Hongkonška lestvica kripto davkov in pilotni uspehi DCEP

Tedenski pregled novic o verigah blokov in kriptovalut iz Kitajske in Hongkonga

Med prazniki zlatega tedna je namestnik guvernerja Ljudske banke Kitajske sporočil, da je kitajska digitalna valuta, znana kot Elektronsko plačevanje z digitalno valuto, med poskusom obdelala transakcije v vrednosti 1,1 milijarde RMB. Medtem je davčna obravnava digitalnega premoženja v Hongkongu začela razpravo v skupnosti po zadnjem letnem poročilu PwC Hong Kong o davku na kripto. Na področju izmenjave kriptovalut so statistični podatki Cryptowisserja pokazali, da je bilo leta 2020 zaustavljenih 75 kripto borz, od tega 10 s sedežem v Hong Kongu ali na Kitajskem..

Tukaj je vse, kar ste morda zamudili v zvezi s temi zgodbami (in še več) v tokratni izdaji OKEx Insights ‘China Market Watch.

PBoC: DCEP je v pilotnih transakcijah obdelal 1,1 milijarde RMB

Fan Yifei, namestnik guvernerja Ljudske banke Kitajske, izjavil da je DCEP v okviru svojega tekočega pilotnega programa obdelal transakcije v vrednosti 1,1 milijarde RMB (približno 162 milijonov USD).

Po mnenju Fan-a je bil DCEP preizkušen v različnih primerih uporabe v okviru pilotnega programa – od plačil računov do državnih služb. Konec avgusta je bilo za kitajsko digitalno valuto več kot 6700 primerov uporabe.

Ključni zajtrki

  • Poleg primerov uporabe v različnih panogah se DCEP uporablja tudi za različne načine plačila – kot so plačila s prepoznavanjem obraza in transakcije z dotikom in pojdi.
  • DCEP je pospešil tudi razvoj digitalnih denarnic na Kitajskem. Po navedbah Fan je bilo med pilotnim programom DCEP odprtih več kot 113.300 osebnih digitalnih denarnic in približno 8.800 digitalnih denarnic podjetij..

Hongkong je bil na indeksu PwC Crypto Tax Index šesti

PwC Hong Kong, glavno računovodsko podjetje, pred kratkim objavljeno prvo letno Globalno poročilo o kripto davkih. Poročilo razkriva uvrstitev indeksa kripto davkov in preučuje najnovejši kripto razvoj davčnih regulatorjev iz različnih jurisdikcij.

Po poročilu PwC Hong Kong so lastnine najpogostejša obravnava kripto sredstev s strani davčnih regulatorjev. Lihtenštajn je bil na vrhu indeksa kripto davkov, Hong Kong pa na šestem mestu.

PwC Hong Kong je poročal o obdavčitvi kripto sredstev v Hongkongu. Vir: Letno poročilo svetovnega kripto davka PwC Hong Kong

Ključni zajtrki

  • Indeks kripto davkov PwC Hong Kong razvršča jurisdikcije na podlagi celovitosti njihovih navodil za kripto davek. Hongkong ima drugo najvišjo uvrstitev med azijskimi jurisdikcijami, za Singapurjem.
  • Po mnenju Henrija Arslaniana, vodilnega v podjetju PwC Global Crypto, so posebne smernice za kripto davek bistveni gradnik stalne institucionalizacije kripto ekosistema..
  • Medtem ko je večina jurisdikcij zagotovila davčne smernice za izračun kapitalskih dobičkov in izgub za posameznike in podjetja, pomanjkanje smernic o temah, kot so kripto izposojanje in posojanje, decentralizirano financiranje, neznanstveni žetoni, tokenizirana sredstva in prihodki.

Leta 2020 se je v Hongkongu in na Kitajskem zaprlo 10 kripto borz

Cryptowisser, mesto za primerjavo kripto izmenjave, napovedal strani Crypto Exchange Graveyard in navedel, da se je leta 2020 ustavilo 75 kripto borz. Večina borz na seznamu je centraliziranih borz.

Na seznamu strani je pisalo, da ima 10 od 75 zaprtih borz kriptovalut sedež v Hong Kongu ali na Kitajskem. Zlasti Hotbit, FEX in FinexBox so bili zaprti, ker so bili prepoznani kot prevare.

Ključni zajtrki

  • Po navedbah Cryptowisserja je bilo septembra septembra zaprtih 15 borz kriptovalut. Razlog za to je v veliki meri močna konkurenca decentraliziranih borz, v tem času pa so DEX septembra septembra zabeležili največji obseg trgovanja v višini 22,57 milijarde USD..
  • Cryptowisser je ugotovil štiri razloge za zaustavitev borz kriptovalut – in sicer prostovoljne zaustavitve, prevare, zaustavitve in izginotja, ki jih zahteva vlada.

Zaloge v Hongkongu so se povečale kljub ustavitvi pogovorov o spodbujanju ZDA

Kitajski delniški trgi so bili ta teden zaprti zaradi praznika zlatega tedna. Vrednost indeksa Shanghai SE Composite, CSI 300 in SZSE Blockchain 50 je ostala nespremenjena. Za Hongkong se je indeks Hang Seng ta teden zvišal za 3,36% in trenutno znaša 24.248.

Hongkongška borza se je zvišala po Trumpovem poročanju o okrevanju od COVID-19. Vir: Trading Economics, Investing.com

Indeks Hang Seng je podaljšal rally, ki ga delno spodbuja poročilo o okrevanju ameriškega predsednika Donalda Trumpa iz države COVID-19. Indeks Hang Seng je v torek po Trumpovi objavi znašal 23.980.

Kljub temu da je predsednik Trump ustavil pogovore o gospodarskih spodbudah v ZDA šele po volitvah novembra, Hang Seng obdržati njegov rally in rob 0,5%.

Ključni zajtrki

  • Čeprav je na hongkonški delniški trg vpliv omejen, je Trumpova napoved ustavitve pogovorov o spodbujanju povzročila upad ameriškega borznega trga. Industrijsko povprečje Dow Jones spodrsnilo 1,34% in S&Indeks P 500 se je znižal za 1,4%.
  • Predsednik Zvezne rezerve Jerome Powell poklical za več fiskalnih spodbud le nekaj ur pred Trumpovo napovedjo. Vlado je pozval, naj v spodbudo vloži več sredstev, kljub že doslej brez primere primanjkljaju ameriškega zveznega proračuna, pričakovanemu za letos.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map