Kitajska proizvodnja se po rekordno nizki vrednosti nadaljuje, Bitcoin se odziva na razrez Fed: Tedensko opazovanje trga

Vlagatelji po vsem svetu postajajo vse bolj zaskrbljeni zaradi učinkov koronavirusa (ali COVID-19) na svetovno gospodarstvo. Prejšnji teden videl več kot 100.000 potrjeni primeri virusa po vsem svetu. Velika večina potrjenih primerov – 80.699 – je na celinski Kitajski, od koder virus izvira.

Tradicionalni trgi vidijo nestanovitnost

Kot odgovor na naraščajoči kaos med vladami v povezavi z virusom so bile cene finančnega premoženja v zadnjem tednu spremenljive. Na energetskih trgih cena surove nafte WTI padel več kot 10 odstotkov v petek, 6. marca, na 41,28 dolarja. Cena je najnižja cena od 28. novembra 2014.

Cena zlata vrtnica v petek, 6. marca, se je približal svojemu največjemu tedenskemu dobičku po januarju 2009. Donosi ameriške zakladnice so še naprej padec, z 10-letnimi donosi na rekordno nizkih ravneh.

Shanghai Composite Index ima prikazano močna odpornost, ki se razlikuje od ameriških delniških trgov in narašča za 5,35 odstotka na teden. S&Indeks P 500 vrtnica 0,61 odstotka v zadnjih petih trgovalnih dneh in je še vedno v korekcijskem območju, kar je za več kot 10 odstotkov manj kot je bilo nedavno na najvišji ravni 19. februarja.

Pred padcem ameriških delnic konec februarja so se nekateri bolj občutljivi in ​​tvegani razredi sredstev že odzvali in ocenili v času gospodarske recesije. Na primer surova nafta, padel s 63 dolarjev za sod v začetku januarja in je od takrat zdaj skoraj 35 odstotkov nižji.

Fed je znižal stopnjo nujnosti

V prizadevanju za ublažitev tveganj zaradi učinka koronavirusa na ameriško gospodarstvo je ameriška centralna banka napovedal 0,5-odstotno znižanje referenčne obrestne mere na 1 do 1,25 odstotka.

Ta poteza, ki se je nepričakovano zgodila v torek, 3. marca, pred naslednjo sejo Feda, je prvo znižanje obrestne mere, ki jo je izvedla centralna banka od finančna kriza 2008.

Ameriški delniški trg se je v torek po objavi zaprl nizko. Zaloge so nato sredi tedna naraščale, preden so se proti koncu tedna znižale, saj je razpoloženje na trgu omajalo.

Cena bitcoina izgubi nedavne dobičke

Bitcoin (BTC) je v zadnjem tednu sledil podobni poti kot ameriške delnice – najprej rahlo naraščal, nato pa padal. V začetku tega tedna je BTC dosegel nekaj več kot 9.000 ameriških dolarjev na kovanec in si povrnil del vrednosti, ki jo je izgubil marca, potem ko je sredi februarja dosegel večmesečni rekord nad 10.000 ameriških dolarjev. Toda cena vodilne kriptovalute se je čez vikend znižala za 9 odstotkov, kar je izbrisalo dobiček marca in še naprej padalo v ponedeljek zjutraj, 9. marca. V času tiska Bitcoin trguje tik pod 8.000 dolarjev.

Cena indeksa OKEX Bitcoin od 2. marca 2020 do 9. marca 2020. Vir: Okex.com

Kitajska proizvodnja je zabeležila močan padec, zaloge prožne

Osredotočanje na kitajski trg, Shanghai Composite Index zaključil trdno sejo ta teden, v prvih štirih trgovalnih dneh naraščal in se v petek znižal. Toda številni kazalniki proizvodnje, objavljeni ta teden, kažejo vpliv ustavitve poslovanja na Kitajskem.


China Caixin Manufacturing PMI indeks – katerega namen je zagotoviti celovit posnetek tovarniške dejavnosti in prikazati splošno uspešnost lokalnega gospodarstva – je prejšnji mesec padel na 40,3 (od 2. marca), kar je najnižja zabeležena vrednost. PMI, nižji od 50, pomeni krčenje proizvodne ekonomije, medtem ko več kot 50 kaže na širitev.

Poleg tega JP Morgan globalni proizvodni indeks PMI februarja padel na 47,2, kar je najnižje po maju 2009.

Indeks PMI China Caixin Manufacturing. Vir: Investing.com

Bitcoin rudarstvo se premika mimo zamud koronavirusa

Ker je epidemija na Kitajskem postopoma nadzorovana, pričakujemo, da se bodo vsi sektorji normalizirali in da bo proizvodnja ponovno začela redno delovati. spodbudno od prejšnjega tedna.

Kot že poročajo proizvajalci Bitcoin rudarskih strojev nadaljevali proizvodnjo. Ta poteza bo verjetno omogočila hitrejšo dostavo rudarskih strojev nove generacije, kar pomeni, da se bo računalniška moč omrežja in stopnja težavnosti rudarstva spet dvignila navzgor.

Kot prepolovitev Bitcoinov pristopi maja rudarji so premikanje starejši, manj zmogljivi 16nm stroji od Kitajske do držav, kjer je elektrika cenejša, kot so ZDA, Kanada in Srednja Azija.

V primerjavi s povprečno kitajsko električno energijo cena več kot 0,4 juana (0,06 USD), bi se kazahstanska cena električne energije pod 0,2 juana (0,03 USD) lahko izkazala za zelo privlačno za rudarje.

Lastnik rudarskega bazena razkril da lahko 16-nanmni stroj, ki obratuje s ceno električne energije 0,4 juana (0,06 USD) na kilovatno uro, ustvari bruto dobiček v višini 3,17 juana (0,46 USD) na dan. Če se cena električne energije zniža na 0,2 juana na kilovatno uro, bi bil dnevni bruto dobiček rudarskega stroja 12 juanov (1,73 dolarja), kar bi bruto dobiček povečalo za 288 odstotkov..

Kljub temu se zdi, da bodo morali mnogi stari rudarski stroji po prepolovitvi iti naravnost do smetišča.

Omejitev odgovornosti: Tega gradiva ne bi smeli jemati kot podlago za sprejemanje naložbenih odločitev niti ga ne bi smeli razumeti kot priporočilo za sodelovanje v investicijskih transakcijah. Trgovanje z digitalnimi sredstvi vključuje znatno tveganje in lahko povzroči izgubo vašega vloženega kapitala. Zagotoviti morate, da v celoti razumete tveganje, upoštevajte svoje izkušnje, naložbene cilje in po potrebi poiščite neodvisen finančni nasvet.

Sledite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map