Litecoin – Silver to Bitcoin’s Gold (I. del)

Povzetek: Načrtujemo predstavitev Litecoina v treh člankih, s čimer bomo našim bralcem lažje razumeli Litecoin. Prvi del te serije zajema Litecoin z vidika njegove razvojne zgodovine in trenutnega stanja, pri čemer se osredotoča predvsem na dosedanje mejnike, algoritem dela, prepolovitev blokov nagrajevanja, gibanje cen, distribucijo bazena rud, zaveze Github in trend iskanja v Googlu.

jaz. Uvod v Litecoin (LTC)

Litecoin (LTC ali Ł) je ustvaril Charlie Li, nekdanji uslužbenec Googla, ki se je posvetil uresničevanju svoje vizije ustvarjanja lažje različice Bitcoina (BTC). Tehnično je Litecoin skoraj podoben Bitcoin.

Podobno kot bitcoin, ustvarjanje in prenos Litecoina temelji na odprti kodikriptografski protokol in ne upravlja noben osrednji organ. Omrežje Litecoin naj bi proizvedlo 84 milijonov Litecoinov (LTC), kar je 4-krat več denarnih enot kot Bitcoin, trenutna ponudba v obtoku pa 61.276.211 LTC.

1. Litecoinova kronika mejnikov

 • Litecoin je bil izdan prek odprtokodnega odjemalca na Githubu 10. oktobra 2011.
 • 26. avgusta 2015 se je nagrada za blok Litecoin prvič prepolovila, pri čemer se je izhod Litecoin na blok zmanjšal s 50 na 25.
 • 3. julija 2016 je Združenje Litecoin, ki se zavzema za Litecoin, se je povezal z osrednjo razvojno skupino Litecoin in izdal časovni načrt 2016, v katerem je predstavil svoje načrte za prihodnost. Eden izmed glavnih možnosti njihovega načrta vključuje uvedbo nove različice Litecoin s funkcijami ločenih prič (SegWit), Lighting Network in Smart Contract.
 • 11. maja 2017 je bila v 1.201.536. bloku aktivirana ločena priča (SegWit), od takrat pa so lahko Litecoin hodlerji opravljali transakcije z ločenimi pričami (SegWit).
 • Junija. 21. novembra 2017 je Charlie Lee sporočil, da je uradno zaživel Lightning Network of Litecoin. Lightning Network je ena izmed najbolj pričakovanih tehnologij za spreminjanje plačil na dolgi rok in trajnostno.

Litecoin (LTC) izkorišča osnovne vrednosti blockchain infrastrukture in uživa globoko likvidnost na kripto trgu. Število bankomatov Litecoin (LTC) v zadnjem času beleži eksponentno rast in je zdaj na drugem mestu za Bitcoinom (BTC) po vsem svetu..

Litecoin je prav tako opazil precejšen hiter pri številu rudarjev, platformah za transakcije kriptovalut, razvijalcih, trgovcih, ki sprejemajo Litecoin in uporabnike od njegovega razvoja..

2. Litecoin vs Bitcoin: Razumevanje bistvene razlike

Litecoin, imenovan “Silver to Bitcoin’s Gold”, je prva internetna valuta med enakovrednimi uporabniki, ki temelji na algoritmu Scrypt. Čeprav so funkcije Litecoina skoraj enake Bitcoin, med njimi obstajajo opazne razlike:

 • Cilj Litecoin Network je obdelati blok vsake 2,5 minute, medtem ko je čas obdelave Bitcoinov 10 minut. Zato razvijalci trdijo, da to Litecoinu omogoča hitrejše potrjevanje transakcij.
 • Litecoin ima omejitev oskrbe 8.400, kar je 4-krat od omejitve ponudbe Bitcoina.
 • Litecoin uporablja scrypt v svojem dokaz o delu algoritem, ki zahteva funkcijo zaporednega pomnilnika asimptotično več pomnilnika kot bitcoinov algoritem SHA256, ki ni trden Spomin težko scrypt algoritem šifriranja bi lahko konkuriral zmogljivosti profesionalne rudarske opreme. Skripta algoritem opozarja ljudi, naj se lotijo ​​težav pri centralizaciji v razprševanju, saj preprečuje tisto, kar imenujemoASIC od prevladujočih Litecoinov hitrost razpršitve, s tem potiska industrijo naprej k bolj decentralizirani smeri.

3. Prepolovitev nagrade Litecoin Block

Litecoin dobi nagrado, ki se prepolovi približno vsaka štiri leta, pri čemer se zadnja zgodi 26. avgusta 2015, ko se nagrada Litecoin zmanjša s 50 LTC na 25 LTC. Teoretično lahko prepolovitev proizvodnje blokov povzroči neuravnoteženo oskrbo & povpraševanje in sproži rasti cen. Ker na ceno Litecoina v veliki meri vpliva ponudba in povpraševanje, so nekateri ugibali, da bo zmanjšanje ponudbe povzročilo nadaljnje zvišanje cene Litecoin. V resnici pa se je zgodil obratni trend, ko se je pojavilo več dejavnikov in spremenljivk. Zgodovinski podatki leta 2015 so pokazali, da se je Litecoin po prepolovitvi dogodkov nekoliko znižal. Na podlagi analize bi lahko k njenemu padajočemu trendu prispevali naslednji dejavniki:

Trend cen LTC dva meseca po prepolovitvi nagrad v letu 2015

 • Prvič, na podlagi grafikona gibanja cen Litecoina v letu 2015 se je Litecoin (LTC) strmo zbral mesece pred prepolovitvijo nagrade in dosegel najvišjo stopnjo v višini 8.967 USD, kar je močno preseglo pričakovanja trga.
 • Drugič, tedanja vrednost celotne tržne omejitve celotnega kripto trga je bila razmeroma majhna in tudi dejanski primeri uporabe so bili še vedno omejeni. Na podlagi naših raziskav je oster cenovni podvig prej špekulacija kot pravi odraz njegove vrednosti.
 • Tretjič, prepolovitev proizvodnje blokov je zaradi krčenja nagrad in visokih stroškov rudarje tudi prisilila, da so zaprli strežnike. Vendar pa je bila tudi računalniška moč nekaj upada po dogodku prepolovitve, ki je ceno Litecoin že nekaj časa potisnil v medvedji trend. Težave s Litecoinom so bile prve prilagoditve opravljene 27. avgusta istega leta, potem ko so se prepolovile, tako da je čas generiranja blokov 150 sekund, kar je 7,61%

Trg kriptovalut je bil od leta 2015 priča številnim bikom in medvedom, prav tako Litecoin. Litecoin napreduje hitreje kot številni drugi pomembnejši kovanci glede tehnologije, gradnje ekosistemov in drugih vidikov.

II. Trenutno stanje osnov Litecoin Fundamentals

 1. Trenutne osnove Litecoin

Litecoin trenutno v času tiska trguje pri približno 60 ameriških dolarjih s skupno tržno kapitalizacijo 3,67 milijarde dolarjev

2.. Transakcije v verigi Litecoin

3. Primerjava podatkov o transakcijah glavnih blokovnih verig

Obseg trgovanja v verigi Litecoin ima še vedno vrzel, ki jo je treba zmanjšati, da bi lahko dosegli BTC in ETH. Vendar je Litecoin še vedno odporen zaradi velike tržne kapice, velike uporabniške baze in pokritosti 5,51% celotne tržne kapice s svojim 24-urnim obsegom trgovanja. Poleg tega ima Litecoin trenutno 55.822 aktivnih naslovov. Poleg tega, glede na naraščajoči trend transakcijskih provizij, Litecoin kaže stabilno in stalno rast obsega transakcij.

4. LTC distribucija

5.% zadrževanja LTC v primerjavi s skupno tržno kapitalizacijo 10, 100 in 1000 naslovov LTC

Podobno kot drugi običajni kovanci je tudi LTC koncentriran na nekaj najboljših naslovov. Dejansko je vrednost sredstev zgolj 500 naslovov pokrila več kot 60% celotne ponudbe dolgoročnih dolgoročnih stroškov, vključno z naslovi nekaterih centraliziranih borz, kar je pogost primer za druge vrhunske kovance..

6. LTC rudarski bazen

Distribucija rudarskega bazena LTC

Porazdelitev LTC rudarskega bazena je sorazmerna tudi med velikimi igralci, saj vrhunski rudarski bazen F2Pool pokriva 20,45% celotne rudarske proizvodnje, sledijo pa mu drugi večji bazeni, kot so Poolin, LTC Top in ViaBTC. Sorazmerno enakomerna porazdelitev rudarskih bazenov rudarjem zagotavlja boljšo stabilnost in varnost. Vendar pa ima Litecoin še veliko pot do izboljšanja svoje računalniške moči v primerjavi z Bitcoinovimi 47,31 EH / s in BCH-jev 1,6EH / s.

Porazdelitev hašratov za zadnjih 100 blokov

7. Liecoinov Github prevzame frekvenco

Obveze kode LTC na Githubu so bile neprekinjeno aktivne. Vendar je v zadnjih treh mesecih prišlo do rahlega padca.

8. Google Trend

Litecoinov Google Trend Google Trend Distribution

Litecoin se visoko uvršča v Googlov trend, saj podatki kažejo, da je zanimanje za Litecoin močno med glavnimi kovanci, koncentriranimi v Severni in Južni Ameriki, zlasti v državah Venezuele, Amerike in Kanade..

III. Zaključek

Kot četrta največja kriptovaluta na svetu na CoinMarketCap, Litecoin parametri, kot smo omenili zgoraj, na splošno kažejo na izjemno in odporno delovanje. Blockchain Litecoin je bil popolnoma funkcionalen, kar je večinoma zaslužno za njegove trdne osnovne tehnološke prednosti. Vendar se Litecoin spopada tudi z nekaterimi bolečimi točkami v primerjavi z drugimi vrhunskimi kovanci, na primer koncentracijo premoženja na najvišjih naslovih.

V naslednjem članku se bomo poglobili v njegov dogodek za prepolovitev blokov in njegove velike vplive na ekosistem Litecoin.

Reference:

BitInfoCharts: https://bitinfocharts.com/zh/

CoinMarketCap: https://coinmarketcap.com/

CryptoID:https://chainz.cryptoid.info/

BlockChair: https://blockchair.com/

CryptoMiso:https://www.cryptomiso.com/

Brskalnik LTC

Litecoin (LTC): https://cryptoverze.com/litecoin-whitepaper/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map