Kitajska še naprej prevladuje nad azijsko kripto krajino

Tedenski pregled novic o verigi blokov in kriptovalut iz Kitajske in Hongkonga – China Market Watch

China Watch Watch image

Za kitajsko industrijo verig blokov in kriptovalut je bil teden bogat.

Nedavno poročilo ponudnika raziskav Messari označuje da Kitajska še naprej prevladuje v azijski krajini kriptovalut. Država je obdržala prevlado hitrosti Bitcoin, saj je kitajska nacionalna veriga blokov BSN razkrila načrte za vključitev digitalnih valut centralne banke v predlagano omrežje za plačevanje z digitalnimi valutami. Medtem je kitajska vlada še naprej sprejemala tehnologijo veriženja blokov. Kitajsko združenje vrednostnih papirjev je lansiralo lastno verigo blokov, da bi pospešilo digitalizacijo industrije vrednostnih papirjev.

Tukaj je vse, kar ste morda zamudili v zvezi s temi zgodbami in še več, v tedenski izdaji Kitajske tržne ure od OKEx Insights.

Kitajska nadaljuje prevlado nad azijsko kripto pokrajino

Po nedavnem poročilu Messarija Kitajska ostaja vodilna v azijski krajini kriptovalut.

Kitajska kripto prevlada se kaže v porazdelitvi hitrosti hitrosti rudarjenja Bitcoinov. Država je nadzorovala 65% celotne hitrosti razpršitve Bitcoinov, kar je prehitelo ZDA in Rusijo.

Ključni zajtrki

  • Kitajska prevlada rudarjenja Bitcoinov je povzročila razcvet rudarskih podjetij. Bitmain, Canaan in Ebang so med najpomembnejšimi samorogi v Aziji, povezani s kripto, s skupno oceno 17 milijard dolarjev.
  • Kljub prevladi na trgu kitajska vlada še naprej prepoveduje trgovanje s kriptovalutami, je zalotila platforme za enakovredno posojanje in poostrila nadzor kapitala.

Kitajska je aprila 2020 prevladovala nad povprečnim mesečnim deležem celotne stopnje zgoščevanja Bitcoinov (najnovejši podatki, ki jih je zagotovil indeks porabe električne energije v Cambridgeu). Vir: Cambridge Center za alternativne finance

BSN načrtuje omrežje za plačevanje z digitalnimi valutami

Kitajsko omrežje storitev, ki temelji na blockchainu razkril načrt za izgradnjo mreže za plačevanje z digitalnimi valutami. Beta različica omrežja naj bi začela delovati v drugi polovici leta 2021.

Po navedbah BSN bo plačilno omrežje v celoti zagnano čez pet let. Podjetje sodeluje z več mednarodnimi bankami za podporo digitalnim valutam centralne banke in stabilnim kovancem.

Ključni zajtrki

  • Za podporo CBDC v različnih državah BSN širi svoja javna mestna vozlišča na Kitajskem in v tujini. Mednarodni PCN-ji BSN znašajo približno 50 in podpirajo najbolj razvite države.
  • Kljub viziji BSN, da podpira različne CBDC, lahko večina centralnih bank izda samo fizična gotovina. Študija Mednarodnega denarnega sklada razkril da skoraj 80% svetovnih centralnih bank zakonsko ne sme ustvariti digitalne valute ali pa pravni okvir njihovih matičnih držav ostaja nejasen.

Kitajsko združenje vrednostnih papirjev uvaja blockchain

Kitajsko združenje vrednostnih papirjev napovedal lansiranje lastne verige blokov za pospešitev digitalizacije industrije vrednostnih papirjev na Kitajskem.

Združenje je kot vozlišča vključilo šest kitajskih družb z vrednostnimi papirji, med njimi Haitong Securities (600837.SH), Guotai Junan Securities (601211.SH) in China Merchants Securities (600999.SH).

Ključni zajtrki

  • Po uvedbi blockchaina je SAC v sodelovanju s kitajsko regulativno komisijo za vrednostne papirje vzpostavil standardizacijo blockchain za industrijo vrednostnih papirjev. Obe strani bosta razvili standarde za upravljanje v verigi in uvajanje decentraliziranih aplikacij.
  • Poročanje o elektronskih dokumentih za investicijske banke je prvi primer uporabe verige blokov SAC. Združenje verjame, da njegova veriga blokov pomaga racionalizirati postopek skladnosti naložbenih bank.

Tradicionalni trgi: indeks Hang Seng se je ta teden zvišal za 6%

Ta delniški trgi na Kitajskem so ta teden skromno padli. V času pisanja tečaja se Shanghai SE Composite in CSI 300 trenutno trgujeta po 3.583 in 5.476 – s tedensko izgubo 0,43% oziroma 1,82%. V Hongkongu se je indeks Hang Seng zvišal za 6,12% in trenutno znaša 29.963.

Indeks Hang Seng se je ta teden zvišal za 6,12%. Vir: Trading Economics, Investing.com

Niste trgovec z OKEx? Naučite se, kako začeti trgovati!

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map