Lažne pripovedi in napačne informacije prežemajo razprave o Bitcoinih, ko institucije premikajo

Novice tedna – največje svetovne zgodbe tedna v kriptovalutah

Prevladujoči optimizem, ki je v zadnjih mesecih preplavljal trg digitalnih premoženja, je zadel ta teden, potem ko je nominirana ministrica za ministrstvo za finance ZDA Janet Yellen trdila, da se transakcije s kriptovalutami uporabljajo predvsem za nedovoljene dejavnosti, napačna poročila o neobstoječi dvojni porabi Bitcoinov pa so povzročila naraščanje negativnosti. Hkrati je institucionalna stran v zakulisju zasedena s kripto povezanimi načrti.

Tukaj je vse, kar morate vedeti o teh zgodbah in še več, v tedenski izdaji novic tedna OKEx Insight.

Kandidat ameriškega ministra za finance zajema kripto, ki se večinoma uporablja za "nedovoljene finance"

Nominirana ameriška ministrica za finance Janet Yellen je v začetku tega tedna prevladovala na naslovih, povezanih z bitcoini, s svojimi prvotno negativnimi izjavami glede primerov uporabe kriptovalut. Nekdanja predsednica Zveznih rezerv je rekla v njej Zaslišanje potrditve senata 19. januarja, da verjame "veliko [kriptovalut] se uporablja vsaj v transakcijskem smislu predvsem za nezakonito financiranje."

Yellen je včeraj s pisnim pričevanjem spremenila svoje stališče in pojasnila:

"Bitcoin in druge digitalne in kriptovalute zagotavljajo finančne transakcije po vsem svetu. Kot veliko tehnoloških dosežkov tudi ta ponuja potencialne koristi ZDA in našim zaveznikom. […] Menim, da je pomembno, da upoštevamo prednosti kriptovalut in drugih digitalnih sredstev ter njihov potencial za izboljšanje učinkovitosti finančnega sistema. Hkrati vemo, da se z njimi lahko financira terorizem, olajša pranje denarja in podpirajo škodljive dejavnosti, ki ogrožajo ameriške nacionalne varnostne interese ter celovitost ameriških in mednarodnih finančnih sistemov. Mislim, da moramo natančno preučiti, kako spodbuditi njihovo uporabo za zakonite dejavnosti, hkrati pa omejiti njihovo uporabo za zlorabe in nezakonite dejavnosti."

Ključni zajtrki

  • Izjave Yellen v začetku tedna so v industriji kriptovalut in skupnosti večinoma ocenili kot FUD – okrajšava za "strah, negotovost in dvom" – glede na to novi podatki vodilnega podjetja za analizo blokov verig Chainalysis kaže, da se je kriminalna kriptovaluta lani zmanjšala na 0,34%.
  • Izjave Yellen jasno kažejo tudi dejstvo, da je oblikovanje regulativnega okvira za fintech in kriptovalute prednostna naloga odbora Zveznih rezerv in ameriških finančnih regulatorjev..

Količina kriptovalut, s katerimi se trguje za kriminalne dejavnosti, se je lani zmanjšala. Zasluga za sliko: Količina kriptovalut, s katerimi se trguje za kriminalne dejavnosti, se je lani zmanjšala. Zasluga za sliko: Chainalysis

Craig Wright trdi, da je lastnik Bitcoin bele knjige z zahtevami za odstranitev

Odvetniki, ki zastopajo tožbo Satoshi Nakamoto Craig Wright, glavni znanstvenik nChain, poslala pravna obvestila na Bitcoin.org in Bitcoincore.org v sredo, ki zahteva, da spletna mesta odstranijo Bitcoin whitepaper. Wright trdi, da je lastnik avtorskih pravic za ustanovni dokument Bitcoina, prav tako pa trdi, da je prvotni lastnik Bitcoin.org.

Bitcoin.org zavrnil odstranitev bele knjige. Bitcoincore.org pa ga je odstranil.

Ključni zajtrki

  • Wright ima dolgo zgodovino pravnih groženj in ga Bitcoin skupnost ne mara. V odgovor na najnovejše pravne postopke je množica podjetij, povezanih s kripto, vključno s storitvami Square, Chaincode Labs, Paradigm, Coin Center, Facebook hčerinsko družbo Novi, Casa in drugimi, začela gostiti Bitcoin-ov dokument v nasprotju z ustvarjalcem Bitcoin SV..
  • Wright še ni dokončno potrdil, da je psevdonim Satoshi Nakamoto, kljub dolgoletnim trditvam. Zaradi tega se širša Bitcoin skupnost še naprej utruja od njegovih vztrajnih pravnih groženj.

BlackRock označuje zanimanje za terminske pogodbe BTC za dvojčka

BlackRock, upravljalec premoženja v višini bilijonov dolarjev, je očitno pripravljen dodeliti kapital v terminske pogodbe BTC s pomočjo Sredstva BlackRock V. in BlackRock Global Allocation Fund, Inc., kot predlagajo nedavne prijave pri ameriški komisiji za vrednostne papirje in borzo.

Vloženi dokumenti med drugim omenjajo terminske pogodbe za BTC "edini bitcoin terminski posli, v katere lahko skladi vlagajo, so denarno poravnani terminski terminski posli, s katerimi se trguje na blagovnih borzah, registriranih pri CFTC."

Ključni zajtrki

  • Medtem ko v prijavah ni izrecno navedeno, da bo BlackRock v bližnji prihodnosti vključen v terminske pogodbe BTC, predlagajo, da to želi storiti velikan za upravljanje premoženja, če se tako odloči.
  • Vstop BlackRocka v terminski prostor BTC bi bil pomembno poglavje v naraščajoči zgodovini institucionalnih naložb v Bitcoin.

Cena delnic družbe BlackRock, Inc. se je sčasoma znatno povečala. Vir: Google

Lažna poročila o Bitcoinu "dvojna poraba" industrija jeze

Nekatere lažne novice so se razširile konec tega tedna, potem ko je bila veriga Bitcoin pretvorjena v blok, ki je bil napačno interpretiran kot "dvojna poraba," kar je izraz, ko je isti BTC obdelal dve transakciji.

BitMEX Research je bil prvi, ki je izpostaviti "scenarij, podoben dvojni porabi," kar je sprožilo (včasih napačna) poročila tako iz industrije kot tudi iz splošnih finančnih medijev.

Ključni zajtrki

  • Na Bitcoin blockchainu ni prišlo do dvojne porabe. Kar se je zgodilo, laično rečeno, je bilo pravzaprav dokaj peše in ni bilo treba vznemirjati.
  • Veliko posameznikov v industriji Skritiziran BitMEX Research, Cointelegraph in običajni finančni mediji za širjenje dezinformacij s pomočjo naslovov in neobveščenih poročil.

VanEck shrani ETF za sledenje kripto podjetij

Ameriški upravitelj premoženja VanEck je pri SEC vložil nov sklad, s katerim se trguje na borzi – ta bo spremljal uspešnost industrije digitalnih premoženja z indeksom lastniških vrednostnih papirjev Global Digital Assets od hčerinskega podjetja MV Index Solutions.

ETF bi natančno sledil uspešnosti podjetij, ki se ukvarjajo z industrijo digitalnih sredstev – kot so borze, podjetja za rudarstvo kriptovalut, plačilni prehodi itd..

Ključni zajtrki

  • VanEck je v industriji kriptovalut najbolj znan po številnih neuspešnih prijavah za BTC ETF v ZDA. Njegova zadnja prijava je bila vložena zadnji dan leta 2020, čeprav nekdanji partner SolidX toži VanEcka zaradi domnevnega plagiiranja..
  • Če bi VanEckov ETF pridobil odobritev, bi bila to prepotrebna zmaga podjetja, ki ga je obležala zavrnitev s strani SEC.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map