Elon Musk promovira Bitcoin, DOGE črpalke in odlagališča, Reddit sodeluje z Ethereum Foundation

Novice tedna – največje svetovne zgodbe tedna v kriptovalutah

Ta teden je bil še posebej intenziven za verigo blokov in kriptovalut po odmevnem prilivu maloprodajnih naložb iz Wall Street Bets v močno skrajšane delnice podjetij – predvsem GameStop. Potem ko so hedge skladi zaradi kratkega pritiska utrpeli velike izgube, je platforma za maloprodajne naložbe Robinhood uveljavila nove omejitve za maloprodajne uporabnike. To pa je ustvarilo ogromen val novih registracij za izmenjavo kriptovalut, ko je ustanovitelj Tesle Elon Musk spremenil svoj Twitter, da bi podprl Bitcoin.

Ta zgodba pa je le eden izmed mnogih omembe vrednih dogodkov, ki so se zgodili ta teden. Tukaj je vse, kar morate vedeti v tedenski izdaji novic tedna OKEx Insight.

Elon Musk spremeni Twitter življenjepis v "#bitcoin"

Morda največja novica, ki se je zgodila ta teden, je prišla v petek zjutraj, ko je zagonetni ustanovitelj Tesle Elon Musk spremenil svoj življenjepis na Twitterju, da je preprosto bral "#bitcoin" prej tweeting: "Za nazaj je bilo neizogibno."

Tvit je povzročil razburjenje v družabnih omrežjih in sprožil številne druge odmevne posameznike, ki so svoje biografije na Twitterju zrcalili v Muskove. Poleg tega je skoraj takoj poslala ceno BTC v nebo v višino do 38.600 USD na svetovnih borzah kriptovalut..

Ključni zajtrki

  • Elon Musk je že dolgo priljubljen v skupnosti Bitcoin in cryptocurrency, zato je bila njegova očitna potrditev vodilnega digitalnega sredstva težko pričakovana in zelo slavna.
  • Porast zanimanja po Muskovem tweetu je povzročil, da je na mnogih borzah kriptovalut prišlo do poslabšanja zmogljivosti ali naravnost zrušitve.

Dogecoin črpa na več kot 0,08 USD na hype Wall Street Bets

Slavna kriptovaluta in mem-coin DOGE je ta teden izkusila meme-tastično črpalko, ki je zagnala odmeven kratek pritisk Wall Street hedge skladov na Wall Street Bets. Cena enega kovanca se je v času pisanja tega dokumenta zvišala z 0,007 na 0,085 dolarja, preden je padla na približno 0,03 dolarja..

Ključni zajtrki

  • Kolikor Dogecoin je vreden memov, so črpalke DOGE v preteklosti kratkotrajne. Prav tako so signalizirali vrhove trgov, kot je bilo na samem začetku januarja 2018.
  • Zdi se, da obstaja malo dejanske povezave med željo Wall Street Bets-a, da prisili izgube na hedge sklade, in črpalko DOGE – glede na to, da institucionalni vlagatelji sploh niso zainteresirani za meme-coin.

Cena DOGE je bila črpana proti BTC, vendar so dobički v preteklosti kratkotrajni. Vir: TradingView

Raziskovanje MicroStrategy pomeni pridobitev več BTC

Znani bitkoin, bik Michael Saylor in njegovo podjetje MicroStrategy, očitno ne občutijo zasičenosti s 70.784 BTC, ki so trenutno vredne več kot 2,4 milijarde dolarjev in so v zakladnici podjetja. Po rezultatih četrtega četrtletja podjetja za poslovno obveščanje, Saylor opozoriti to "raziskali bomo različne pristope za pridobivanje dodatnih bitcoinov kot del naše celotne korporativne strategije."

Ključni zajtrki

  • Čeprav MicroStrategy ni podrobno predstavil nobenega pristopa, ponudba odpira vrata špekulacijam, da podjetje morda išče rudarjenje Bitcoinov – čeprav to ostaja zgolj špekulativno.
  • Saylorjeva bitkoina je znana in tudi njegovo podjetje raziskovati razvoj Bitcoin podatkovnih izdelkov.

Cena delnic MicroStrategy je v zadnjem letu porasla po agresivnih nakupih BTC. Vir: Google

Sivine vključujejo več skladov, vezanih na altcoinov

Greyscale, najbolj znani upravljavec kripto sredstev v tej panogi dodano še šest skladov za znane altcoine. Novi skladi so vezani na DOT, AAVE, XMR, ADA, ATOM in EOS.

Novica sledi prejšnjemu zaupanju vključitve od prejšnjega meseca vezani na LINK, XTZ, BAT, MANA, LPT in FIL.

Ključni zaboj

  • Oblikovanje skladov iz Grayscale ne pomeni, da bo podjetje zagotovo lansiralo omenjene izdelke. Vendar pa se bo možnost za večjo institucionalno izpostavljenost altcoinov nekoliko počutila bikovsko na omenjenem izboru, saj ima Grayscale trenutno v upravljanju več kot 25 milijard USD premoženja.

Reddit sodeluje s fundacijo Ethereum

Reddit naj bi sodeloval s fundacijo Ethereum, da bi pospešil razvoj točk skupnosti slavnega spletnega foruma. V prispevku o podrediti Ethereum, admin "jarini" napisal:

"Naš namen je pomagati pospešiti napredek pri skaliranju in razviti tehnologijo, potrebno za zagon obsežnih aplikacij, kot so Community Points na Ethereumu. Tehnologija skaliranja, razvita s tem partnerstvom, bo odprta in javno dostopna vsem."

Ključni zajtrki

  • Reddit je že eksperimentiral z žetoni, ki temeljijo na Ethereumu, na dveh podreditah – r / Cryptocurrency in r / FortNiteBR – in želi zaposliti več zalednih inženirjev za razvoj kripto.
  • Uspešno izvajanje točk skupnosti, ki temeljijo na Ethereumu, na Redditu bi zelo pripomoglo k splošnemu sprejemanju kriptovalut na družbenih omrežjih..

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map