Letni rekord BTC je sovpadal z upadom obsega trgovanja po celotni panogi

Povzetek poročila o tržni mikrostrukturi OKEx za oktober 2020

Oktobra je cena BTC, domačega kovanca Bitcoin omrežja, ostala večinoma v vzponu – z 10.800 na 13.800 dolarjev. Vodja trga kriptovalut je objavil svoj najboljši mesečni donos (28%) od aprila. Prav tako je prinesel donos do leta do 90% v skladu z indeksom BTC podjetja OKEx.

Medtem se je celotna tržna kapitalizacija kriptovalut povečala na še eno letno najvišjo vrednost, in sicer 404 milijard USD – s 355 milijard USD v začetku meseca, na podatke iz CoinGecko.

Po drugi strani pa je pomanjkanje preobratov cen in nestanovitnost povzročilo zmanjšanje mesečnega obsega trgovanja, skupaj z željo po tveganju pred predsedniškimi volitvami v ZDA. CryptoCompare je zapisano v svojem Oktobrski pregled borze da je mesečna količina izvedenih finančnih instrumentov oktobra ostala razmeroma stabilna, medtem ko se je količina promptnih finančnih instrumentov znatno zmanjšala. Po poročilu so na številnih najvišjih borzah opazili velik upad mesečnega obsega promptnega trgovanja za 30% ali več..

Konec oktobra je po navedbah podatki iz skewa, OKEx je imel najvišje skupne odprte obresti za terminske pogodbe BTC na vseh borzah, in sicer 1,1 milijarde USD. Prav tako je imela največ odprtih obresti za terminske pogodbe Ether (ETH), in sicer 240 milijonov dolarjev. Vendar pa je bil v oktobrskem poročilu o mikrostrukturi OKEx opažen enak trend obsega točk v celotni panogi. Obseg spotov na borzi se je v primerjavi s prejšnjim mesecem zmanjšal za 42%. Obveznosti terminskih pogodb in zamenjav so se zmanjšale za približno 16%.

Obseg izvedenih finančnih instrumentov je oktobra 2020 ostal razmeroma stabilenKoličine izvedenih finančnih instrumentov so ostale relativno stabilne oktobra 2020. Vir: OKEx

Oktobra se je število parov promptnega trgovanja na OKEx povečalo za 20. Zdaj je 502 parov promptnega trgovanja.

Odstotek trgovanja z DeFi se je povečal

Kljub padajočim cenam žetonov v svetu decentraliziranih financ je obseg trgovanja z žetoni DeFi ostal nespremenjen – v primerjavi s prejšnjim mesecem je upadel le za 2%. Delež DeFi-ja na celotnem trgu zamenjave se je povečal s 13% na 16%.

Med zamenjavami DeFi, ki imajo obrestno mero USDT, imata največji mesečni obseg upravljalski žeton Uniswap (UNI) in Chainlink (LINK), in sicer približno 2 milijardi USD. Kljub temu da se je cena UNI oktobra znižala za skoraj 50%, je še vedno najbolj priljubljen žeton DeFi na trgu.

UNI in LINK vodita zamenjavi DeFi z obrestno mero USDT v obsegu trgovanja oktobra 2020UNI in LINK vodita zamenjavi DeFi z obrestno mero USDT v obsegu trgovanja oktobra 2020. Vir: OKEx

Popoln nabor podatkov za OKEx-ovo poročilo DeFi Market Microstructure Report za oktober je lahko prenesen tukaj.

Povečanje obsega terminskih pogodb po tem, ko cena Bitcoina preseže 12.000 USD

Terminske pogodbe, z katerimi se najbolj trguje na OKExu, so se oktobra količine zmanjšale za 16% na 75 milijard USD.

OKEx zdaj ponuja skupaj 196 terminskih instrumentov – 22 instrumentov več kot septembra -, kar je trgovcem omogočilo bolj zapletene kombinacije in posle z različnimi datumi izteka..

Trg v prvi polovici oktobra ni deloval. Vendar se je cena BTC 21. oktobra prebila skozi ključno stopnjo odpornosti 12.000 USD, nato pa se je obseg terminskih pogodb nato povečal in mesečno natisnil najvišjo vrednost.

Med terminskimi pogodbami so bile pogodbe z maržo na kovance bolj priljubljene kot pogodbe z maržo na USDT. Na primer, četrtletna prihodnost BTC_USD_201225, s katero se najbolj trguje (BTC_USD_201225), je ustvarila skupni obseg 16,9 milijarde USD, medtem ko je četrtletna prihodnost, ki se najbolj trguje z USDT-mejo (BTC_USDT_201225), objavila 10,4 milijarde USD mesečno..

Četrtletna prihodnost BTC s kovancem je še vedno izdelek, s katerim se najbolj trgujeČetrtletna prihodnost BTC s kovancem je še vedno izdelek, s katerim se najbolj trguje. Vir: OKEx

Zamenjajte obseg trgovanja in likvidnost

Oktobra se je celotni obseg trgovanja s swap zmanjšal za 17% na 56 milijard USD. Medtem ko je zamenjava BTC s kovanci z mesečnim obsegom 13,2 milijarde USD še vedno pred zamenjavo s USDT, se je vrzel med njima zmanjšala na približno milijardo USD..

Pri altcoinih so bili bolj priljubljeni instrumenti s pridržkom USDT. Yearn.finance (YFI) in DFI.money (YFII) sta se uvrstili za dve mesti na lestvici količin zamenjav s pridržkom USDT. Filecoin (FIL), ki je pravkar zagnal svoj mainnet, se je uvrstil na deveto mesto. Poleg tega se je celotni obseg zamenjave UNI s pridržkom USDT uvrstil na četrto mesto – od septembra se je obseg povečal za 170 milijonov USD.

Zamenjave s pridržkom USDT so bolj priljubljene pri trgovanju z altcoiniZamenjave s pridržkom USDT so bolj priljubljene pri trgovanju z altcoini. Vir: OKEx

Kar zadeva razmike, je zamenjava BTC z mejo USDT še vedno zaostajala za zamenjavo s kovanci. Razpon povpraševanja po BTC_USDT_SWAP je bil pri trgovanju z BTC v vrednosti 300.000 USD 0,0246% – v primerjavi z nižjim 0,0213% na BTC_USD_SWAP. Vendar sta obe številki od septembra nekoliko izboljšani.

Zamenjave s kovanci imajo boljši razmik za BTCZamenjave s kovanci imajo boljši razmik za BTC. Vir: OKEx

Novembra se bo obseg močno okreval

V začetku novembra se je skupaj z močnim povolilnim tržnim trgom opazno povečala trgovinska aktivnost. Nakopičeni obseg trgovanja z izvedenimi finančnimi instrumenti na OKEx se je med tednom povečal za 21%. Skupna odprta obrestna mera BTC na OKEx prav tako kaže trend naraščanja po majhnem umiku. Poleg tega se je veliko žetonov DeFi v začetku novembra zgodilo preobrat in trgovci že kličejo dno za ta del trga.

OKEx bo v začetku prihodnjega meseca izdal svoje novembrsko poročilo o mikrostrukturi, zato bodite z nami.

Za bralce, ki jih zanimajo več podrobnosti in tržni podatki OKEx od septembra 2020, je lahko celoten nabor podatkov, uporabljen v tem poročilu prenesen tukaj.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map