PBoC pošilja DCEP rdeče pakete, ko se Filecoin bliža uradni predstavitvi

Tedenski pregled novic o verigah blokov in kriptovalut iz Kitajske in Hongkonga

Bil je naporen teden na kriptovalutnih področjih Kitajske in Hongkonga. Digitalna valuta Elektronsko plačevanje, uradna digitalna valuta Kitajske, še naprej prinaša naslove v državi, potem ko je Kitajska ljudska banka sodelovala s vlado Shenzhen pri distribuciji DCEP "rdeči zavojčki" do 50.000 državljanov z loterijo. Medtem se borze kriptovalut in rudarji pripravljajo na uradni zagon Filecoina 15. oktobra.

Tukaj je vse, kar ste morda zamudili v zvezi s temi zgodbami in še več, v tedenski izdaji kitajskega urada OKEx Insights.

DCEP rdeči paketi, razdeljeni državljanom Shenzhena

Kitajska ljudska banka je v sodelovanju z vlado Shenzhen razdelila rdeče pakete DCEP 50.000 državljanom z žrebom. obvestilo 8. oktobra je bil vsak rdeči paket vreden 200 RMB.

Razdeljevanje rdečih paketov DCEP je bilo končano 11. oktobra, prejemniki pa lahko svoj nadarjeni DCEP porabijo pri 3.389 določenih trgovcih v okrožju Luohu v Shenzhenu.

Ključni zajtrki

  • To je prvo javno sojenje za porabo državljanov DCEP na Kitajskem. Walmart, Sinopec in Vanguard so med najboljšimi trgovci, pri katerih lahko taki zapravljivci kupujejo na sojenju v Shenzhenu.
  • Državljani lahko svoj DCEP preživijo tudi v metroju Shenzhen.
  • Prejemniki morajo porabiti svoj DCEP pred 19. oktobrom in svojega DCEP-ja ne morejo prenesti na svoj osebni bančni račun. Neporabljeni DCEP bo vlada zbrala po datumu izteka.

Uradna predstavitev Filecoina je bila na Kitajskem pričakovana

Kitajska skupnost kriptovalut se veseli uradna predstavitev Filecoina – ki naj bi se zgodilo 15. oktobra, ko bo mreža dosegla višino bloka 148.888.

Izmenjave kriptovalut – na primer OKEx – se pripravljajo na seznam žetona Filecoin, FIL, takoj po uradnem zagonu omrežja. Filecoin je lansiral svoj testnet, "Vesoljska dirka," konec avgusta, ki je zbral 230 pebibajtov pomnilniške moči 360 rudarjev po vsem svetu.

Ključni zajtrki

  • Kot decentralizirani ponudnik shranjevanja datotek je Filecoin prvič pridobil široko pozornost med ICO v višini 257 milijonov USD leta 2017. Od takrat je prišlo do več zamud pri zagonu glavne mreže projekta..
  • Konzorcij rudarjev in tveganih kapitalistov na Kitajskem, ki ga vodi rudarsko podjetje Filecoin MIX Group, ni zadovoljen s strukturo nagrad za rudarstvo FIL in jim grozi vilice Filecoin sredi septembra.

WeBank-ov FISCO BCOS pospeši pretvorbe zdravstvenih kod

Kitajska vlada že omogočil pretvorbo med "Zdravstvena koda Guangdonga" in "Zdravstvena koda v Macau" maja. Vendar je bila pretvorba neučinkovita zaradi počasnega preverjanja in težav z zasebnostjo podatkov.

Boleče točke pretvorbe zdravstvene kode so bile nedavno naslovljeno s strani verige blokov FISCO BCOS podjetja WeBank. Omenjeni blockchain uporablja kriptografijo za zdravstvene podatke, kar povečuje preglednost prenosa zdravstvenih podatkov in odstranjuje posrednike za preverjanje veljavnosti podatkov.

Ključni zajtrki

  • FISCO BCOS je odprti konzorcijski blockchain, katerega namen je olajšati sodelovanje pri uporabi blockchain v podjetju. Razvila ga je odprtokodna delovna skupina, ki vključuje WeBank, Tencent in Huawei.
  • S pomočjo FISCO BCOS se je čas pretvorbe zdravstvene kode močno zmanjšal z 1 minute 40 sekund na manj kot 3 sekunde.

IPO Ant Group je raziskal morebitno navzkrižje interesov

Ta teden so se delniške trge na Kitajskem in v Hongkongu zmerno povečale. V času tiska se Shanghai SE Composite in CSI 300 trenutno trgujeta po 3.341 oziroma 4.807 – s tedenskim dobičkom 2,1% oziroma 2,7%. V Hongkongu je indeks Hang Seng ta teden pridobil 1,7% in trenutno znaša 24.655.

 Kitajski in hongkonški delniški trg sta se po zlatem tednu povišala. Vir: Trading Economics, Investing.com

Ta teden so se udeleženci na borzi posvetili regulativni preiskavi prve javne ponudbe skupine Ant. Kitajska regulatorna komisija za vrednostne papirje je preučevanje morebitno navzkrižje interesov s poročili, da lahko uporabniki kupijo pet kitajskih vzajemnih skladov za naložbe v IPO.

Ključni zajtrki

  • CSRC objavljeno najnovejša smernica, ki velja od 1. oktobra, ki opozarja, da se morajo distributerji vzajemnih skladov izogibati navzkrižjem interesov, ki izhajajo iz prodaje izdelkov drugim obstoječim in potencialnim podjetjem. To lahko velja v primeru skupine Ant.
  • Za dvojni seznam v Hong Kongu in Šanghaju je potrebna odobritev CSRC. Zamuda je Ant Group prisilila, da je zaslišanje na hongkonški borzi preložila – zadnji korak v postopku odobritve uvrstitve v Hongkong.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map