Institucionalni Bitcoin Bulls, poročilo TRON, Bitmain Infighting: Crypto News of the Week

V preteklem tednu se je cena Bitcoinov (BTC) prvič po februarju prvič povišala za 10.000 dolarjev, v pričakovanju prepolovitve tretjega bloka, predvidenega za torek 11. maja.

Novice iz kriptoindustrije so ta teden vključevale bikovske naložbe BTC, odmevno korporacijsko dramo in žalostne učinke stroge ameriške zakonodaje o vrednostnih papirjih.

Prvih pet zgodb ta teden

Sklad Paula Tudorja Jonesa lahko trguje s terminskimi pogodbami BTC kot zaščito pred inflacijo

7. maja je vodja hedge skladov in makro vlagatelj Paul Tudor Jones napovedal da je njegov sklad Tudor BVI pripravljen trgovati s terminskimi pogodbami Bitcoin.

V pismu vlagateljem z naslovom “Velika monetarna inflacija” je vlagateljem povedal, da stavi na Bitcoin – ki ga je označil za hrambo vrednosti. Rekel je, da je njegov obrat k BTC motiviran z denarno politiko brez primere, ki se trenutno izvaja za ublažitev učinkov pandemije COVID-19.

Všeč mi je mnogi pred njim, Jones je Bitcoin primerjal z zlatom in dejal: “Bitcoin me spominja na zlato, ko sem prvič začel poslovati leta 1976.” Glede na to, koliko je bilo vloženih, je Jones ugotovil, da je bil sklad za nakup terminskih pogodb za BTC pripravljen začeti z največjim “nizkim enomestnim odstotkom izpostavljenosti” svojih čistih sredstev, ki trenutno znašajo približno 22 milijard dolarjev.

Za poneti:

1. Mnogi v kripto industriji so novico pozdravili kot validacija kripto – in še posebej Bitcoin – kot razred sredstev in signal več institucionalnih naložb, ki prihajajo.

2. Treba je opozoriti na čas Jonesovega velikega razkritja – tik preden se Bitcoinova blokovska nagrada prepolovi. Jones je svoje zavedanje prepolovitve jasno izrazil v svojem pismo vlagatelja.

Kot so napovedovali številni analitiki, se je v zadnjem tednu, ko je Bitcoinova blokovna nagrada prepolovila ceno kovanca, zvišal za več kot 12 odstotkov in je znašal približno 10.000 dolarjev. BTC je ta teden po padcu sredi marca pridobil skoraj 150 odstotkov vrednosti.

3. To pravzaprav ni prva Jonesova interakcija z Bitcoinom. Po navedbah Bloomberg, vlagatelj je bil v lasti BTC leta 2017 in ga prodal blizu najnižje vrednosti 20.000 USD na kovanec.

TRON je poročal, da je od vlade ZDA prejel 2 milijona dolarjev pomoči, povezane s koronavirusom

5. maja je blockchain platforma Tron (TRON) poročala, da je imela ekipa s sedežem v ZDA prejel denarna pomoč v okviru zakona CARES. Poročilo, objavljeno o dveh uradnih kitajskih računih za družbena omrežja, trdi, da je podjetje doslej prejelo približno 2 milijona dolarjev olajšav za mala podjetja in pričakuje drugo serijo pomoči, povezane s COVID-19.

Nenavadno so objave na Tronu WeChat in Weibo o tem navajata “poročila tujih medijev” in “ljudi, ki so zadevo seznanjeni.” Tron’s WeChat objava kot svoj vir povezuje tudi z računom posameznika na Weibu, ki naj bi zagotovil izvirno poročilo, v zameno pa navaja “poznavalce industrije”.

Tron še ni potrdil novic neposredno v kitajščini ali angleščini, o čemer je povedal tiskovni predstavnik fundacije Tron Blok v četrtek “ne moremo komentirati.”

Podjetje OKEx Insights se je za komentar obrnilo tudi na podjetje, vendar v času tiska ni prejelo odgovora.

Za poneti:

1. Tako posamezna pošta Weibo kot uradna objava družbe Tron se izrecno sklicujeta na stališče, da Tron, ki prejema pomoč ameriške vlade, dokazuje legitimnost in “vrednost” podjetja v očeh ameriških regulatorjev..

2. Ustanovitelj Trona Justin Sun je v industriji zelo znan po svojem brezsramna promocija njegovega blockchaina (katerega slogan je kljub temu »decentraliziranje spleta«) in s tem povezanih projektov dodelane PR kaskade.

3. Crypto Twitter (v angleščini) je spoznal novice s ogorčenje, odpoklic Sunov verjetno najbolj znani trik – rekordna ponudba v višini 4,5 milijona dolarjev na dobrodelni dražbi za lansko kosilo z Warrenom Buffetom. Kritika se na splošno osredotoča na trditev, da Tron – čeprav je ameriško podjetje tehnično upravičeno do pomoči – dejansko ne potrebuje omenjene pomoči in pri prijavi zanjo odvzema majhna podjetja, ki to dejansko.

Telegram ameriškim vlagateljem sporoča, da ne morejo več financirati njegovega blockchain projekta TON

4. maja priljubljena aplikacija za sporočanje kripto industrije Telegram, poslano pismo ameriškim vlagateljem v svojem težko pričakovanem blockchain protokolu TON, v katerem jim je rečeno, naj zapustijo projekt.

Podjetje pravi, da bo ameriškim vlagateljem povrnilo 72 odstotkov sredstev (to je posodobitev iz prejšnjega tedna, ki je bila poslana vsem vlagateljem v TON, zaradi česar jim je bila dana možnost 72-odstotnega povračila ali čakanje do 110-odstotnega povračila do aprila 2021 preko posojila).

Ta poteza je povezana s tekočim pravnim postopkom ameriške komisije za vrednostne papirje in borzo (SEC) proti Telegramu. Prvotno naj bi TON zaživel oktobra 2019, potem ko je Telegram zbral 1,7 milijarde dolarjev v dveh zasebnih prodajah žetona platforme GRAM. Izstrelitev je bila odložena zaradi nujnih ukrepov vložena istega meseca SEC, ki je Telegram obtožil, da se pripravlja na prodajo neregistriranih vrednostnih papirjev ameriškim vlagateljem.

Prejšnji mesec je podjetje po sodni odločbi v tekoči zadevi SEC napovedalo nadaljnjo zamudo pri zagonu do aprila 2021. Telegram je svojo zadnjo odločitev, da v celoti izključi ameriške vlagatelje, pojasnil z navedbo “negotovega regulativnega odnosa v ZDA”.

Za poneti:

1. Leta 2018, Telegram vložena za izjeme pri SEC za prodajo GRAM-a – oziroma pravice do žetonov, ki bodo dostavljeni šele ob zagonu TON-a, akreditiranim ameriškim vlagateljem. Nujni ukrep SEC leta 2019 je trdil, da bodo vlagatelji in Telegram po uvedbi GRAM-a lahko žetone, ki v ZDA niso registrirani kot vrednostni papirji, prodali z dobičkom..

2. Industrijski hrup okoli TON-a temelji na dejstvu, da naj bi bil vključen v sam priljubljeni sel, kar bi lahko omogočilo takojšnje, splošno sprejemanje. Telegram sam ima ni potrjeno kakršne koli podrobnosti o tem, kako se bo izvajala TON, razen povedati, da bo odprtokodni, decentralizirani protokol.

Aplikacija Square Cash beleži rekordno visoke četrtletne prihodke od Bitcoinov

Crypto prijazna aplikacija za plačevanje Square poročali rekordnih 306 milijonov dolarjev prihodkov od prodaje Bitcoinov v zadnjem četrtletju v poročilu o dobičku, objavljenem 6. maja. Družba je marca vlagateljem povedala, da je v zadnjih tednih opazila povečano “sprejemanje in sodelovanje” z vlaganjem BTC.

Za poneti:

Čas številk Square signalizira, da zanimanje za Bitcoin narašča glede na tržne razmere, povezane s pandemijo koronavirusa.

Rudarski velikan Bitmain execs se dobesedno bori za podjetje

Včeraj, 8. maja, je bila soustanoviteljica podjetja Bitmain Micree Zhan, ki jo je lani iz podjetja izgnal kolega Jihan Wu, očitno vpletena v fizični obračun z drugim Bitmainovim direktorjem nad dokumentacijo podjetja.

Incident se je zgodil v uradu za industrijo in trgovino v Pekingu, kjer naj bi Micree dvignil dokument, ki dokazuje, da ima status zakonitega zastopnika podjetja Beijing Bitmain Technology.

Eden vodilnih direktorjev Bitmaina, Luyao Liu, se je z Micree soočil, ko se je okoli njih v stavbi oblikovala množica in mu odvzela dokument v pojavil biti fizični boj. Oba naj bi bila aretirana.

Kasneje tistega dne, Bitmain izpuščen izjava, da je Luyao “trenutni zakoniti zastopnik” podjetja. V opombi je bilo tudi poudarjeno, da Micree “nima več nobenega položaja” pri Bitmainu.

Za poneti:

1. Bitmainova stalne notranje drame nadaljujte, saj naj bi se podjetje pripravljalo na objavo v ZDA.

2. Od novembra 2019 je Bitmain prevladoval v a 75-odstotni delež trga strojne opreme za kripto rudarstvo.

Sledite Okex Insights:

https://t.me/OKEx_Insights

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map