Izris indijskega ekosistema Blockchain – poročilo Coinpaprika in OKEX

To poročilo je napisal soavtor Coinpaprika & V redu Njegov namen je izmenjati vpoglede iz globalne perspektive o različnih novih trgih, ki hitro rastejo po vsem svetu glede na obseg trgovanja. To poročilo je del serije, ki se osredotoča na indijski kripto trg.

Gonilno silo razvoja indijskega trga kriptovalut pripisujemo trem glavnim dejavnikom, in sicer priseljencem, financam in vladnim politikam. Indija je eden najhitreje rastočih kriptotrgov, ki postopoma dohiteva razvoj kriptovalut. Pričakuje se, da se bo svetovni tržni delež kripto transakcij na indijskem trgu v letih 2020–2022 znatno povečal. Omeniti velja tudi, da bo konkurenca med lokalnimi in svetovnimi glavnimi kripto borzami na indijskem trgu postajala vse močnejša. Borze naj bi se usmerile v izboljšanje stabilnosti njihovih izvedenih finančnih instrumentov in ponujanje bolj raznolikih kanalov deponiranja za uporabnike.

Če povzamemo, namen tega poročila je analizirati glavne strani, ki sodelujejo pri razvoju indijskega kripto trga, pa tudi kratkoročne in dolgoročne težave, s katerimi se lahko srečujejo. Upamo, da vam bo to poročilo pomagalo bolje razumeti razloge za hiter razvoj indijskega kripto trga.

Veliko povpraševanje v Indiji spodbuja uporabo kriptovalut.

Kriptovaluta ima dve glavni zahtevi glede uporabe v Indiji. Prva se uporablja kot čezmejni medij nakazil; drugi je sredstvo za pretvorbo v stabilnejšo fiatno valuto. Indija je največja država na odtoku prebivalstva na svetu, v njej je bilo leta 2019 več kot 17 milijonov priseljencev, sledita ji Mehika in Kitajska.

Indija je država z močno družinsko vezjo in veliko število priseljencev je ustvarilo veliko povpraševanje po denarnih nakazilih v Indijo. Znesek nakazil indijskih priseljencev je bil v preteklih letih najvišji na svetu.

Globalne pristojbine za nakazila so neenakomerne. Visoke pristojbine za nakazila v mnogih afriških državah so zvišale svetovno povprečje, kar je povzročilo povprečno nakazilo v višini 7,4 USD. Medtem ko je Indija okoli 6,82 USD, kar je nekoliko pod povprečjem, je bilo zaradi velikega povpraševanja po nakazilih v Indiji leta 2019 v Indiji pristojbin za nakazila kar 5,67 milijarde USD.

Veliko indijsko povpraševanje po denarnih sredstvih spodbuja uporabo Bitcoinov.

Z uporabo Bitcoina ali drugih kriptovalut, kot je XRP, kot čezmejni plačilni medij lahko Indijanec dejansko prihrani veliko število nakazil. Trenutno je Mehika druga največja država nakazil migrantov po Indiji, zelo velik obseg čezmejnih nakazil med mehiškim pesom in ameriškim dolarjem pa se izvaja s transakcijami s kriptovalutami. Glede na

do blockchain medijev The Block, od prvega četrtletja leta 2020, borza kriptovalut Bitso je zajela več kot 2% ameriškega trga nakazil v Mehiko, celo španski bančni gigant Santander letos v Mehiko prinaša svojo rešitev za plačevanje z Rippleom, da ujame trend.

Verjamemo, da bo z odprtjem politik Indija naslednja Mehika, kriptovaluta kot čezmejni plačilni medij pa bo veliko vplivala na indijski trg. Zaradi velikega povpraševanja po nakazilih bo to še dolgo spodbujalo rast digitalne valute v Indiji.

Kriptovaluta kot sredstvo za pretvorbo indijske rupije v druge stabilnejše fiat valute.

Vrednost indijske rupije ni stabilna, zlasti med epidemijo COVID-19. Menjalni tečaj med rupijami in USD je še naprej naraščal, zaradi česar je prvi vstopal v stalno depreciacijo.

Vendar ima Indija veliko povpraševanje po ameriškem dolarju, na primer spletno nakupovanje na Amazonu, naročnine na Netflix itd. Ne glede na to, ali gre za ohranitev rupije ali za povpraševanje potrošnikov, imajo Indijci ob stalni depreciaciji rupije močno potrebo po pretvorijo svojo rupijo v stabilnejšo fiatno valuto.

Zaradi strogih deviznih predpisov je zelo težko pretvoriti rupijo neposredno v ameriške dolarje. Zato se bo večina Indijcev odločila za pretvorbo rupije v bitcoin in nato v ameriške dolarje prek trgovalnih platform C2C, kot sta LocalBitcoins in Paxful.

Kot je razvidno iz spodnjega grafa, je obseg trgovanja s C2C v Indiji še naprej naraščal, zlasti na Paxful. Med epidemijo je obseg trgovanja z rupijami dosegel novo vrednost. Poleg trgovanja s C2TC se veliko število rupij izmenjuje z bitcoini prek klepetalnih skupin, kot so WhatsApp, Telegram in Facebook, ki se nato pretvorijo v ameriške dolarje. Da bi ohranili vrednost svojega premoženja, se kriptovaluta uporablja kot sredstvo za pretvorbo rupije v stabilnejšo fiatno valuto v Indiji.

Upoštevajte, da na to dejanje močno vplivajo politični dejavniki. Ko se bo gospodarstvo začelo premikati k bolj svobodnim in pravičnejšim trgom, kjer Indijci lahko svobodno menjajo ameriške dolarje, jim Bitcoin postane nepotreben. Ne glede na to, ali se kriptovaluta uporablja za čezmejno plačevanje ali pretvorbo v stabilnejšo zakonito valuto, indijski kriptovaluto uporablja le kot medij. Ustvari ogromen obseg trgovanja, vendar ne pomeni, da bodo dolgo imeli Bitcoin ali druge kriptovalute.

Sproščena politika spodbuja razvoj kriptovalut v Indiji

Poleg zgornjih dveh zahtev sproščanje vladnih politik pomaga tudi pri spodbujanju razvoja indijskega trga kriptovalut. Od 4. marca 2020 je vrhovno sodišče Indije razveljavilo bančno prepoved kriptovalut Reserve Bank of India (RBI), celotni indijski trg kriptovalut pa je spet postal uspešen, zlasti v obsegu trgovanja borz.

Z vidika lokalnih borz v Indiji, če za primer vzamemo CoinDCX in WazirX, lahko vidimo, da od 4. marca 2020 obseg trgovanja narašča.

Po sprostitvi politike se povečanje obsega trgovanja ni odražalo le na lokalnih borzah, temveč tudi na glavnih svetovnih borzah.

Po podatkih Similarweba se je v prvem četrtletju leta 2020 promet na večjih borzah iz Indije povečal. Med njimi so se najbolj povečali obiski podjetja OKEx iz Indije, ki so dosegli 545,56%. Po navedbah OKEx so se na novo registrirani uporabniki iz Indije v istem obdobju povečali za 4100%. OKEX je tudi razkril, da bodo kmalu v Indiji lansirali trgovsko platformo P2P, indijski uporabniki pa bodo lahko z več indikatskimi rupijami kupovali Bitcoin 、 USDT in druge kriptovalute z indijsko rupijo. Poleg tega je drugo uvrščena mednarodna borza Kraken tudi napovedala, da se bo leta 2020 razširila na indijski trg. Predvideva se, da bo tržna konkurenca v Indiji postajala vse hujša.

Izris indijskega ekosistema Blockchain

Trenutno je indijski ekosistem kriptovalut še v razvoju in se postopoma izboljšuje v smislu izmenjav, medijev in temeljev.

Aprila 2018 je Centralna banka Indije izdala okrožnico s prepovedjo regulacije finančnih institucij pri zagotavljanju storitev kripto podjetjem. Banke so nato zaprle račune borz kripto sredstev, kar je kripto industriji povzročilo veliko škodo. Zaradi bančnih omejitev se je nekaj borz zaprlo, kot so Koinex, Coindelta, Coinome in Zebpay. Preostale borze so se s prepovedjo spopadle z zagonom trgovalnih platform C2C, kot so WazirX, Buyucoin in Giottus.

Od marca 2020 je vrhovno sodišče Indije razveljavilo prepoved bančništva RBI proti kriptovalutam. Številne borze so znova povezale bančne vloge, nekatere zaprte borze se ponovno zaženejo in nekatere nove borze se bodo odprle. Spodaj so obstoječe borze v Indiji.

WazirX

WazirX je bil ustanovljen februarja 2014, podjetje Binance pa ga je kupilo novembra 2019. WazirX je tudi ena največjih lokalnih borz kriptovalut v Indiji. Omogoča promptno trgovanje, vključno s C2C in promptnimi trgi.

Poleg tega WazirX ponuja tudi pomoč uporabnikom pri pretvorbi fiatnih valut v USDT, vendar obstajajo omejitve glede zneska pretvorbe. Odvisno od velikosti portfelja uporabnikov lahko v enem naročilu kupijo do 3000 USDT.

Kar zadeva polog, lahko uporabniki polagajo INR prek UPI / IMPS / NEFT / RTGS.

Povprečni obseg trgovanja Wazirxa je aprila 2020 dosegel 2,8 milijona USD, od tega 16% iz BTC / INR; 14% prihaja iz USDT / INR. Danes je WazirX največja lokalna borza v Indiji.

Bitbns

Bitbns je bil ustanovljen decembra 2017. Omogoča promptno trgovanje, vključno s trgi C2C in promptnimi trgi. Ponuja tudi trgovanje z maržami z 1x vzvodom. Kar zadeva polog, Bitbns podpira več možnosti pologa, vključno z UPI, BHIM, Tez, Paytm, Phonepe, NEFT / IMPS / RTGS. Aprila 2020 je bil povprečni obseg trgovanja Bitbnsov blizu 600.000 USD. Med njimi 51% prihaja iz BTC / INR, 39% pa iz USDT / INR.

Coindcx

Coindcx je bil ustanovljen aprila 2018 in je ena največjih lokalnih borz kriptovalut v Indiji. Omogoča promptno trgovanje, terminske pogodbe in trgovanje z maržami. Med njimi tudi terminske pogodbe, znane kot DCXfutures, poganja strateško partnerstvo OKEx in v zameno za to, da podjetju OKEx nudi oporo na indijskem trgu. Z uporabo DCXfutures bodo Indijci lahko trgovali s kripto derivati. Kar zadeva polog, lahko uporabniki polagajo INR prek IMPS ali UPI. Če uporabniki ne opravijo preverjanj KYC, lahko vložijo / dvignejo le do 10.000 INR; Uporabniki, ki jih preveri KYC, lahko položijo do 1.00.000 INR & dvignite do 2.00.000 INR.

Obseg trgovanja s Coindcx se je konec aprila 2020 povečal, povprečni 24-urni obseg trgovanja pa se je ohranil na 200.000 USD. Med njimi 85% obsega trgovanja prispeva BTC / INR.

ZebPay

ZebPay je bil ustanovljen oktobra 2014, septembra 2018 pa je napovedal zaprtje poslovanja, za kar je krivil predpise indijske vlade o kriptovalutah. Marca 2020 je bil v Indiji ponovno odprt ZebPay. Omogoča promptno trgovanje, vključno s trgom C2C ​​(INR & AUD) in promptnim trgom. Kar zadeva polog, lahko uporabniki polagajo INR prek NEFT, RTGS ali IMPS. Po ponovnem odprtju je bila rast obsega trgovanja z ZebPay močna in njen povprečni obseg trgovanja je aprila 2020 dosegel 1,2 milijona USD, od tega 73% iz BTC / INR.

Drugo

Poleg tega v Indiji obstaja še veliko drugih borz kriptovalut:

Povzetek

Številne gonilne sile so spodbujale hiter razvoj indijskega trga kriptovalut, vključno

  • Veliko indijsko povpraševanje po nakazilih spodbuja uporabo kriptovalut;
  • Kriptovaluta kot sredstvo za pretvorbo rupije v stabilnejše fiat valute;
  • Sprostitev vladne politike pomaga spodbujati razvoj trga kriptovalut v Indiji.

Na podlagi zgornjih dejavnikov se je obseg trgovanja na lokalnih indijskih borzah, kot so WazirX, CoinDCX, Zebpay itd. prvo četrtletje 2020. Predvideva se, da bo tržna konkurenca v državi leta 2020 vse močnejša.

Na indijskem trgu pa lahko vidimo tudi nekaj kratkoročnih in dolgoročnih težav. Kratkoročno nekatere banke zaradi trenutne odsotnosti regulativne jasnosti še naprej zavračajo storitve kripto borz. Trg kriptovalut potrebuje ugodnejše regulativne politike, vključno z davčnimi obveznostmi. Dolgoročno, ne glede na to, ali se kriptovaluta uporablja za čezmejno plačilo ali za pretvorbo v stabilnejšo zakonito valuto, se bitcoin tam uporablja ne kot shramba vrednosti končne točke, temveč kot kanal, zato ne bo zadržana za dolgo časa. In na to močno vplivajo tudi politični dejavniki. To pomeni, da ko se gospodarstvo pomakne k bolj svobodnemu in pravičnejšemu trgu, bitcoin za Indijance ni več potreben. Toda tudi kot uporabni žeton se je povpraševanje po bitcoinih močno povečalo v državah, kjer se je fiat valuta občutno pocenila. Še naprej bomo opazovali.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map