Pet dejstev, ki jih morate vedeti o DCEP

DCEP je v zadnjem času postal ena izmed modnih besed v prostoru verig blokov, sledilni vmesnik digitalnega juana, ki ga ponuja Kmetijska banka Kitajske (ABC), pa je v zadnjih tednih prejel številne naslove doma in v tujini.

Medtem ko je projekt Libra, ki ga podpira Facebook, že bil zmanjšanje od prvotnega in poskuša vau Kitajska se je na svetovnih regulatorjih povečala na področju digitalnih valut in domnevno izdal svoj prvi scenarij uporabe DCEP v Suzhouu.

Zdi se, da drzne poteze kripto neprijazne države ne kažejo le, da digitalna valuta postaja svetovni trend, ampak je tudi trden dokaz, da bo tehnologija blockchain v prihodnosti ključni del svetovnega finančnega sistema.

Končno vprašanje je, kaj je DCEP in zakaj ga je Kitajska želela razviti? Sedite naslonjeno in uživajte, ko bomo predstavili pet glavnih dejstev, ki jih morate poznati, da ta moteča tehnologija.

Kaj je DCEP?

DCEP, alias Electronic Currency Electronic Payment, je projekt centralne banke Digital Currency (CBDC), ki ga vodi Ljudska banka Kitajske. Načrt je del odziv zagovorniku predsednika Xija Jinpinga, da “izkoristi priložnost” tehnologije veriženja blokov. Digitalni juan je strukturirano o dvotirnem denarnem sistemu. (1) CBDC, ki ga izda centralna banka komercialnim bankam, in (2) CBDC, ki ga izda centralna banka, osredotočen na javnost.

Očitno je posnetek zaslona ki prikazuje vmesnik podjetja ABC, ki je nakazal, da je bil poskus preizkušen na potrošniški uporabi.

Zakaj ga je razvila Kitajska?

Začetek kitajskega projekta DCEP se je začel že leta 2014, ko je PBOC ustanovljeno raziskovalna skupina, specializirana za kriptovalute in ugotovljeno raziskovalnega inštituta za digitalno valuto leta 2017.

Lahko se sprašujete, zakaj je kitajska vlada razvila svojo digitalno valuto, ko je mobilno plačevanje za mnoge kitajske državljane del vsakdana. Namestnik direktorja oddelka za plačila PBOC Mu Changchun, dal njegov odgovor: “Za zaščito naše denarne suverenosti in statusa zakonite valute. Načrtovati moramo deževen dan. « Mu je tudi poudaril, da DCEP ni zasnovan za kopiranje tehtnice in bo 1: 1 vezan na RMB.

Pros

V primerjavi s fizičnim denarjem ima DCEP svoje posebne prednosti. Za vlado bi digitalni juan lahko odpravil stroške tiskanja denarja.

Za poslovne banke bi lahko DCEP olajšal več denarnih transakcij z nižjimi stroški, povečal poslovne inovacije in hkrati zmanjšal tveganja.

Za javnost bi jih DCEP lahko prihranil pred posrednimi transakcijskimi provizijami za medbančne prenose. Tudi domača in čezmejna plačila bodo postala manj trenja.

Seveda bi lahko DCEP prinesel veliko več prednosti, zato bi morali sprejeti tako spremembo kot prihodnost valute.

Kaj to pomeni za trge kriptovalut?

Morda je to največja skrb kripto trgov. Lahko si predstavljamo, da bo uvedba DCEP razširila družbeno sprejemanje blockchain tehnologije in zmanjšala predsodke ljudi do nje. Z boljšim razumevanjem in resničnimi aplikacijami te revolucionarne tehnologije bi lahko bila tradicionalna investicijska skupnost bolj odprta za naložbe v verige blokov. Ta potencialni premik odnosa bi lahko pozitivno vplival na obstoječi kripto prostor. Čeprav so obstajali pomisleki glede trenutnega prostora stabilnega valuta, se zdi, da je prezgodaj za dostop do tega, kako bi DCEP vplival na stabilnostne trge..

Kaj lahko pričakujemo glede CBDC?

Predvidevamo lahko, da bo po Kitajski več držav in regij poskakovalo CBDC, ZDA pa bi lahko bile ena izmed njih. Glede na nedavno pandemijo COVID-19 nekateri ameriški zakonodajalci menijo razpravljali o tem, kako bi lahko bil digitalizirani dolar del spodbujevalnega paketa. ECB je bila tudi bolj proaktivna pristop ko gre za študijo, da bi imeli EUR podprte z verigo blokov. Medtem v Hong Kongu, nekdanji izvršni direktor HKMA predlagal da je treba spodbujati digitalno valuto, ki pokriva štiri regije (Kitajsko, Japonsko, Korejo in Hongkong). Prepričan je, da ta pobuda ne bo le zmanjšala neprijetnosti čezmejnega plačevanja za podjetja. Prav tako se bo bolje spopadla z gospodarsko stagnacijo v vzhodni Aziji.

Zaključek

Zdaj, ko se zdi, da je uradni zagon DCEP-ja tik pred vrati, bi se morali bolje pripraviti na bolj digitalno, priročno in boljšo prihodnost.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map