Odobren prvi Bitcoin ETF in trg Stablecoin dosega nov mejnik

Največje zgodbe iz sveta kriptovalut, ki ste jih morda pogrešali.

Kot je običajno, je bil to še en naporen teden v industriji blokov in kriptovalut. Dolgo pričakovani Bitcoin ETF naj bi do konca leta končno dosegel regulirano borzo, saj se tako Evropska unija kot tudi ZDA bolj resno lotevajo stabilcoinov, ki so skupaj dosegli 20 milijard dolarjev..

Preberite najpomembnejše podrobnosti o teh zgodbah in še več v tej izdaji kripto novic tedna OKEx Insights!

Prvi sklad, s katerim se trguje s kripto borzami, bo uvrščen na Bermude

Po letih čakanja ima svet končno svoj prvi Bitcoin ETF.

Težko pričakovani sklad, s katerim se trguje na borzi, je v obliki ETF Hashdex Nasdaq Crypto Index, ki bo naveden na bermudski borzi brazilskega upravitelja skladov Hashdex.

Z zasebnim plasiranjem so na voljo tri milijone delnic po ceni 1000 USD.

Ključni zajtrki

  • Prvi kotacija sklada, s katerim se trguje s kriptovalutami, bo verjetno povečala možnosti, da Bitcoin ETF pridobi regulativno odobritev v ZDA – nekaj, kar se mora še zgoditi, pri čemer Komisija za vrednostne papirje kot odločilni dejavnik redno navaja tržno manipulacijo. v svojih pogostih zavrnitvah vlog.
  • Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF bo verjetno videl tudi veliko zanimanja institucionalnih vlagateljev, ki želijo pridobiti popolnoma regulirano izpostavljenost BTC.

Ameriške banke imajo lahko rezerve za stabilkovance

Ameriška pisarna nadzornika valute je ponovno okrepila kriptovalutno industrijo z izdajo novih navodil, ki nacionalnim bankam in zveznim hranilnim združenjem omogočajo imeti rezervne sklade za stabilkovance – torej kriptovalute, vezane na fiat valute.

Smernice urada seveda niso izrecna potrditev stabilcoinov, banke, ki se bodo odločale za zagotavljanje storitev izdajateljem stabilcoinov, pa se bodo še vedno morale držati praks proti pranju denarja, na primer Know Your Customer.

Ključni zajtrki

  • Šest strani obrazložitvenega pisma neodvisnega urada ministrstva za finance ZDA bo v veliki meri okrepilo zaupanje izdajateljem stabilkoinov, ki se odločijo, da bodo svoja rezervna sredstva položili na nacionalne bančne račune, saj bo s tem zagotovilo, da bodo izdani stabilkovanci resnično v celoti podprti.
  • Nova navodila kažejo tudi na stalno pripravljenost OCC, da se igra z regulirano industrijo kriptovalut, potem ko je nedavno bankam, ki so jih zakupile zvezne države, dovolila, da imajo kriptovalute..

Evropska komisija predlaga regulativni okvir za kriptovalute

Po nedavni novici, da naj bi Evropska komisija predlagala regulativni okvir za kriptovalute, je izvršna veja Evropske unije v četrtek ravno to storila prek 168-stranski začasni predlog.

Ključni zajtrki

  • Predlog poudarja, da lahko stabilnokovanci, pa tudi kriptovalute, postanejo splošno sprejeti in zato zahtevajo "strožje zahteve." Ta občutek bi moral okrepiti tiste, ki verjamejo, da so digitalne valute na poti k splošnemu sprejemanju.
  • Ker je predlog del paketa Komisije o digitalnih financah, ponazarja, kako je EU zainteresirana za upoštevanje najnovejših, če ne celo najnovejših trendov na področju blockchain in fintech.

Raztopina za skaliranje Ethereum Optimism sprosti testnet

Po zastojih v omrežju Ethereum, ki jih povzroča DeFi, je zagon skaliranja Ethereum Layer-2, imenovan Optimism, izdal svoj omejeni testnet. Optimizem posebej uporablja orodje, imenovano "Optimistično zbiranje" v prizadevanju, da bi zagotovili drugo plast in s tem znižali pristojbine za plin na najbolj priljubljeni platformi pametnih pogodb na svetu.

Decentralizirana aplikacija Synthetix, izmenjava sintetičnih sredstev, se je že integrirala v testno mrežo Optimism in bo spodbudila uporabnike z nagradami SNX z nagradami.

Ključni zajtrki

  • Vodilna decentralizirana borza Uniswap naj bi se v bližnji prihodnosti vključila v Optimism – nekaj, kar bi moralo pomagati znižati neverjetno visoke provizije, povezane z uporabo DEX-a. Chainlink (LINK), najbolj priljubljen žeton DeFi na osnovi Ethereuma, naj bi se integriral tudi z Optimism.
  • Znižanje pristojbin za plin za uporabo projektov DeFi, ki temeljijo na Ethereumu, bi močno prispevalo k okrepitvi nastajajoče industrije.

Povprečne provizije za transakcije v omrežju Ethereum so naraščale ob izdaji novih žetonov DeFi. Vir: Invalidski voziček

Trg stabilnih valut doseže nov mejnik in presega 20 milijard dolarjev

Skupna skupna vrednost trga stabilnih valut je v četrtek presegla mejo 20 milijard dolarjev. To se zgodi le štiri mesece po tem, ko je skupna vrednost stabilcoinov dosegla 10 milijard dolarjev.

Ključni zajtrki

  • Nadaljevanje povečevanja izdaje stabilnihcoinov kaže na povpraševanje vlagateljev in trgovcev po varovanju pred sedanjo pandemijo COVID-19 in njenimi svetovnimi gospodarskimi posledicami..
  • Poleg tega je povečanje izdaje stabilkoinov mogoče delno pripisati agresivnemu porastu decentraliziranih financ, v katerih se stabilkovanci pogosto uporabljajo za ustvarjanje visokih donosov.

Skupna tržna kapitalizacija stabilnokovancev je presegla 20 milijard dolarjev. Vir: Coin Metrics, Razgrnjeno, Twitter

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map