Kreditna in obrestna mera – naslednja meja za kripto

Ključni zajtrki

  • Obrestni in kreditni trgi bi lahko bili zadnji del sestavljanke, ki bi dopolnil celoten ekosistem kriptovalut.
  • Izvedeni finančni instrumenti za obrestne mere bi lahko bili naslednja meja za kripto industrijo, zlasti za borze.
  • Donosnost vložkov je lahko ena od meritev za merjenje tveganja in nestanovitnosti določenega žetona.

Pregled

Kripto posojanje in vložki sta v današnjem času deležni večje pozornosti na trgu. Zahvaljujoč hitri rasti DeFi in izdelka inovacije od kripto borz in denarnic lahko zdaj več udeležencev kripto trga popestri svoj portfelj s takšnimi izdelki oz zaslužiti pasivni dohodek z vložki, varčevanjem in posojanjem.

Ta segment kripto prostora je morda še vedno zelen in je v zgodnji fazi širše uporabe. Toda na koncu bi se ta sektor lahko razvil v enega najpomembnejših delov širšega kripto prostora in trgom zagotovil nekatere ključne informacije, to so obrestne mere.

Udeleženci na trgu bodo morda lahko natančneje ocenili in ocenili kovance in žetone na podlagi njihovih obrestnih mer, podobno kot to počnemo na tradicionalnih trgih. Obrestne mere podjetja ali države so ključni pokazatelj njenega finančnega zdravja.

Razvijalci izdelkov bodo morda lahko tudi ustvarili nove izvedene izdelke na podlagi obrestnih mer, na primer možnosti EOSObrestne mere ali zamenjave obrestnih mer, kot je običajno trgovanje na trgih z določenim dohodkom.

Ta članek bo raziskal začetno fazo prostora kripto obrestnih mer in kaj bi nam lahko povedal ta podsektor širšega prostora kriptovalut. Predstavili si bomo tudi, kako bi zreli trgi obrestnih mer v kripto lahko oblikovali prihodnost trgovanja.

Donos kripto vložka

Koncept zaslužka za obresti s kriptovalutami se je začel uveljavljati šele v zadnjih letih, vložki pa so eden od načinov za ustvarjanje obresti in bi lahko vlagateljem ustvarili dodaten dohodek. Leto 2019 je bilo trdno leto za vložke, ta trend pa se je nadaljeval tudi pred tržnim padcem marca. Zdaj vidimo, da se založniški trg postopoma okreva.

Slika 1: Kapitalska tržna kapitalizacija v primerjavi s svetovno kripto tržno kapitalizacijo v primerjavi z ameriškim dolarjem, ki je zaklenjen

Vir: Staking Rewards

Čeprav vlagatelji morda lahko najdejo privlačne donose s prispevanjem k omrežju PoS sredstva, kar povečuje učinkovitost verige blokov, pa je lahko donos tukaj različen.

Slika 2: Letne nagrade za vložke se primerjajo z njihovimi razmerji Sharpe


Vir: Staking Rewards; Messari

Zanimivo je, da lahko opazimo, da imajo sredstva z višjim donosom, običajno s sorazmerno šibkimi razmerji Sharpe, kar pomeni, da ima samo sredstvo nižji tveganju prilagojeni donos. Na primer donosnost vložka IOST dosegla 10,41%, kar bi lahko bilo privlačno za številne vlagatelje. Vendar pa tako 30-dnevno kot enoletno razmerje Sharpe IOST bili negativni. V učbeniku je Sharpejevo razmerje negativno, kadar je donosnost naložbe nižja od netvegane stopnje. Primerjalno, XTZ ponuja veliko nižjo stopnjo nagrajevanja (5,72%) kot IOST, ampak oboje XTZSharpeova razmerja so bila vsaj pozitivna.

Seveda lahko na donos in donose vplivajo tudi drugi dejavniki, na primer stopnja inflacije, nestanovitnost cen tega žetona. Vlagatelji bodo morda želeli upoštevati tudi tržne pogoje.

Kreditni trgi

Kripto posojilo je še eno področje, ki je pritegnilo precej pozornosti. Ponovno lahko vlagatelji ugotovijo, da se lahko donosnost pri ponudnikih storitev močno razlikuje, spodaj pa je le eden izmed mnogih primerov.

Slika 3: Letna obrestna mera ETH in BTC na različnih platformah

Vir: Loanscan

Poleg tega so te obrestne mere plavale. Pomeni, da se občasno spreminjajo glede na tržne razmere. Te spremembe so lahko včasih nihajne, celo nestanovitne.

Slika 4: Letna obrestna mera ETH in DAI na različnih platformah (YTD 22. aprila 2020)

Vir: Loanscan

Verjamemo, da bo trg tudi v prihodnje lahko opažal ta nihanja obrestnih mer, saj je kriptovaluta v primerjavi s klasičnimi sredstvi ostala razmeroma volatilni razred sredstev (čeprav olje je dosegel ameriški dolar 0 prej BTC). Vendar bi lahko trg z dolgoročnejše perspektive pričakoval, da se bodo ta nihanja postopoma upočasnila, saj trg posojil še naprej dozoreva in povečuje udeležence v kripto naložbah..

Pogled naprej

Trg kripto kreditov je eno najhitreje rastočih področij v prostoru kriptovalut. Poročila iz Credmarka kaže, da se je celotna industrija kriptoposojanja v četrtem četrtletju 19 povečala za 52%, aktivni dolg pa je v letu 2019 zrasel za 474%.

Hkrati pa analitiki verjeti da bi se močna uspešnost založniškega trga lahko prenesla v leto 2020, saj naj bi na trg prišel širok obseg blokovskih verig PoS in uspešna širitev s tem povezane infrastrukture.

Predvidevamo, da bi lahko obrestni in kreditni trgi postali izmenjevalnik iger za širši prostor kriptovalut; njegov vpliv bi lahko bil v več plasteh.

  • Boljše odkrivanje cen – V tradicionalnem finančnem svetu so dolžniški in kreditni trgi nekateri ključni mikro dejavniki, ki vplivajo na odkrivanje cen vrednostnih papirjev. Družba z nižjo bonitetno oceno običajno lahko izda le obveznice z visokim donosom zaradi večjega tveganja neplačila. Vlagatelji bi lahko ta dejavnik upoštevali pri ocenjevanju vrednosti podjetja. Z drugimi besedami, ta dodatni podatek bi lahko še izboljšal odkrivanje cen podjetja. Isto idejo bi lahko kupili tudi v kripto prostoru. Če imamo zapadle trge kreditov in obrestnih mer v kripto, lahko obrestne mere vlagateljem zagotovijo popolno sliko, ko gre za določanje cen kovancev / žetonov..
  • Izvedeni finančni instrumenti – Menjalnice bodo morda lahko razvijale nove vrste izvedenih proizvodov na podlagi obrestnih mer kripto. Takšni izdelki trgovcem omogočajo varovanje pred tveganjem ali izpostavljenost tveganju v okviru protokola PoS in varčevalcem lahko pomagajo pri varovanju pred spremembami obrestnih mer.
  • Izpolnite kripto prostor – Kreditni trg je bil eden najpomembnejših elementov sodobnega finančnega sistema in še danes je. Prefinjen kreditni trg v kripto je lahko zadnji del sestavljanke, ki dopolni kripto sliko, kar bi lahko zagotovilo prihodnjo rast kriptovalut, ne glede na razred premoženja ali celoten ekosistem..
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map