Ethereum 2.0 Testnet, Goldman Sachs Stablecoin in “Crypto Mom” ​​potrjeni – Crypto News of the Week

Kot vedno je bil v svetu verig blokov in kriptovalut bogat teden. Težko pričakovana testna mreža Ethereum 2.0 je začela delovati, Ameriška centralna banka pospešuje prizadevanja za uvedbo platforme za takojšnja plačila, Goldman Sachs pa se je močno zanimal za lansiranje lastne kriptovalute – te zgodbe in še več v tej izdaji OKEx Insights ‘Kripto novice tedna!

Ethereum 2.0 testna mreža Medalla deluje v živo, ima 21.373 potrjevalcev

Medalla, zadnja javna testna mreža za Ethereum 2.0, odšel v živo v torek, 4. avgusta.

Ethereum 2.0 najpomembneje prenaša prvi in ​​najpomembnejši altcoin iz mehanizma za dokazovanje dela v mehanizem soglasja o dokazovanju deleža. Od trenutka tiska je 21.373 potrjevalcev v omrežje vložilo skupno 683.936 ETH – čeprav ti žetoni testnet tehnično niso pravi Ether.

Začetek faze 0 samega Ethereuma 2.0 je predhodno načrtovan za konec leta 2020 – čeprav nenavadni pričakujejo še eno v dolgi zgodovini zamud.

Ključni zajtrki:

  • Zagon Medalle bo v veliki meri zagotovil zaupanje v prihodnjo uvedbo Ethereum 2.0, ki je bila že večkrat zamujala.
  • Cena Etra se je v zadnjih tednih znatno povečala. Eden od možnih razlogov je med drugim povpraševanje po nakupu ETH za namene uveljavitve omrežja v novem sistemu dokazov o deležu.

Grafikon, ki prikazuje založeni eter in aktivne validacijske programe na testni mreži Medalla Vir: beaconcha.inGrafikon, ki prikazuje založeni Eter in aktivne validacijske sisteme na testni mreži Medalla. Vir: beaconcha.in

1,2 milijarde dolarjev MicroStrategy glede na naložbe BTC

MicroStrategy, 1,2 milijarde dolarjev vredno podjetje, ki podjetjem s pomočjo poslovne inteligence, mobilne programske opreme in storitev v oblaku pomaga graditi in uvajati aplikacije za analitiko in mobilnost, namerava vložiti 250 milijonov dolarjev v "nadomestne naložbe ali sredstva" – na primer Bitcoin (BTC).

Novice prihajajo s komentarji med klic zaslužka 28. junija, s predsednikom in finančnim direktorjem družbe Phong Le, ki je izjavil:

"Poleg tega bomo v naslednjih 12 mesecih skušali vložiti do 250 milijonov dolarjev v eno ali več alternativnih naložb ali sredstev, ki lahko vključujejo delnice, obveznice, blago, kot je zlato, digitalna sredstva, kot je Bitcoin, ali druge vrste sredstev.."

Generalni direktor MicroStrategyja Michael Saylor je pozneje združil BTC z zlatom in srebrom kot sredstvi "ni mogoče napihniti ali je manj verjetno, da bi se napihnili."

Ključni zajtrki:

  • Čeprav MicroStrategy ni izrecno potrdil, da bo kapital dodeljeval posebej BTC, jo ponuja kot možnost, da dodatno utrdi kriptovaluto kot dragoceno sredstvo in potencialno hranilnico vrednosti.
  • Izjave podjetja ponazarjajo tudi široko zaskrbljenost zaradi razvrednotenja ameriškega dolarja ob množičnih prizadevanjih za tiskanje denarja, da bi izravnali neposredne gospodarske posledice pandemije COVID-19.

Grafikon, ki prikazuje dosedanjo ceno delnic MicroStrategy Incorporated. Vir: GoogleGrafikon, ki prikazuje dosedanjo ceno delnic MicroStrategy Incorporated. Vir: Google

Goldman Sachs razmišlja o lastni digitalni valuti

Goldman Sachs naj bi razmišljal o ustvarjanju lastne kriptovalute.

Novice prihaja prek ameriške večnacionalne investicijske banke in vodje globalnega podjetja za digitalna sredstva podjetja Matthew McDermott, ki potrjeno da Goldman Sachs razmišlja o lastnem digitalnem premoženju – za katerega se verjame, da je stabilna valuta. McDermott je dejal:

"Preučujemo komercialno izvedljivost ustvarjanja lastnega digitalnega žetona fiat, vendar so zgodnji dnevi, ko nadaljujemo s preučevanjem možnih primerov uporabe."

Ključni zajtrki:

  • Resnost kripto razmišljanj Goldman Sachs potrjuje nedavni najem Oli Harris, ki je bil močno vpleten v verigo blokov Quroum JPMorgan in JPMCoin.
  • Premisleki Goldmana Sachsa so v veliki meri skladni s prevladujočimi JPMorganom, pa tudi s težnjami Facebooka po uvedbi lastne digitalne valute Libra. McDermott ni izključil sodelovanja med podjetjema.
  • Jasno je, da se svet tradicionalnih financ vse bolj vključuje tako z blockchain rešitvami kot z digitalnimi valutami.

Graf, ki prikazuje dolgoročno ceno delnic Goldman Sachs Group Inc. Vir: GoogleGraf, ki prikazuje dolgoročno ceno delnic Goldman Sachs Group Inc. Vir: Google

"Kripto mama" potrjen za drugi mandat komisarja SEC

Hester Peirce, znani kripto prijazni regulatorji finančnega trga, je že drugič potrjena za komisarja ameriške komisije za vrednostne papirje in borzo.

Potrditev je prišla preko glasovno glasovanje iz senata v četrtek.

Peircejev drugi mandat komisarja SEC bo potekel leta 2025.

Ključni zajtrk:

  • Splošno pričakuje se, da je Peirce, znan v industriji blokov in kriptovalut kot "Kripto mama," bo nadaljevala s svojimi večinoma prokripto stališči – kot je ona opozoril na zagovorništvo za Bitcoin ETF.

Fed se mudi z uvedbo storitve takojšnjih plačil

Ameriška centralna banka naj bi pospeševala svoja prizadevanja za uvedbo lastne storitve takojšnjih plačil, FedNow

FedNow je bil prvotno načrtovan za uvedbo leta 2023/2024, vendar si Fed v kratkem prizadeva za postopno uvajanje. Po besedah ​​guvernerja Odbora zveznih rezerv Laela Brainarda centralna banka želi odpreti svojo platformo za hitra plačila "čim prej."

Ključni zajtrki:

  • Finančne oblasti v ZDA so se že razvpito vlekle, ko gre za inovacije v finančnem sektorju. Novoodkrita hitenja Feda po uvedbi FedNow lahko kažejo na spoznanje, da ZDA na tej fronti izgubljajo do drugih razvitih gospodarstev, kot je Kitajska in njeno napredno digitalno valuto centralne banke.
  • O digitalnih valutah centralnih bank se je do zdaj veliko govorilo in malo ukrepalo glede digitalnega dolarja. Predvsem v zadnjem govoru o FedNowu ni bilo ničesar omenjeno o CBDC.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map