo licenco za virtualno trgovanje s sredstvi podjetju OSL Digital Securities.

Tukaj je vse, kar ste morda zamudili v zvezi s temi zgodbami in še več, v tedenski izdaji kitajskega urada OKEx Insights.

Nekdanji šef PBoC pravi, da DCEP ni namenjen nadomestitvi fiatnih valut

Zhou Xiaochuan, nekdanji guverner PBoC in predsednik kitajskega finančnega združenja, trdil da Kitajska ne želi zamenjati fiatnih valut z DCEP. Zhou je v šanghajskem finančnem forumu zatrdil, da je Kitajska v postopku prepričevanja potrošnikov in čezmorskih trgovcev, da postopoma sprejemajo plačila v DCEP.

Ključni zajtrki

  • Kitajska se zaveda lekcije iz sage Diem – prej znane kot Tehtnica. Oblikovalci politike so previdno pristopili k Diemu in njegovemu potencialu, da moti finančne sisteme, hkrati pa izpodbija denarno suverenost.
  • Medtem ko Kitajska aktivno napreduje k razvoju DCEP, je Kenjo Okamura, japonski namestnik ministra za finance za mednarodne zadeve, zadevni o tem, da je njegov narod izgubil prednost pri razvoju digitalnih valut centralne banke. Druge države verjetno delijo podobne pomisleke glede zaostanka v svetovni dirki CBDC.

DCEP je porabil v skoraj 20.000 transakcijah na JD.com

JD Digits, fintech podružnica giganta za e-poslovanje JD.com, poročali da je bil DCEP uporabljen v skoraj 20.000 transakcijah od začetka nakupovalnega festivala Double 12 v Shenzhenu prejšnji teden. Družba je navedla, da je prvo transakcijo DCEP opravila stranka v Suzhouu in je bilo plačilo izvedeno v 0,5 sekunde.

Ključni za ponev

  • Do zdaj DCEP uporabljajo predvsem pripadniki mlajših generacij. JD Digits je izjavil, da so skoraj 80% transakcij DCEP opravili tisti, rojeni v osemdesetih ali devetdesetih letih. Največje spletno plačilo je preseglo 10.000 CNY – kar ustreza več kot 1500 USD.

Hong Kong podeli uradno dovoljenje za trgovanje z virtualnimi sredstvi

OSL Digital Securities, digitalna podružnica skupine BC, ki jo podpira zvestoba, prejel uradno dovoljenje hongkonške komisije za vrednostne papirje in terminske pogodbe za opravljanje reguliranih dejavnosti tipa 1 in tipa 7 – trgovanja z vrednostnimi papirji in zagotavljanja storitev avtomatiziranega trgovanja – 15. decembra.

OSL je avgusta avgusta prejel predhodno odobritev regulatorja. Ko bo OSL začel delovati, bo strankam ponudil skladen trgovalni dostop do BTC, ETH in izbral ponudbo varnostnih žetonov.

Ključni zajtrki

  • Licence za trgovanje z virtualnimi sredstvi, ki jih je podelil HKSFC, pomenijo, da je OSL uspešno izpolnil stroge zahteve regulatorja za preverjanje. Ponudbe virtualnih sredstev s strani OSL bodo deležne enake povišane ravni regulativnega nadzora, ki velja za tradicionalne vrednostne papirje.
  • Odobritev v Hongkongu bo okrepila poskus podjetja OSL, da razširi svoje poslovanje na Singapur. Podjetje je zaprosilo za dovoljenje za digitalno premoženje v skladu z Zakonom o plačilnih storitvah in ga trenutno pregleduje monetarni organ Singapurja.

Gospodarsko okrevanje na Kitajskem se pospešuje pred letom 2021

Za delniške trge v Hong Kongu in na Kitajskem je teden stagniranja. Od časa tiska se Shanghai SE Composite in CSI 300 trenutno trgujeta po 3.368 oziroma 4.952 – s tedensko izgubo 0,12% in 0,19% dobičkom. V Hongkongu je indeks Hang Seng ta teden padel za 0,2% in trenutno znaša 26.456.

Indeks blockchain 50 SZSE je ta teden padel za 1,44%. Vir: Trading Economics, Investing.com

Kitajska je okrepila svoja pričakovanja glede a zdravo gospodarsko okrevanje pred letom 2021. Industrijska proizvodnja in prodaja na drobno sta novembra narasli za 7% oziroma za 5% v primerjavi z letom prej. Poleg tega so se naložbe v osnovna sredstva na Kitajskem povečale za 2,6%.

Industrijska proizvodnja in prodaja na drobno sta na Kitajskem rasli medletno. Vir: Državni urad za statistiko

Ključni zajtrki

  • Industrijska proizvodnja se okreva hitreje kot prodaja na drobno na Kitajskem. Medtem ko sta tako industrijska proizvodnja kot prodaja na drobno od začetka pandemije COVID-19 beležili negativno rast, je industrijska proizvodnja aprila ponovno dobila pozitivno smer. Prodaja na drobno je bila opravljena šele avgusta.
  • Akademske ustanove so nadgradile svoje ocene ekonomskih podatkov na podlagi najnovejših podatkov iz novembra. Na primer Oxford Economics predvidena Kitajska gospodarska rast do leta 2021 naj bi bila 8,1-odstotna, v primerjavi s prejšnjo oceno 7,8-odstotna.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map