MicroStrategy vlaga 250 milijonov dolarjev BTC naložb, saj YAM vidi 60-milijonsko zrušitev – Crypto News of the Week

Ponovno je bil teden v svetu blockchain tehnologije in kriptovalut bogat dogodek. Videli smo milijardno družbo MicroStrategy, ki je kupila več kot 250 milijonov dolarjev BTC, projekt DeFi se je v nekaj minutah zrušil za 60 milijonov dolarjev, velika borza izvedenih finančnih instrumentov pa je spremenila zahteve KYC – te zgodbe in še več v tej izdaji OKEx Insights ‘Crypto Novice tedna.

MicroStrategy, ki kotira na borzi Nasdaq, za rezerve kupi 21.454 BTC

Potem ko je MicroStrategy konec prejšnjega meseca prvič razkril svoje načrte za varovanje pred inflacijo z alternativnimi sredstvi, kot sta Bitcoin (BTC) in zlato, je MicroStrategy kupil več kot 250 milijonov dolarjev BTC. Podjetje za poslovno obveščanje, ki kotira na borzi Nasdaq, vredno 1,2 milijarde dolarjev, je pridobilo 21.454 kovancev, čeprav ni razkrilo podrobnosti o natančnem nakupu kovancev.

Generalni direktor MicroStrategy Incorporated Michael J. Saylor je pojasnil v sporočilo za javnost:

»Naša naložba v Bitcoin je del naše nove strategije dodeljevanja kapitala, s katero želimo povečati dolgoročno vrednost za naše delničarje. Ta naložba odraža naše prepričanje, da je Bitcoin kot najbolj razširjena kriptovaluta na svetu zanesljivo skladišče vrednosti in privlačno naložbeno sredstvo z dolgoročnejšim potencialom povečanja kot držanje gotovine. “

Ključni zajtrki:

  • Pomemben nakup družbe BTC kot primarnega sredstva zakladne zakladnice MicroStrategy, pa tudi izjava izvršnega direktorja podjetja, služijo kot priporočila za prvo in najpomembnejšo kripto valuto in dajejo pomemben legitimitet primeru Bitcoin kot alternativno naložbo.
  • Razumljivo je, da lahko več družb, s katerimi se trguje na javni ravni, na BTC gleda kot na rezervno sredstvo – še posebej, če načrt MicroStrategy v bližnji prihodnosti izplača dividende.

Cena delnic MicroStrategy, od leta do danesMicroStrategy Incorporated delniška karta, do danes. Vir: Google

Projekt DeFi YAM se skoraj v trenutku zruši s 60 na 0 USD

Yam Finance, kmetovanje donosov "poskus," propadel potem ko je obstajal le približno dva dni – s tržne kapitalizacije v višini 60 milijonov USD padel na 0 USD v manj kot eni uri.

Cena enega žetona YAM je dosegla približno 167 dolarjev, preden je postala ničvredna po odkriti kritični napaki, zaradi katere protokol onemogoča upravljanje.

Od takrat je projekt napovedal načrte za prehod na nov protokol, YAM 2.0.

Ključni zajtrki:

  • Ta ne povsem nepričakovani neuspeh lahko ublaži razkošje okolja pridelka in decentraliziranega financiranja.
  • Kratkotrajni hype okoli YAM-a in njegov kasnejši propad bo služil kot opozorilo ne samo skupnosti DeFi, temveč tudi širši skupnosti kriptovalut, ki je postala izredno pohlepna v zadnjih tednih.

Sedemdnevni grafikon, ki prikazuje propad tržne kapitalizacije YAM-aSkupna tržna kapitalizacija YAM v zadnjih 7 dneh. Vir: CoinGecko

Dobiček od rudarjenja Ethereuma dosega dve leti najvišjega zvišanja provizij za transakcije

The dnevni dobiček rudarskega etra (ETH) ta teden dosegla najvišje točke, ki jih nismo videli več kot dve leti – neposreden rezultat naraščajočih provizij za transakcije v omrežju Ethereum in povečanega povpraševanja po žetonih ETH in DeFi.

Vrednost povprečne provizije v USD v omrežju Ethereum po podatkih, pridobljenih iz Blockchair, od leta 2015 ni tako visoka. Podobno je tudi povprečna provizija za transakcije v ETH najvišja.

Ključni zajtrki:

  • Manija okoli decentraliziranega financiranja pobira svoj davek na omrežju Ethereum, ki poganja skoraj vsako platformo DeFi.
  • Prilagodljivost je že več let glavna skrb Ethereuma in nenadoma naraščajoče provizije za transakcije samo poudarjajo pomen rešitve težav z razširljivostjo Ethereum 2.0.

Srednja provizija za transakcijo ETHGrafikon, ki prikazuje srednjo provizijo za transakcijo v ETH. Vir: Invalidski voziček

Kripto holding Revolut se je v primerjavi z letom povišal za 152%

Revolut poroča o močnih rezultatih na kripto strani svojega poslovanja. Po navedbah letno poročilo od evropskega fintech samoroga in rešitve za alternativno bančništvo so imeli njegovi kupci konec lanskega leta 93,3 milijona funtov kripto sredstev – 152% več kot 37,1 milijona funtov konec leta 2018.

Kljub povečani rasti Revolutovega kripto poslovanja je podjetje še vedno ki poslujejo z izgubo.

Ključni zajtrki:

  • Čeprav to ostajajo nepotrjene špekulacije, je razumljivo, da se je vrednost kripto, ki je v lasti družbe Revolut, in / ali se bo povečala leta 2020 – na podlagi rasti v predhodnem letu, povečanega zanimanja institucionalnih vlagateljev in možnosti za ZDA banke, da zagotovijo skrbniške rešitve za digitalna sredstva.
  • Govorijo se še naprej, da bo fintech velikan PayPal kmalu začel uvajati storitve kripto posredništva prek Paxosa, kar je lahko delno odgovor na večje povpraševanje po kriptovalutah v fintech sektorju.

BitMEX za uveljavitev obveznih zahtev za identifikacijo uporabnika

BitMEX je napovedal da bodo vsi uporabniki predmet obveznega preverjanja identitete, potem ko bodo leta zahtevali le e-poštni naslov, geslo in državo prebivališča. Z novimi zahtevami za preverjanje bodo uporabniki morali do konca leta med drugim predložiti dokazilo o lokaciji in odgovoriti na vprašanja o izkušnjah s trgovanjem. "milostno obdobje" sklepa februarja 2021.

Ključni zajtrki:

  • BitMEX je že dolgo primarna destinacija za posameznike, ki želijo trgovati s kripto derivati ​​z visokim vzvodom in skoraj ničelnimi zahtevami KYC. Obvezno preverjanje identitete bo zagotovo spremenilo obraz menjalnice, prav tako pa bo v kratkem zmanjšalo njeno uporabniško bazo.
  • Primarna motivacija za novo politiko BitMEX verjetno izvira iz strahu pred povečanim regulativnim pritiskom in nadzorom. Njeno matično podjetje HDR Global Trading Limited je registrirano na Republiki Sejšeli – kjer posamezniki ne smejo uporabljati borze.

Zmanjševanje dnevnega obsega terminskih pogodb BTC na BitMEXDnevni obseg terminskih pogodb BitMEX BTC se je sčasoma zmanjševal. Vir: skew.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map