Goldman Sachs, Facebook-ovi Novi in ​​Digital Dollars: Crypto News of the Week

OKEx Insights predstavlja pet najboljših kripto novic v zadnjem tednu.

Goldman Sachs strankam sporoča, da Bitcoin ni razred premoženja

Goldman Sachs je gostil vnaprej načrtovano investicijski svetovalni klic za stranke 27. maja, v katerem je razpravljal o Bitcoinih in kriptovalutah. Čeprav so nekateri v panogi pričakovali pozitiven položaj po novicah o naložbi Paula Tudorja Jonesa v Bitcoin in dramatičnem povečanju institucionalne izpostavljenosti, ki so ga opazili v zadnjih nekaj letih, je multinacionalna investicijska banka BTC označila za nezakonit razred premoženja.

Na diapozitivu z naslovom »Kriptovalute, vključno z bitcoini, niso razred sredstev," Goldman Sachs je trdil, da Bitcoin med drugim negativno ne zagotavlja denarnega toka ali zaslužka, ne zagotavlja diverzifikacije in ni učinkovito varovanje pred fiat inflacijo.

Ključni zajtrki

  • Skupnost Bitcoin se je hitro odzvala na prevzem Goldman Sachsa glede vodilne kriptovalute na trgu. Posebej omembe vreden je bil opomnik glavnega direktorja strategije Coinshares Meltem Demirors, da je investicijska banka že bila vpleteni v pranje denarja, kljub trditvi, da se Bitcoin uporablja predvsem v ta in druge nedovoljene namene.
  • Glede na val institucionalnega zanimanja za Bitcoin in prostor kriptovalut – ki naj ne bi upočasnil -, je težko zastarelo mnenje Goldman Sachsa o BTC vzeti resno.

Facebook novo blagovno znamko Libra denarnico preoblikuje

Facebook napovedal ta teden je bila njegova podružnica, odgovorna za aplikacijo denarnice za projekt digitalnih valut Libra, preimenovana. Denarnica se je prvotno imenovala Calibra, zdaj pa se bo imenovala Novi.

Velikan družabnih omrežij je tudi jasno povedal, da bo Novi zahteval preverjanje identitete vedeti svojega kupca (KYC) – nekaj, kar so regulativni organi v ZDA in drugod jasno pojasnili, bi bilo nujno, da kovanec in denarnica lansirajo potrošnikom. Aplikacija bo samostojna in integrirana v Facebook Messenger in gigant za pošiljanje sporočil v lasti Facebooka, WhatsApp.

Ključni zajtrki

  • Trud Facebooka za preimenovanje znamke Calibra v Novi naj bi verjetno oddaljil domnevno prevlado podjetja v projektu Libra. Čeprav je Facebook izključno zadolžen za Novi, se je pozicioniral kot zgolj član združenja Libra – organizacije, ki stoji za tehtnico.
  • Skupnost kriptovalut je tehtnico kritizirala zaradi očitne centralizacije, skrbi glede zasebnosti in pomanjkanja cenzure.

Digitalni dolar je predlagan v novi beli knjigi

Bil je okvir za digitalno valuto centralne banke ZDA (CBDC) predlagano The Digital Dollar Project – skupina, ki jo sestavljajo nekdanji predsednik ameriške komisije za trgovanje s terminskimi terminskimi pogodbami (CFTC) Chris Giancarlo, nekdanji direktor za inovacije CFTC Daniel Gorfine in drugi.

Predlog navaja, da nobena CBDC v ZDA ne bi smela biti usmerjena k potrošnikom – kar pomeni, da bi morala ohranjati sedanji dvotirni bančni sistem, v katerem centralna banka izdaja dolarje bankam. Uporabniki bi lahko nato svoje tokenizirane dolarje hranili v lastnih digitalnih denarnicah – verjetno le v njihovi spletni bančni aplikaciji -, medtem ko bi banke še vedno imele možnost uporabiti navedena sredstva strank za posojanje.

Ključni zajtrki

  • ZDA se bodo morda končno nehale vleči po regulaciji digitalne valute in CBDC z novo belo knjigo, ki bo določila okvir za digitalni dolar.
  • Ker Kitajska še naprej pospešuje razvoj in izvajanje lastnega CBDC, morajo ZDA nadaljevati, če želijo ohraniti položaj dolarja kot svetovne rezervne valute.

2009 rudarji BTC kličejo Craiga Wrighta

Ko je 20. maja 2020 prvič po 11 letih zaživel naslov Bitcoin iz leta 2009, je uporabnik Twitterja Whale Alert sprožil strah, da bi za transakcijo morda moral biti Bitcoinov ustvarjalec Satoshi Nakamoto.

Zanimivo je bilo, da je bilo ugotovljeno, da je bil naslov Bitcoin za transakcijo 20. maja med 16.000+ naslovi, ki jih je računalničar Craig Steven Wright, ki trdi, da je resnični Nakamoto, pred sodiščem v svojem pravnem sporu predložil kot svojega. Transakcija 20. maja – čeprav je bila morda izvedena naključno – dejansko diskreditira trditev Wrighta, da je lastnik naslova, vendar nima svojih zasebnih ključev.

Vendar pa je anonimni subjekt objavil spis 25. maja ki je pustil neposredno sporočilo, ki diskreditira Wrighta. Post digitalno preverjeno lastništvo 145 Bitcoin naslovov, ki so prav tako vsebovali Bitcoin, izkopan leta 2009, Wright pa je zanj zahteval tudi svoj.

Glede na starost in imetja zadevnih naslovov obstaja možnost, da morda pripadajo Nakamotu, vendar raziskovalci blockchainov v obeh primerih v nesoglasju navajajo vzorec Patoshi.

Ključni zajtrki

  • Ali ti naslovi pripadajo Nakamotu ali drugim naključnim zgodnjim rudarjem, ostaja neznano, toda v vsakem primeru je Craig Wright postavljen na mesto.
  • Ker naj bi Nakamoto imel v lasti več kot 1,1 milijona bitcoinov, ki jih lahko kadar koli proda, so špekulacije okoli njegove vrnitve zmedle tržne občutke – tudi kot vplivneži v industriji ostala skeptična.

Gemini integrira aplikacijo s Samsung Blockchain

V četrtek ameriška borza kriptovalut Gemini in tehnološki velikan Samsung napovedal partnerstvo. Obe podjetji sta predstavili Samsung Blockchain Wallet. Integracija omogoča uporabnikom Samsungove denarnice v ZDA in Kanadi nakup, prodajo in trgovanje s kripto preko mobilne aplikacije Gemini

Ključni zajtrki

  • Medtem ko splošno sprejemanje Bitcoinov in drugih kriptovalut ni ravno postalo resničnost, so partnerstva s tehnološkimi giganti, kot je Samsung, primeri pomembnih korakov na poti do dostopa do kriptovalut v roke vseh..

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov. Sledite OKEx Insights naprej Twitter in Telegram.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map