Odstranite kapljice lastnih žetonov DeFi, glasnosti Bakkt dosegajo nove vrhunce vseh časov

Največje zgodbe iz sveta kriptovalut, ki ste jih morda pogrešali.

Bil je še posebej razgiban teden v svetu verig blokov in kriptovalut. V decentralizirani finančni pokrajini so prevladovale novice o zračnem padcu Uniswap-ovega upravljanja, medtem ko so institucionalni vlagatelji količino terminskih pogodb Bakkt Bitcoin potisnili na nove vrhunce vseh časov..

Vse o teh zgodbah in še več preberite v tedenski izdaji kripto novic tedna OKEx Insights.

Uniswap-ov žeton UNI je zrasel, takoj znaša 5,00 USD

Da ne bi prehiteli trdo razcepljeni konkurenti, kot je SushiSwap, je Uniswap – decentralizirani protokol za avtomatizirano zagotavljanje likvidnosti v omrežju Ethereum – ta teden spustil lasten žeton za upravljanje. Na dogodku so pretekli uporabniki protokola prejeli približno 1.200 ameriških dolarjev v žetonih UNI glede na njihovo oceno v času izdaje.

Cena UNI se je v času pisanja tega dokumenta povečala na več kot 6,00 USD.

Ključni zaboj

  • Izdaja upravljavskega žetona Uniswap-a kot enega največjih akterjev v decentraliziranem trgovalnem prostoru je močno udarila konkurenco in jo verjetno utrdila kot vodilno v prostoru DeFi.
  • O tako imenovanem ni soglasja "resnična vrednost" UNI, in cenovna akcija okoli žetona bo verjetno doživela nestanovitnost.

Cena UNI se je povečala na več kot 6,00 USD. Vir: CoinGecko

Kraken po zaslugi Wyominga postane banka

Kraken, podjetje za kriptovalute s sedežem v San Franciscu, je uradno postati banka potem, ko je bančni odbor Wyominga odobril prošnjo za ustanovitev listine depozitarne institucije.

Ključni zajtrki

  • Kraken je prva borza kriptovalut, ki je postala banka – mejnik v industriji. Vendar nekateri trdi zagovorniki kriptovalut menijo, da je to v nasprotju z mislijo, da vam Bitcoin omogoča BYOB ali "bodi lastna banka."
  • Glasovanje o odobritvi Krakenove listine SPDI nadaljuje Wyomingovo zapuščino najbolj kripto prijazne države v ZDA.
  • Zahvaljujoč listini bo lahko Kraken zdaj deloval v več jurisdikcijah.

Bitfinex in Tether sta zahtevala predajo dokumentov NYAG

Sodnik Joel M. Cohen, sodnik vrhovnega sodišča v New Yorku, je presodil, da sta Bitfinex in Tether za predložitev dokumentov na državno tožilstvo v New Yorku, ki je osvetlilo finančne odnose podjetij. 

Razsodba je sprejeta po tem, ko obe kripto družbi dlje časa nista izpolnili zahtev NYAG – nekaj, kar pravi odvetnik Bitfinexa Charles Michael "dobesedno nemogoče."

Ključni zajtrki

  • Neprekinjena pravna bitka med Bitfinexom, Tetherjem in NYAG se je – morda pričakovano – še bolj razvila v korist regulatorja.
  • Z ocenjeno tržno kapitalizacijo nad 15 milijard USD bi lahko kakršne koli pomembne negativne posledice za USDT dramatično vplivale na trge kriptovalut..

Digitalna denarnica za množično financiranje ameriške domovinske varnosti

Direktorat za znanost in tehnologijo ameriške domovinske varnosti ponuja 25.000 ameriških dolarjev, da bi pokril digitalno denarnico. Natančneje, natečaj je oblikovanje uporabniškega vmesnika, ki se ujema z načrti zveznega izvršnega oddelka in načrtom decentralizirane identitete.

Ključni zajtrki

  • V primerjavi z drugimi pogodbami, povezanimi z verigami verig, ki jih ponujajo različni oddelki vlade ZDA, je razdelitev nagrad za to tekmovanje precej nizka. Vendar je to očitno namerno in prizadevanje za privabljanje razvijalcev na ravni skupnosti – v nasprotju z velikimi tehnološkimi podjetji.
  • DHS tehnologijo blockchain jemlje resno in ima v razvoju vse več seznamov povezanih projektov, vključno s sistemom za digitalne priseljenske dokumente.

Obseg terminskih pogodb Bakkt Bitcoin dosega nove najvišje vrednosti

Fizično urejen obseg terminskih poslov Bitcoin na Bakkt je ta teden dvakrat dosegel nove najvišje vrednosti. V torek se je s pogodbami trgovalo za 172 milijonov dolarjev. V četrtek se je to število povečalo na 178 milijonov dolarjev.

Ključni zaboj

  • Glede na to, da je Bakkt izdelek, ki je namenjen predvsem institucionalnim vlagateljem, povečanje obsega pomeni povečano zanimanje in aktivnost trgovcev z velikim denarjem.

Fizično poravnan obseg trgovanja z bitcoin terminskimi pogodbami je ta teden dosegel nove najvišje vrednosti. Vir: skew

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map