Filecoin vročina, plagiat pametne pogodbe in pritisk dveh provinc na blokchain – Kitajska tržna straža

Tedenski pregled novic o verigah blokov in kriptovalut iz Kitajske in Hongkonga.

Ta teden je na delniškem trgu na Kitajskem in v Hongkongu prišlo do rahlega upada. Trenutno Shanghai SE Composite in CSI 300 teči na 3.210 in 4.516, ko sta čez teden padla za -6,97% oziroma -6,7%. The Kažite indeks Seng objavil tudi tedenski padec vrednosti za -4,73%, ki trenutno znaša 24.971.

Padec na kitajskem borznem trgu je mogoče razložiti z nedavnimi poslovnimi omejitvami, ki so jih kitajskim podjetjem naložile ZDA. Ameriški državni sekretar Mike Pompeo je sporočil, da bodo ZDA vsiliti vizumske omejitve za nekatere zaposlene v kitajskih tehnoloških velikanih, kot je Huawei, zaradi domnevnih kršitev človekovih pravic.

Poleg tega je tudi administracija predsednika Donalda Trumpa pričakovano ukrepati proti kitajskim tehnološkim družbama TikTok in WeChat po zaskrbljenosti zaradi nacionalne varnosti.

Glede kitajske razvojne krajine blockchain smo si ogledali Blockchain 50 Shenzhen Stock Exchange (SZSE) indeks, ki ga sestavlja 50 najboljših podjetij, ki kotirajo na borzi SZSE in imajo projekte, povezane z verigo blokov.

Indeks SZSE Blockchain 50 trenutno znaša 3.920,18, po tedenskem padcu -6,14%. Med 50 delnicami, vključenimi v indeks, je HengBao (002104.SZ) dnevni največji dobiček z 2,26% povečanjem, medtem ko je Guangdong Advertising Group (002400.SZ) največja poraženka s padcem za -10,03%..

Uspešnost kitajskih tržnih indeksov. Vir: Trading Economics Blockchain indeks na Kitajskem z največjimi dobitki / poraženci. Vir: JRJ.com, OKEx Insights

Novice tedna

Od vročine Filecoin do plagiatorstva pametnih pogodb na Kitajskem, pa tudi od blokade verige province Zhejiang, si OKEx Insights ogleduje tri najboljše zgodbe o kripto novice iz Kitajske in Hongkonga v tem tednu.

Filecoin žeton je nenadoma poskočil pred zagonom omrežja

Uradna objava v blogu iz težko pričakovanega decentraliziranega omrežja za shranjevanje Filecoin 14. julija razkril da je zagon njegovega glavnega omrežja predviden med 31. avgustom in 21. septembrom 2020. Po tem je dnevna vrednost transakcije domačega kovanca Filena FIL na Kitajskem dosegla 300 milijonov juanov (42,86 milijona dolarjev) in trenutno trguje veliko višje od začetne ponudbene cene kovancev za leto 2017.

Od 15. julija statistika podatkovne storitve kripto trga Feixiaohao navedite da ima cena FIL odstotek 377 RMB (53,86 USD) na borzah kriptovalut, saj se cene gibljejo med 40 in 417 RMB. Takšne razlike v cenah ponujajo ogromne možnosti za arbitražne trgovce.

Medtem je FIL-ov dnevni obseg trgovanja trenutno koncentrirano na treh borzah – CITEX (25,08%), EXX (19,94%) in Biki (15,7%) – in njihov USDT par je predstavljal 88,7% trgovanja FIL.

Najvišja in najnižja cena FIL med borzami kriptovalut. Vir: Feixiaohao

Ključni zajtrki

  • FIL je žeton, ki še ni izšel in nima naklade, vendar trguje po različnih cenah na različnih borzah.
  • ICO Filecoina leta 2017 je dobil široko pozornost, saj je podjetje v manj kot pol ure zbralo več kot 200 milijonov dolarjev.
  • Filecoin je poleg tržnega pohvala pravkar dosegel mejnik 20 petabajtov vgrajenega pomnilnika, kar kaže na hiter razvoj rudarske skupnosti Filecoin. Razvijalci delajo tudi na spodbudah za nagrajevanje blokov in programu nagrajevanja napak pred načrtovanim lansiranjem.

Yao v CSRC: Na Kitajskem je plagiat na področju pametnih pogodbenih kod širok

12. julija je Yao Qian – znana osebnost kitajske industrije verig blokov, ki je vodil raziskave o kitajskem digitalnem juanu in je direktor pri kitajski regulativni komisiji za vrednostne papirje – udeležili seminar, ki sta ga vodila raziskovalni inštitut Tencent in šola za javno politiko in upravljanje univerze Tsinghua.

Na dogodku, o katerem so pogosto poročali mediji v kitajskem jeziku, je Yao poudaril, da medtem ko so na blockchain aplikacijah na Kitajskem opazne rasti, ostaja plagiat kode pametnih pogodb ključna bolečina za kitajski razvoj v industriji..

Jao opozoriti da projektne skupine za veriženje verig blokov na Kitajskem običajno kopirajo odprtokodno kodo pametnih pogodb in spremenijo nekaj parametrov, da jih zahtevajo kot svoje. V prihodnosti meni, da bi se morali blockchain inženirji in razvijalci osredotočiti na zasebnost, varnost in interoperabilnost blockchains.

Ključni zajtrki

  • Plagiat pametnih pogodb je znana ovira za kitajski blockchain razvoj od leta 2018. Raziskave Netta Labs in Xi’an Jiaotong University v letu 2018 razkril da je bilo med vzorcem 488 324 digitalnih valut, ki so bile v kodi pametnih pogodb podobne 95% –100%.
  • Plagiat kode pametnih pogodb je viden tudi v niši decentraliziranega financiranja ali DeFi. Na primer, aprila 2020 je bil dForce obtožen plagiiranja kode iz Compounda.

Provinci Yunnan in Zhejiang se pripravita na pospešitev sprejemanja verig blokov

V prizadevanju za povečanje naložb v novo infrastrukturo – trend izraz na Kitajskem, kar kaže na prizadevanja države za izgradnjo infrastrukture z uporabo tehnologije, kot so 5G, AI, blockchain in računalništvo v oblaku – provinci Yunnan in Zhejiang sta blockchain vključili v svoje triletne strateške razvojne načrte.

Glede na Yunnanovo triletni strateški razvojni načrt, vlada pričakuje skupne naložbe v višini 377,6 milijarde RMB (skoraj 54 milijard USD), kar vključuje uvedbo verige blokov v finančne storitve, obdavčitev, preverjanje pristnosti izdelkov, zdravstveno oskrbo in čezmejne transakcije.

Za provinco Zhejiang tudi provincialna vlada napovedal svoj triletni strateški razvojni načrt v Novi infrastrukturi, s pričakovano skupno naložbo v višini 1 bilijona RMB (skoraj 142,88 milijarde USD). Namen deželne vlade je spodbuditi razvoj verige blokov v smislu predpisov, gojenja talentov, infrastrukture blokov in kapitalske podpore.

Ključni zajtrki

  • Pokrajina Zhejiang je bila pionirka kitajskega razvoja verig blokov. Glavno mesto province Hangzhou napovedal odprtje industrijskega parka blockchain in sklada za inovacije v višini 10 milijard RMB aprila 2018.
  • Pred objavo triletnega strateškega razvojnega načrta je mreža pobud blokchain-service (BSN) pod vodstvom države, začela prvo provincialno mrežo v Zhejiangu v začetku julija.
  • Blockchain tehnologija je bila sprejeta v provinci Yunnan sredi COVID-19. Fintech velikan Ant Group partnerstvo z Yunnan International Trust za uporabo verige blokov pri sledenju financiranju dobavne verige v provinci Yunnan.

__________________________________________________________________________

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map