Kaj se bo zgodilo s prepolovitvijo cene Bitcoina? Bikovi in ​​medvedji izgledi

Prepolovitev nagrade za tretji blok za Bitcoin (BTC) naj bi se zgodila danes, 11. maja, v samo nekaj urah.

V preteklosti dogodki prepolovitve Bitcoinov sovpadajo z vzponom splošne ozaveščenosti, trgovinske dejavnosti in pozornosti do kripto trgov kot celote..

Mehanizem prepolovitve – del Bitcoinova zasnova – poteka približno vsaka štiri leta. Od ustanovitve Bitcoina leta 2009 sta bili do zdaj dvakrat prepolovljeni blokovni nagradi.

Po vzorcih cen po zadnjih dveh prepolovitvah se industrija na splošno strinja, da lahko tretja polovica Bitcoina dolgoročno pripelje ceno BTC na višino. 

V samo enem letu po prejšnjih razpolovitvah, novembra 2012 in juliju 2016, se je cena Bitcoinov zmanjšala rasla x80 oziroma x4. 

Bitcoin-ova cena kratkoročno

Mnogi analitiki trdijo, da ni tako jasno, kaj se bo zgodilo z Bitcoini – in posledično tudi drugimi kripto trgi – kratkoročno, v dneh, tednih ali celo mesecih po tem, ko bo blokovska nagrada prepolovljena.

S tretjim prepolovitvijo le nekaj ur stran so špekulacije glede kratkoročnih posledic na trgu dosegle vročino. Kripto analitiki so približno razdeljeni glede tega, kako bodo videti takojšnje tržne razmere po razpolovitvi – bikovske ali medvedje?

Bikov argument predvideva gibanje cen navzgor, saj razpolovljeni hype na trg pripelje več kupcev, medtem ko medvedji trgovec predvideva kratkotrajno razprodajo, ki bo ceno spustila navzdol.

Bikov primer za Bitcoin

Kratkoročno: rudarji se zavzemajo za bikovski trg

Nekateri med njimi bolj bikovskih pogledov na učinke prepolovitve kratkoročno prihajajo iz velikih rudarjev Bitcoin. Glede na poglobljeno analizo OKEx Insight o rudarjih in razpolovitvi:

»Rudarji so dejansko odgovorni za velik del odtoka kapitala iz Bitcoin omrežja, saj vsak mesec prodajo svoj BTC, da pokrijejo operativne stroške. To pomeni, da je ves čas pritisk na ceno Bitcoina navzdol, ker rudarji svoj zaslužek prenašajo na trg. ” 

Z vidika donosnejših in uveljavljenih rudarjev v tej panogi bi lahko postopno opuščanje njihovih manjših trgov razbremenilo neučinkovit prodajni pritisk in omogočilo dvig cene.

V začetku tega meseca Cointelegraph poročali o rezultatih ankete, ki jo je na Kitajskem izvedlo podjetje za kripto storitve RockX. Anketa je vključevala odgovore 42 glavnih azijskih Bitcoinov. Večina (57 odstotkov) udeležencev pričakuje porast novih kupcev Bitcoinov v “bližnji prihodnosti”.

Dolgoročno: Stock-to-Flow pravi, da se bo BTC po prepolovitvi povečal

Številni analitiki se pri napovedovanju dolgoročnega bikovega trga po prepolovitvi naslanjajo na kvantitativni model zaloge do pretoka (S2F), kot je določeno v nedavnem poročilo podjetja za kriptoanalitiko Messari. Koncept – ki se običajno uporablja za plemenite kovine, kot sta zlato in srebro – se uporablja za govor o pomanjkanju in o tem, kako je cena povezana s ponudbo in povpraševanjem.

V modelu je zaloga skupni znesek sredstva, ki že obstaja v obtoku. Tok je znesek sredstva, ki se vsako leto na novo skova. Razmerje S2F kadar koli je število let, potrebnih za dosego trenutne oskrbe. Višja kot je številka, tj. Dlje ko traja, da dosežemo to ponudbo – bolj redko je sredstvo.

Bitcoin ima vgrajeno pomanjkanje oblikovanje – ustvarjenih bo le 21 milijonov bitcoinov. Tudi prepolovitev blokovskih nagrad Bitcoin zagotavlja, da stopnja, po kateri se novi bitcoini stalno proizvajajo in sčasoma redno upada.

Analitiki trdijo, da je glede na zelo predvidljivo izdajo Bitcoina mogoče njegov S2F natančno načrtovati in kaže korelacijo s ceno BTC. Messarijevo poročilo navaja:

»V bistvu se zdi, da sta spremenljivki [S2F in cena] ne le povezani, ampak sta tudi usklajeni, kar je strožje statistično razmerje med dvema časovnima vrstama. […] Zato povezovanje cen in S2F pomeni, da dolgoročno ne bodo bistveno odstopali. Če se bo ta trend izkazal, model predlaga, da se bo bitcoin dvignil za vsaj velikost, kot je bil v prejšnjih dveh polovicah. “

Dolgoročni obeti trgovcev

Čeprav bo popravek cene za nekaj časa znižal ceno, je priljubljeni trgovec s kriptovalutami in analitik Michaël van de Poppe za OKEx Insights povedal, da je odločno naklonjen dolgoročni ceni Bitcoin. V komentarju o trgih le nekaj dni pred zadnjim relijem BTC je izjavil:

»Dogodek, kot je prepolovitev, sproži trgovce na drobno in ljudi, da se udeležijo dogodka, kot smo pravkar razpravljali. Moj najverjetnejši scenarij bi bil potisk FOMO proti 9.500 USD ali 10.500 USD, po katerem se cena popravi na 6.000–7.000 USD. To višje območje najnižje in podpore bi moralo biti potrditev bikovega trga v prihodnjih letih. ”

Analitik kriptotrga na Twitterju znan kot Bizantinski general je v komentarjih izrazil podobno dolgoročno perspektivo kot OKEx Insights. Trgovec se je skliceval na argument, ki temelji na zalogi do pretoka, da bi napovedal, da se cena Bitcoina verjetno giblje navzgor:

»Menim, da je dolgoročno prepolovitev Bitcoinov v osnovi bikova. To je le zdrava pamet. To je stvar ponudbe in povpraševanja. Ponudba se zmanjšuje, zato se bo ob predpostavki, da povpraševanje ostane vsaj nekoliko enako, cena sčasoma dvignila. “

Medvedji primer za Bitcoin

Kratkoročno: “Kupi govorice, prodaj novice”

Nekateri analitiki napovedujejo, da se bodo trgi po razpolovitvi kratkoročno popravili, ko bo povpraševanje usahnilo, hudournik ponudbe pa bo iskal kupce.

Ko je Van de Poppe vprašal za svoja razmišljanja o kratkoročnem vplivu razpolovitve na Bitcoin, je VanE Poppe povedal OKEx Insights, “[t] sam prepolovitev je praktično kratkoročni dogodek, saj bo dejanski vpliv razpolovitve v prihodnjih letih. ”

Van de Poppe je napovedal, da bo po kratkem rallyju pred prepolovitvijo cena Bitcoina v kratkoročnem obdobju po dogodku padla. Njegova ocena trga upošteva zgodovino in hype: 

“Prepolovitev je tipičen dogodek” kupi govorice, prodaj novice “, pri katerem se pred dogodkom zgodi rally. Ko pa se ljudje začnejo zavedati, da prepolovitev sama po sebi nima velikega vpliva in hype izgine, bi moral biti verjetnejši popravek. S takšnim popravkom bi se cena Bitcoina morala vrniti v ravnovesje. ” 

Ta hype usmerjen vzorec je bil res viden v zadnjem tednu, saj je Bitcoin prvič po februarju narasel za več kot 10.000 ameriških dolarjev. Po logiki vzorca trgovci, ki so Bitcoin kupili pred mitingom, ki je vodil na dogodek, nato prodajo svoj položaj, ko cena doseže vrh.

Ko se cena začne zniževati, to zamaje zaupanje drugih vlagateljev, ki lahko v paniki tudi prodajo svoj Bitcoin. Kot smo videli čez vikend, pa je Bitcoin že začel popravljati, saj se je v nedeljo v samo eni uri znižal za 15 odstotkov, preden je danes zjutraj spet dosegel nekaj izgubljene vrednosti.

Bizantinski general je delil pogled Van de Poppeja na vedenje družbe BTC okoli prepolovitve, pri čemer se je skliceval na isto analogijo, ki jo povzroča hype. Analitik predvideva črpalko, ki jo poganja pričakovanje, čemur sledi kratkoročni popravek po prepolovitvi, ki navaja:

»Ko se prepolovitev dejansko zgodi, pričakujem kratkoročno razprodajo. Nekako kot da bi kupili govorice, prodali novice. Zgodba, stara kot čas. Ker se je to zgodilo tudi med zadnjim razpolovljanjem (rally pred, razprodaja kratkoročno, bikovsko dolgoročno), mislim, da se bo to razpolovitev odvijalo podobno kot prejšnje. “

Dolgoročno: kriptokritiki so vedno medvedji

Medtem ko je malo analitikov v industriji dolgoročno do Bitcoina medvedje, obstajajo kritiki, ki verjamejo, da je večina cenovnih ukrepov in trgovanja okoli Bitcoina usmerjena v špekulacije.

V nedavnem tweetu je borzni posrednik in Bitcoin kritik Peter Schiff trdila da bi cena Bitcoina hitro prepolovila zgornjo mejo: 

»Konsenzna trgovina je gneča in običajno ne pade, kot pričakuje množica. Ne morem si zamisliti bolj soglasne trgovine z #Bitcoinom, kot pa dolgo prepolovitev, dogodek, za katerega splošno velja, da je izredno bikovski. Torej, ko se prepolovitev zgodi, kdo ostane za nakup? “

Navedel je znižanje cen ta vikend, je Schiff dodal še v enem tweet da so “špekulanti Bitcoinov” “skočili iz pištole”.

Tudi drugi znani in odkriti kriptokritik, ekonomist Nouriel Roubini tvitnil o padcu tega vikenda, ki je nedavna gibanja cen označil za “črpalko & smetišče “, podprto z lažnimi količinami na trgu, ki ga nadzirajo in manipulirajo s kiti.

Odmik od cene

Nekateri komentatorji v panogi spodbujajo odmik od osredotočanja na ceno Bitcoina okoli polovice in poudarjajo osnove zasnove kriptovalut, ki jo predstavlja dogodek.

V nedavnem tweetu je Jake Chervinsky, generalni svetovalec v blockchain podjetju Compound, opozoril na širšo sliko, navedba:

»Ne trdim, da razpolovitev sploh ne bo vplivala na ceno. Preprosto mislim, da 900 bitcoinov na dan ni tako velika stvar. Zame bi moralo razpolovitev biti praznovanje monetarne politike Bitcoina, njegove trdnosti in svobode pred muhami centralnih bankirjev. Ne zabava “wen moon”. “

V Messarijevi nedavni razpolovitvi poročilo, zgoraj navedeni raziskovalec podjetja Ryan Watkins je izrazil podobno mnenje o pojavu:

»V najboljšem primeru je razpolovitev trženjski dogodek enkrat na vsaka štiri leta, kjer Bitcoin svet opominja na svoje vrhunske lastnosti kot denarno dobrino … Kolikor vse to prisili nove ljudi, da vlagajo v Bitcoin, je razpolovitev bikovski katalizator. ”

Bitcoin in kriptovalute so zelo nestanovitne. Kako se bo trg po razpolovitvi obnašal v naslednjih dneh in tednih, je seveda negotovo.

Ne glede na to, ali tretja prepolovitev Bitcoinov povzroči hiter dvig cen ali kratkoročni padec, prevladujoča modrost, ki jo delijo strokovnjaki iz industrije, je, da so tržne razmere v trenutkih po dogodku minljive in pretirane..

Izjava o omejitvi odgovornosti: Tega gradiva ne bi smeli jemati kot podlago za odločanje o naložbah niti ga ne bi smeli razumeti kot priporočilo za sodelovanje v investicijskih transakcijah. Trgovanje z digitalnimi sredstvi vključuje znatno tveganje in lahko povzroči izgubo vašega vloženega kapitala. Zagotoviti morate, da v celoti razumete tveganje, upoštevajte svoje izkušnje, naložbene cilje in po potrebi poiščite neodvisen finančni nasvet.

Sledite OKEx Insights na:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map