Institucionalni vlagatelji usmerjajo pozornost k decentraliziranim financam

Zakaj zdaj vidimo jasen institucionalni interes za vse večji prostor decentraliziranih financ, ki ga bo popeljal na naslednjo raven.

Ta članek z mnenjem direktorja OKEx Jaya Haoja je bil prvotno objavljeno na Cointelegraphu.

Decentralizirani finančni sektor nenehno raste in je začel videti sadove svojega dela. Toda medtem ko okoli projektov in aplikacij DeFi vlada veliko hrupa, zlasti v času bitcoinov (BTC) neznačilno pomanjkanje nestanovitnosti, pot je še dolga. 

Tehnologija je še vedno v zgodnji fazi, kljub temu da vprašanja o uporabnosti, razširljivosti, interoperabilnosti in pomanjkljivi regulativni jasnosti še naprej ogrožajo vesolje, obljuba DeFi-ja je nesporna in njene vrednosti je nemogoče prezreti..

Neustavljiva rast DeFi-ja v letu 2020

Doslej leto 2020 za mnoge ni bilo najboljše, toda DeFi se je zagotovo uveljavil z eksponentno širitvijo. Ključni mejnik je presegel februarja, ko je bil kumulativen dosežena vrednost žetonov, zaklenjenih v aplikacijah DeFi več kot milijardo dolarjev. Kljub nekaterim upadom prodaj marca, ki se je razlilo na vse trge, se je to število do junija že povrnilo. Danes je stoji na 2,52 milijarde dolarjev.

Med glavnimi protokoli, ki spodbujajo to rast, je decentralizirano oracle omrežje Chainlink, katerega žeton ima eksplodirala letos za več kot 1.000%. Tudi pri posojilnih protokolih se nekateri najbolj vlečejo, s Spojina predstavlja 28% celotne zaklenjene vrednosti in MakerDAO, ki ne zaostajata. Nov pojav “pridelave donosa” je vlagateljem in kriptotrgovcem ponudil priložnosti za ustvarjanje dobička.

Donosno kmetovanje, sicer znano kot likvidnostno rudarstvo, je pomemben spodbujevalni mehanizem, ki ga protokoli DeFi uporabljajo za privabljanje likvidnosti. To storijo z izdajo upravljavskih žetonov, kot je Compoundov kovanec COMP, ki dajejo upravljavske pravice imetnikom, ki v omrežje prinašajo prepotrebno likvidnost.

Vse to dejanje je žetone DeFi postavilo med najuspešnejša kripto sredstva tega leta. Poleg neverjetne rasti COMP po vstopu na trg in neustavljivega vzpona povezave Chainlink v zadnjih 90 dneh so tudi drugi žetoni DeFi, kot sta Aave (LEND) in Bancor (BNT), dosegli več kot 300%.

Noben pameten denar ne more prezreti takšne zvezdne rasti v prostoru DeFi, v katerem še vedno večinoma prevladujejo mali vlagatelji. Vendar je med institucionalnimi vlagatelji pridobival nekaj resne vleke – kljub temu, da infrastruktura še ni povsem pripravljena. Oglejmo si nekaj primerov.

Porast institucionalnega zanimanja za DeFi

Po navedbah a nedavna raziskava Fidelity Asset Management, 80% anketiranih institucij je zdaj vlaganje v digitalna sredstva privlačno. To je precejšnje število in velikanski premik v primerjavi s samo nekaj leti nazaj, ko so mnogi Bitcoin in druge kriptovalute mahali kot prevare.

Kljub temu da so nekatere ključne tradicionalne investicijske družbe poleg vlaganja v dobro znana digitalna sredstva preusmerile svoje zanimanje za DeFi, da bi pomagale pri razvoju vesolja. The Chicago DeFi Alliance, na primer zajema nekatera najboljša trgovalna, borznoposredniška in investicijska podjetja. Ta pobuda je bila ustvarjena za podporo perspektivnim zagonskim podjetjem DeFi s financami, viri, trženjem in drugimi storitvami.

Govorimo o divjih igralcih, kot so TD Ameritrade, Arca in CMT Digital. Vsa vpletena podjetja si prizadevajo za razvoj prostora in njegovo ureditev. A čeprav ostajajo predpisi v tem decentraliziranem, več jurisdikcijskem prostoru odločno nejasni, je vlagatelje močno spodbudilo ukrepanje Komisije za vrednostne papirje in borzo ZDA. glede Arcine delnice ta mesec na newyorški borzi.

Bitcoin-ETF je lahko še naprej vroč krompir, toda letos julija SEC je odobril sklad, ki temelji na Ethereumu. Po skoraj 20 mesecih prizadevanja za odločitev je Arca Labs 6. julija začela prodajati delnice svojega ameriškega zakladnega sklada Arca, potem ko je prejela uradno “Obvestilo o učinkovitosti”.

Digitalne delnice Arca, ki jih je odobrila SEC, zastopajo ArCoins in se z njimi trguje na verigi Ethereum. To je glavni mejnik za celotno industrijo, saj predstavlja prvič, da je SEC omogočil vstop skladu s kriptografskimi žetoni na investicijske trge – in je velik korak v pravo smer k združevanju tradicionalnih financ z naložbami v digitalna sredstva..

Pozitivni obeti pred Ethereum 2.0

Medtem ko je obseg trgovanja z Bitcoini dosegel šestmesečno najnižjo vrednost, se zanimanje več ključnih akterjev še naprej obrača na Ethereum. Največje kripto investicijsko podjetje na svetu, Grayscale, je pred kratkim napovedal, da povečuje svojo težo Bitcoin in Ether (ETH) v svojem investicijskem skladu Digital Large-Cap.

Največji delež sklada seveda še vedno ostaja Bitcoin na kilometer; med marcem in junijem se je delež BTC v njegovem skladu povečal z 81% na 81,5%. Vendar se je tudi ponder uteži Ethereuma v sivinah znatno povečal z 9,6% na 11,7% v drugem četrtletju.

Ves ta institucionalni interes za Eter je za skupnost, ki je pred nami, izjemno pozitiven Ethereum 2.0, in veseli smo, da smo v ospredju naslednjega velikega vala sprejemanja kriptografskih podatkov, ki bo sčasoma resnično premoženje prenesel v verigo blokov in na koncu omogočil bankam možnost dostopa do finančnih storitev. Ne samo, da navajamo glavne žetone DeFi, vključno z LINK, Maker (MKR) in COMP, ampak smo tudi med njimi prvi validatorji na testnem omrežju Topaz, Ethereumova testna mreža za Ethereum 2.0.

Neprestano razširjamo svoj odtis v prostoru DeFi s funkcijami posojanja od kupca do kupca, seznami žetonov upravljanja DeFi in lastno javno verigo OKChain, ki omogoča množico aplikacij DeFi v velikem komercialnem obsegu..

Zavedamo se izzivov, ki obkrožajo prostor DeFi, in razumemo korake, ki jih je še treba narediti. Toda povečano institucionalno zanimanje za še vedno nastajajoče območje je dober znak, da se bo DeFi še naprej širil, in OKEx je navdušen, da je v ospredju naslednje revolucije kripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map