MassMutual kupuje BTC, saj je MicroStrategy znižal priporočila za delnice

Največje zgodbe v tednu iz sveta kriptovalut, ki ste jih morda pogrešali

V svetu kriptovalut je bil že en bogat dogodek. Videli smo, kako en institucionalni behemoth kupuje BTC, saj agresivni nakupi drugega pomembnega igralca povzročajo nižje priporočilo za delnice. Medtem pa regulatorji ene države skušajo zatirati kripto-kripto-transakcije "Kripto mama" poziva k sprejetju načel svobode blockchaina.

Tukaj je vse, kar ste ta teden morda zamudili na blokchain in cryptocurrency news, v tej izdaji Crypto News of the Week OKEx Insights.

MassMutual v BTC vlaga 100 milijonov dolarjev

Massachusetts Mutual Life Insurance Co. je postala zadnja institucija, ki se je pridružila Bitcoin bandwagon po vlaganje 100 milijonov dolarjev v BTC in dodatnih 5 milijonov dolarjev v lastniški delež v NYDIG, podjetju za finančne storitve, namenjene Bitcoinom, z 2,3 milijarde dolarjev pod upravljanjem.

Ključni zajtrki

  • Nakup MassMutuala z BTC mu bo omogočil neposredno izpostavljenost vodilni kriptovaluti in signalizira, da podjetje pričakuje, da bodo temu sledili tudi drugi institucionalni igralci.
  • Ameriška družba za vzajemno življenjsko zavarovanje je resnično institucionalna strašnica s 169-letno zgodovino in 235 milijardami dolarjev na svojem splošnem investicijskem računu. Njegova novoodkrita izpostavljenost BTC bo verjetno spodbudila zaupanje v digitalno sredstvo med drugimi institucionalnimi velikani.

NYAG skuša podaljšati sodno odredbo zoper Tether

Tekoča pravna drama med newyorškim generalnim državnim tožilcem in borzo kriptovalut Bitfinex je ta teden doživela nov razvoj po trditvah prvega, da slednji sodeluje in pričakuje, da bodo dokumenti o posojilih predani v nekaj tednih.

Poleg tega je NYAG ki iščejo za podaljšanje sodne odredbe, ki bi Tetherju preprečila, da bi Bitfinexu posodil več sredstev do 15. januarja.

Ključni zaboj

  • Tether izda USDT, stabilno valuto, ki je vezana na UST, na katero se pogosto sklicuje soimenjak podjetja. Trenutna tržna kapitalizacija USDT znaša 19.949.725.669 USD CoinGecko, zaradi česar je vodilni stabilcoin z veliko razliko. Negativni izid Tetherja v pravni bitki bi lahko na trgu kriptovalut povzročil nekaj resnih sunkov.

Tržna kapitalizacija USDT se je leta 2020 močno povečala. Vir: CoinGecko

Francija naj bi odločila o predpisih o kripto-transakcijah

Po izjavah predsednika francoskega kripto združenja ADAN, Simona Polrota, in dodatnih virov – vsi želijo, da bi Francija z urejanjem kripto-kripto-transakcij postala ena najstrožjih kripto držav na svetu. potrjeno regulativne namene države za The Block.

Ključni zajtrki

  • Novi predpisi bi verjetno prišli z odlokom, ki zaobide odobritev parlamenta.
  • Glavno gonilo potencialnih predpisov so nedavne izkušnje države s terorističnimi napadi – kar bo le malo odpravilo sedanjo stigmo, ki povezuje primer uporabe kriptovalut s pranjem denarja in financiranjem terorizma..

Pooblaščenec SEC poziva k “sprejetju” načel svobode kripto

Ameriška komisarka za vrednostne papirje in borzo Hester Peirce – nekateri jo v kriptovalutnem prostoru imenujejo "Kripto mama" – je ponovno poudarila svoje stališče, da bi si morali regulatorji prizadevati za sprejetje sorazmerno novega razreda sredstev. V govor Ta teden je zvezni družbi Federalist dejal, da so "mora najti način, kako sprejeti načela osebne svobode, na katerih temelji."

Ključni zaboj

  • Peirce ostaja zaveznica kriptovalutnega prostora s svojim vztrajanjem, da njegove osnovne tehnologije povečajo svobodo in nudijo rešitve tistim z omejenim dostopom do tradicionalnih financ – in da regulatorji tega ne bi smeli preprosto nadzorovati.

Agresivni pritisk BTC MicroStrategyja povzroči znižanje priporočil

Analitiki Citigroup so znižali priporočilo za delnice MicroStrategy, potem ko je družba izdala dolg za nakup več BTC. Opomba stranke Citigroup izjavil, po poročanju The Blocka to "izdaja novega dolga za financiranje nakupov Bitcoinov je agresivna in bi lahko pomenila posel za vlagatelje v programsko opremo, ki se morda bojijo, da imajo zdaj bolj tvegano podjetje za upravljanje premoženja."

Ključni zajtrki

  • Znižano priporočilo Citigroup je povzročilo dvomestno prodajo delnic MicroStrategy.
  • MicroStrategy je eden največjih akterjev v investicijskem prostoru BTC, potem ko je leta 2020 kupil več kot 40.000 BTC – strategija, ki menda vodstvu podjetja ni všeč.

Cena delnic MicroStrategy se je ta teden znižala po znižanem priporočilu Citigroup. Vir: Google

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map