Podatki o izvedenih finančnih instrumentih ETH kažejo na negotovost pred nadgradnjo Ethereum 2.0

S partnerstvom med OKEx in skew so podatki o trgovanju z izvedenimi finančnimi instrumenti ETH dostopni javnosti in ponujajo nova orodja za boljši vpogled.

Medtem ko je Bitcoin (BTC) dejansko vodilni na trgu na področju kriptovalut, je drugo digitalno sredstvo, ki je preživelo težke tržne cikle in premeščanje rangov, Ether (ETH). Kjer večina digitalnih sredstev bodisi temelji izključno na trženjskem oglaševanju bodisi spada v "vaporware" kategorija Ethereum omrežje je populariziralo večino novosti, ki jih danes vidimo v kripto prostoru.

Najsi gre za decentralizirane borze, avtomatizirane denarne trge, avtonomne organizacije ali katero koli od stotine decentraliziranih aplikacij, zgrajenih v omrežju, je Ethereum tehnologijo veriženja blokov sam naredil veliko bolj dostopno. Pravzaprav je mreža pripomogla k uvajanju celotnih niš, kot so ponudbe kovancev (ICO / STO / IEO itd.) In novejše decentralizirano financiranje..

Ko skupna vrednost, zaklenjena v omrežju Ethereum, še naprej narašča in se bliža začetek prodaje Ethereum 2.0, se zanimanje za ETH naravno povečuje. Da bi olajšal trgovce in analitike, je OKEx ponovno sodeloval s podjetjem za analitiko, da bi javno delil podatke s svojih ETH terminskih trgov in ETH opcijskih trgov..

Novi Nadzorna plošča OKEx Ether na poševnem položaju bo začela delovati danes, v tem članku pa bomo pregledali nekaj lestvic, ki so na voljo udeležencem na trgu kot rezultat tega partnerstva. Za podrobnejši uvod v podatke o izvedenih finančnih instrumentih OKEx si lahko bralci ogledajo naš vodnik po nadzorni plošči izvedenih finančnih instrumentov Bitcoin.

Grafikoni terminskih pogodb in opcij OKEx ETH

Nadzorna plošča izvedenih finančnih instrumentov OKEx ETH na skew ima skupaj 15 naborov podatkov. Sem spadajo grafikoni za terminske pogodbe ETH, zamenjave in opcije, odprte obresti in količine, zamenjava ETH v primerjavi s promptno ceno, letne tekoče osnove terminskih pogodb ETH, odprte obresti opcij ETH s stavko, največji obseg opcij ETH in drugo.

Za ta pregled smo izbrali nekaj razpoložljivih podatkovnih nizov. Če vas zanima več o terminskih pogodbah in opcijah, si oglejte naš vodnik o kripto izvedenih finančnih instrumentih.

24-urne terminske pogodbe in zamenjave. Vir: poševno

Ta grafikon je koristen za hiter pregled, prikazuje obseg trgovanja s terminskimi pogodbami in zamenjavami na ETH (s kovanci in poravnavo USDT) na OKEx v zadnjih 24 urah. Iz zgornjega grafikona lahko opazimo, da je zamenjava ETH-USDT najbolj priljubljena pogodba, saj predstavlja 28% obsega, sledijo terminske pogodbe ETH-USD, ki potečejo 25. decembra 2020.

Terminske pogodbe in zamenjave ETH – Dnevni obseg in odprte obresti. Vir: poševno

Še en pomemben grafikon za ocenjevanje tržne dejavnosti, odprti interes tukaj označuje vrednost odprtih ali neporavnanih pogodb – medtem ko obseg prikazuje vrednost pogodb, s katerimi se trguje. Naraščajoče odprto zanimanje predlaga odpiranje novih pozicij, upadanje odprtega interesa pa je lahko posledica zapiranja pozicij – bodisi zaradi ustvarjanja dobička, likvidacije ali izteka.

Količine možnosti ETH in odprte obresti. Vir: poševno

Tako kot prejšnji grafikon obsega terminskih pogodb in odprtih obrestnih mer tudi ta grafikon označuje enake meritve za ETH trge z opcijami. Če pogledamo oba, je hitro razvidno, da so terminske pogodbe na Eter bolj priljubljene, vendar ima trg opcij tudi dostojne količine in odprte obrestne mere..

ETH terminske pogodbe na letni osnovi. Vir: poševno

Priročen grafikon za tržne analitike, terminska osnova predstavlja razliko med promptnimi cenami osnovnega sredstva in terminskimi cenami. Če je trg bikov, je osnova ponavadi pozitivna, saj terminske pogodbe trgujejo po višjih cenah v primerjavi s promptnim trgom. V medvjedastnih fazah lahko terminske pogodbe trgujejo nižje od promptnih vrednosti in pošljejo osnovo na negativno ozemlje.

Glede na njihovo korelacijo je terminska osnova kadar koli pokazatelj tržnih pričakovanj v zvezi s prihodnjo uspešnostjo osnovnega sredstva. Zgornji grafikon prikazuje, kako je osnova terminskih pogodb ETH v zadnjih 30 dneh večinoma ostala pozitivna, občasno pa se je znižal, zlasti v prvi polovici septembra.

Zanimivo je, da se ti padci tesno ujemajo s tistimi, ki jih vidimo na spodnjem grafikonu Podatki o terminskih pogodbah za Bitcoin iz OKEx-a, ki je na voljo tudi poševno.

BTC terminske pogodbe na letni osnovi. Vir: poševno

Diagrama sta sicer jasno povezana, vendar prikazujeta, kako je osnova Etra veliko manj odporna v primerjavi z bitcoinom in hitro sledi padcem cen. To kaže, da je zaupanje trga v prihodnost Etherja razmeroma šibkejše in zlahka omajano.

Možnosti ETH odpirajo zanimanje s stavko. Vir: poševno

Na koncu si bomo ogledali še grafikon odprtih obresti možnosti ETH po stavkovnem grafikonu, ki odraža kopičenje pozicij (odprti interesi na osi y) na različnih cenah (na osi x). Poleg kopičenja odprtih obresti okoli trenutne tržne cene (~ 350 USD), zgornji graf prikazuje velike koncentracije odprtih obresti za obe skrajnosti. Opazimo lahko pozicije, zgrajene okoli 600 USD in več, pa tudi okoli 200 USD in manj.

Ta vzorec do neke mere kaže, da udeleženci na trgu niso prepričani in neodločni glede prihodnje uspešnosti temeljnega kapitala – čustva, ki se odražajo tudi na zgornjih grafikonih.

S temeljnega vidika je lahko to pomanjkanje zaupanja in negotovosti posledica prihajajoče posodobitve Ethereum 2.0. V nasprotju z manjšimi izboljšavami protokola je ta nadgradnja pomembna in bo mrežo Ethereum premaknila iz dokazov o delu v dokaz o deležu. Glede na to, kako v omrežju delujejo celotni ekosistemi, ni treba posebej poudarjati, da se ta nadgradnja in njen uspešen zagon veliko vozi.

S temi grafikoni izvedenih finančnih instrumentov ETH, ki so zdaj javno dostopni, upamo, da bodo udeleženci na trgu lahko uporabili podatke za boljše razumevanje trgov ETH.

Niste trgovec z OKEx? Naučite se, kako začeti trgovati!

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map