IPO načrt skupine Ant, pekinški načrt blokchain in odobritev pilota za trgovanje z delnicami družbe CSRC – China Market Watch

Tedenski pregled novic o verigah blokov in kriptovalut iz Kitajske in Hongkonga.

Na delniškem trgu na Kitajskem in v Hongkongu se je ta teden blago okrevalo. Trenutno Shanghai SE Composite in CSI 300 teči na 3.325 in 4.712, z odboji 3,86% oziroma 4,34% v tednu. The Kažite indeks Seng objavil tudi tedenski dvig vrednosti za 3,58%, ki trenutno znaša 25.203.

Indeks Hang Seng je ta teden dobil spodbudo zaradi napoved indeksa Hang Seng Tech, ki bo nastopil 27. julija in bo sledil 30 največjim tehnološkim podjetjem, uvrščenim v Hong Kong. Nekatera od teh velikih imen vključujejo Alibaba, Tencent Holdings, Meituan Dianping, Xiaomi in Sunny Optical. Napoved sočasnega IPO načrta Ant Group 20. julija je tudi dodatna spodbuda za hongkonški in kitajski delniški trg.

Nasprotno, diplomatska napetost med Kitajsko in ZDA se je ta teden spet povečala. ZDA naročeno Kitajska naj bi 22. julija zaprla svoj konzulat v Houstonu, naj bi si prizadevala za zaščito intelektualne lastnine in zasebnih informacij Američanov. Kitajska je to obsodila in verjela, da je poteza usmerjena v “politično provokacijo." V zameno je država ZDA obtožila objave grožnje s smrtjo na kitajsko veleposlaništvo. Te stalne napetosti so pri Shanghai SE Composite in CSI 300 dnevno padele za 0,24% oziroma 0,22%.

Medtem indeks SZSE Blockchain 50 trenutno znaša 4.064, kar je 3,68% na teden. Med 50 delnicami, vključenimi v indeks, je Jiangsu Akcome Solar Science & Tehnologija (002610.SZ) je dnevni največji dobiček z 10,16% večjo porabo, medtem ko je Client Service International (300663.SZ) največja poraženka s tedensko vrednostjo -5,38%..

Uspešnost kitajskih tržnih indeksov. Vir: Trading Economics, Investing.com

Novice tedna

Od sočasnega načrta javne ponudbe Ant Group do načrta blockchain-a v Pekingu in odobritve kitajske varnostne regulativne komisije pilotskega blockchaina pri trgovanju z lastniškimi vrednostnimi papirji, si OKEx Insights ogleduje tri glavne zgodbe o kripto novice iz Kitajske in Hongkonga.

Ant Group načrtuje sočasno IPO v Hongkongu in Šanghaju

Ant Group, podružnica giganta za elektronsko poslovanje Alibaba, je domnevno načrtovanje izvedbe sočasnega IPO na Hongkongška borza in Deska STAR šanghajske borze. Znan po svojem mejnik New York IPO od 21,77 milijarde ameriških dolarjev v letu 2014, je Alibaba v Hongkongu izvedla že drugi IPO z zbranimi 12,9 milijarde dolarjev. Da bi bolje odražal poslovni model podjetja, Ant Financial rebranded junija v Ant Group.

Poleg tega, da ima v lasti Alipay – eno najbolj priljubljenih aplikacij za digitalno plačevanje na Kitajskem, ki ima več kot 900 milijonov uporabnikov – Ant Group ponudbe druge digitalne finančne storitve na področju upravljanja premoženja, posojila in zavarovanja itd. Konec proračunskega leta 31. marca so te digitalne finančne storitve predstavljale več kot 50% celotnih prihodkov skupine Ant.

Alipay je bil zgodnji mover v tehnologiji veriženja blokov od leta 2015. Njeno matično podjetje Alibaba je dejavno v vesolju in na vrhu uvrstitev svetovnih patentnih prijav za blockchain v letu 2019.

Zgrajeno na omenjenem strokovnem znanju in R&D v tehnologiji blockchain je skupina s sedežem v Hangzhouu aprila lansirala svojo platformo blockchain-as-a-service, OpenChain, ki malim in srednje velikim podjetjem omogoča izdelavo decentraliziranih aplikacij, znanih tudi kot DApps. Center za registracijo osnovnih sredstev Zhuhai bi lahko bil zadnji uporabnik OpenChain, kot je bil pred kratkim podpisan dogovor z Ant Group za racionalizacijo hipotekarnih aplikacij z uporabo verige blokov.

Ključni zajtrki

  • Ant Group, ki je junija preimenovana v Ant Financial, išče sočasno IPO v Hongkongu in Šanghaju.
  • Ant Group je podružnica tehnološkega velikana Alibaba in je matično podjetje Alipaya.
  • Ant Group deluje tudi v blokovnem prostoru, saj je aprila odprla svojo platformo BaaS OpenChain.

Peking je izdal svoj prvi načrt uporabe blockchain

16. julija vlada v Pekingu izpuščen svoj prvi načrt verige blokov o vladnih storitvah – v skladu s katerimi 140 aplikacij državnih služb na Kitajskem uporablja verigo blokov, da prihrani približno 40% stroškov.

Načrt izpostavlja tri kategorije aplikacij: izmenjava in izmenjava podatkov, poslovna skupna obdelava in shranjevanje elektronskih potrdil.

Za zadnjo kategorijo načrt prikazuje primer registracije osnovnih sredstev. Zaradi uporabe tehnologije veriženja blokov so ustrezni podatki transparentni in sledljivi s strani državnih organov, kot so občinska komisija za načrtovanje, davčni urad in urad za javno varnost.

Načrt blokovne verige je skladen z nenehnim potiskom blokovskih verig v Pekingu v skladu z “Akcijskim načrtom za razvoj inovacij v Pekingu (2020–2022)” izpuščen 2. julija. Pekinška vlada je v blockchainu opredelila štiri stebre za podporo gospodarski rasti: inovacije v tehnologiji blockchain, industrijski razvoj, primeri uporabe blockchain in gojenje talentov.

Ključni zajtrki

  • Pekinška vlada je izdala svoj prvi načrt verige vladnih storitev.
  • V povprečju primeri uporabe verig blokov v državnih službah povzročajo 40-odstotni prihranek pri stroških.
  • V načrtu so tri predstavljene kategorije: izmenjava in izmenjava podatkov, poslovna skupna obdelava in shranjevanje elektronskih potrdil.

CSRC je za pilotnega blokchaina odobril pet centrov za trgovanje z delnicami

Kitajska varnostna regulativna komisija je 7. julija izdala izjavo, v kateri je odobrila blockchain pilote petih regionalnih centrov za trgovanje z lastniškimi vrednostnimi papirji. Pet regij so Peking, Šanghaj, Jiangsu, Zhejiang in Shenzhen. Ta objava je bila prva javno objavil Lokalni finančni nadzor in uprava v Pekingu 21. julija.

Kot je navedeno v napovedi, naj bi pekinško središče za trgovanje z delnicami zgradilo a "razmeroma popolno" infrastruktura za registracijo lastniškega kapitala, skrbništvo in prenos transakcij.

Pekinško središče za trgovanje z lastniškimi vrednostnimi papirji je prvi raziskovalec tehnologije veriženja blokov od leta 2017. Center partnerstvo z borzo v Shenzhenu za uvedbo verige blokov za sledenje kreditnim referencam posrednikov na lastniškem trgu.

Poleg tega bo pekinški center za trgovanje z lastniškimi vrednostnimi papirji sodeloval s Kitajsko depotno-klirinško družbo za vrednostne papirje pri pilotnem zagonu zaledne infrastrukture..

Od 30. junija je bilo v pekinškem središču za trgovanje z delnicami skupaj 21,07 milijard RMB (3 milijarde USD). Center služi devetim komercialnim bankam in več kot 1.000 delniškim družbam, ki ne kotirajo na borzi.

Ključni zajtrki

  • CSRC je odobril blockchain pilote za lastniške trgovalne centre v Pekingu, Šanghaju, Jiangsuju, Zhejiangu in Shenzhenu.
  • Novembra 2017 je pekinško središče za trgovanje z delnicami partnerstvo z borzo v Shenzhenu za uvedbo verige blokov, ki spremlja kreditno referenco posrednikov na lastniškem trgu.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map