Pet meritev v verigi za oceno trgov BTC po razpolovitvi

Občutek je bil v kriptovalutnem prostoru velik, saj trgi čakajo na pričakovano prepolovitev bitcoin nagrade, ki je čez štiri dni t-minus. Akademija OKEx je zajel vse, kar morate vedeti o razpolovitvi, od osnovno do trgovanja strategijo, in tudi podatkov to je pomembno.

BTC prepolovitev vrhuncev iz OKEx

  • Arbitraža dogodkov: Kako trgovati z drobci
  • Trgi z opcijami kažejo manj navdušenja nad razpolovitvijo BTC
  • Pet zanimivih dejstev, ki jih morate vedeti o razpolovitvi
  • Glavni rudarji Bitcoinov kažejo optimizem pred razpolovitvijo: pogled v globino
  • Prepolovitev bitcoinov: čas za vstop v bitcoin?

Ena najbolj priljubljenih pripovedi o razpolovitvi je, da bo zmanjšala ponudbo bitcoinov. Zato se bo cena dvignila. Čeprav se bo ta zgodba še naprej spodbujala BTC biki v srednjeročni / dolgoročni perspektivi bi morali zaslužiti pozornost trgovcev in vlagateljev tudi ključni podatki v verigi in na trgu, zlasti kmalu po razpolovitvi. To je zato, ker bi ti podatki lahko razkrili ključne informacije o razpoloženju na trgu in lahko kratkoročno bistveno vplivali na ceno.

1. Uporabljen edinstven naslov

Edinstveni naslovi bitcoinov kažejo, koliko naslovov je sodelovalo pri pošiljanju ali prejemanju dejavnosti v verigi verig, saj je veljalo za enega najučinkovitejših kazalnikov v verigi za celotno raven omrežne aktivnosti in vrednotenje kriptovalute. primer bitcoin.

Kot lahko vidimo, se je število edinstvenih naslovov v celoti povrnilo na raven predprodaje in naraščajoči trend se nadaljuje, ko se cena premika proti 9200 ročajem.

Zakaj je to pomembno?

Menimo, da je nadaljevanje naraščajočega edinstvenega naslova ključnega pomena za ohranitev BTC rally v obdobju po razpolovitvi, saj lahko število aktivnih uporabnikov neposredno vpliva na vrednost omrežja. Večje število bi lahko pomenilo, da je več uporabnikov sklepalo transakcije v omrežju, kar bi povzročilo višjo oceno vrednosti in višjo ceno.

Slika 1: Uporabljeni edinstveni naslovi Bitcoin (od 7. maja)

Vir: OKEx; blockchain.com

2. Hash stopnja in težavnost

Hash stopnja in težave bi lahko bili še en namig za to, kaj se bo zgodilo po bitcoinu razpolovitev. Prihajajoča prepolovitev nagrad bo skupno nagrado rudarjev z 12,5 BTC znižala na 6,25 BTC. Ker naj bi se nagrada rudarjev zniževala, naj bi se pritisk na donosnost rudarstva povečeval.

V času pisanja tečaja so hitrost in hitrost bitcoinov skoraj dosegle najvišjo vrednost, saj so rudarji v polni moči potrjevali čim več transakcij, da bi povečali svoje koristi, preden se je prepolovila. Hkrati so težave usmerjale tudi v isto smer, kar kaže na razgreta tekmovanja med rudarji.

Zakaj je to pomembno?

Prepričani smo, da je stopnja pripravljenosti, da rudarji želijo svojo računalniško moč razporediti v omrežje, ključni kazalnik, saj lahko odraža, kako samozavestni so rudarji glede cene. Lennix Lai, direktor finančnega trga pri OKEx, povedal Cointelegraph, da se rudarji morda začnejo pripravljati na zaslužek le s transakcijskimi provizijami, saj se rudarske nagrade vedno znižujejo.

Slika 2: Skupna stopnja razpršitve Bitcoin (TH / s) od 7. maja

Vir: OKEx; Blockchain.com

Slika 3: Težave z Bitcoin omrežjem (t) od 7. maja

Vir: OKEx; Blockchain.com

3. HODLer neto sprememba pozicije

Stališče HODLers BTC cene bi lahko bile tudi drugi ključni kazalnik za vlagatelje pri oceni trga po razpolovitvi. Podatki iz Glassnode kaže to BTC Sprememba neto pozicije HODLer ostaja pozitivna osem zaporednih tednov, kar kaže na to, da so HODLerji ostali v bikovskem položaju pred razpolovitvijo.

Poročilo Glassnode pa je tudi poudarilo, da bi lahko cena dosegla vrhunec, ko bi se HODLerji nehali kopičiti BTC. Poročilo je navajalo primer februarja, ko je cena presegla ameriški dolar 10000, hodlerji so se nehali kopičiti BTC, kar kaže, da se je zaupanje HODLers znižalo pri takšnih ravneh cen.

Zakaj je to pomembno?

Verjamemo, da bi lahko stopnje zaupanja HODLerjev / kitov pomembno vplivale na cene BTC po razpolovitvi, zlasti s srednjeročnega vidika, ker bi lahko kopičenje in zmanjšanje BTC neposreden odraz razpoloženja HODLerjev in kitov..

Slika 4: Sprememba neto položaja Bitcoin HODLer

Vir: Glassnode

4. Socialni obseg

Socialni element je edinstven del strukture trga kriptovalut in vlagatelji verjetno ne želijo zamuditi, kako kripto skupnost in preostali internet vidijo bitcoin v obdobju po razpolovitvi. V prejšnjih raziskavah smo poudarjeno pomembnost meritev socialnih medijev in to je nekaj, kar se pogosto pozabi.

Slika 5 prikazuje skupni družbeni obseg izraza “bitcoin” v Telegramu, Redditu, klepetalnicah poklicnih trgovcev in drugih socialnih virih. V nekaterih primerih lahko nenaden vzpon družbenega obsega kaže na cenovni vrhunec, povzroči korekcije ali konsolidacijo cen. Medtem ko konsolidacija družbenega obsega po padcu lahko kaže, bi lahko trgi dosegli dno.

Zakaj je to pomembno?

Naše raziskave je poudaril, da imajo vlagatelji kriptovalut pogosto le omejene izbire, ko gre za analizo trga, da bi lahko neenakomerna informacijska krajina okrepila težnjo vlagateljev, da sprejemajo trgovinske odločitve glede na svoje razpoloženje.

Slika 5: Ocena glasnosti v družbi

Vir: Santiment

5. Razmerje MVRV

Razmerje MVRV je tržna vrednost (MV), deljena z realizirano vrednostjo (RV). Številka bi nam lahko povedala, ali je osnovna vrednost precenjena ali podcenjena trenutna tržna omejitev, v tem primeru BTC. Če je MVRV med 0 in 1, potem je trg v povprečju “podcenjen”.

V času pisanja tega članka so se trgi znašli štiri dni stran od prepolovitve, podatki Santimenta kažejo, da je razmerje BTC MVRV znašalo 0,99.

Zakaj je to pomembno?

Menimo, da je vrednotenje ključnega pomena pri napovedovanju cen bitcoinov. Če je na primer vrednost MVRV 2, kar pomeni, da HODLerji prodajo svoja sredstva po trenutni ceni, bodo v povprečju ustvarili 200-odstotni dobiček, kar bi lahko pomenilo, da bo več ljudi pripravljenih zapreti svoj dobiček in prodati svoje premoženje. Zanimivo bo videti, kam bo šel MVRV v obdobju po razpolovitvi.

Avtor: Cyrus Ip

Raziskovalni analitik, OKEx.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map