Povpraševanje po rudarjenju bitcoinov narašča, Ethereum 2.0 dosega nov mejnik

Novice tedna – največje svetovne zgodbe tedna v kriptovalutah 

Novice tedna slika

Medtem ko je trg kriptovalut v tem tednu večinoma praznoval BTC, ki je ta teden postavil novo najvišjo vrednost, se je v industriji marsikaj razvilo na manj razširjeno medijsko pozornost. Zaradi najpomembnejšega povišanja cen kriptovalut je povpraševanje po strojni opremi za Bitcoin skoraj nemogoče pridobiti nove stroje. Hkrati je odmik mreže Ethereum od modela dokazov o delu dosegel nov mejnik glede vlog ETH. Decentralizirana finančna sfera pa je bila po napadu še ena izguba sredstev.

Tukaj je vse, kar ste ta teden morda zamudili na področju blokov in kriptovalut v tej izdaji kripto novic tedna OKEx Insights.

Bitmain zviša cene Bitcoin rudarjev za 20%

Medtem ko so mnogi zunaj sveta kriptovalut osredotočeni na točkovanje PlayStation 5s za prodajo na drobno, bo strojna oprema za rudarjenje bitcoinov še težko prišla v leto 2021 – prodajalci bodo dvigovali cenovne premije. Vodilni proizvajalec rudarske strojne opreme Bitman ima povečala od začetka tega meseca prednaročila cene svoje vodilne strojne opreme za 20%.

Ključni zajtrki

  • Medtem ko je bilo povpraševanje po novi strojni opremi za Bitcoin nekaj časa ekstremno, pa zadnje povišanje cene podjetja Bitmain kaže, da se ni ohladilo.
  • Povišanje cen BTC na nove najvišje vrednosti bo morda še naprej spodbujalo stran povpraševanja po enačbi.

Warp Finance hitri posojilo ukrade 7,7 milijona dolarjev

Še en dan se v svetu decentraliziranih financ zgodi še en hiter napad na posojilo.

Warp Finance, posojilni protokol DeFi, je najnovejši projekt v nastajajočem sektorju izkušnje hitri napad na posojilo, ki je odgovoren za izgubo sredstev v višini milijonov dolarjev – 7,7 milijona dolarjev skupaj v DAI in USDC, natančneje.

Ključni zajtrki

  • To še zdaleč ni prvi hitri napad na posojilo, ki se je zgodil v posojilnem svetu DeFi in bi ga lahko oklevali, če bi ga poimenovali zadnji.
  • Posojanje ni edini sektor DeFi, ki doživlja napade. V začetku tega tedna je izvršni direktor zavarovalne platforme Defi Nexus Mutual izgubljeno 8 milijonov dolarjev iz njegove osebne denarnice MetaMask po izkoriščanju.

ZDA bodo uvedle predpise glede kripto denarnic, ki jih gostijo sami

Več predpisov je domnevno prihaja v kriptovalutno industrijo v Združenih državah Amerike, saj se zdi, da je državna zakladnica na robu uvedbe novih pravil poročanja za podjetja, ki sodelujejo s samostojnimi denarnicami za kriptovalute. Novo pravilo bo predvidoma objavljeno kmalu – morda še preden bo ta številka News of the Week objavljena v tisku.

Ključni zajtrki

  • Pravilo bi verjetno zahtevalo, da podjetja predložijo poročilo o valutnih transakcijah ali CTR – ki ga za boj proti pranju denarja banke trenutno izpolnijo po pologi ali dvigu več kot 10.000 USD..
  • Te novice morda ne bodo veliko presenečenje, saj je predsednik uprave Coinbase Brian Armstrong konec novembra že objavil objavo o tej očitno vhodni ureditvi.

Pogodba o vložku Ethereum 2.0 doseže nov mejnik

The pogodba o vložku za nedavno lansirano nadgradnjo protokola Ethereum 2.0 je po privabljanju več kot milijarde dolarjev v obliki 1.545.857 presegel nov mejnik. V času pisanja tega prispevka se je skupna vrednost, zaklenjena v tej depozitni pogodbi, znižala na 982 036 576,43 USD, skupaj s padcem cene ETH.

Ključni zaboj

  • Depozitna pogodba za Ethereum 2.0 bo s časom verjetno še naprej privabljala nove ETH vloge. Vse vloge so v bistvu zaklenjene za nekaj let, kar učinkovito odstrani ta ETH s prodajnega trga.

Coinbase uradno oddaja načrte IPO s SEC

Glavna kripto borza Coinbase s sedežem v ZDA uradno prvič krene v javno objavo napovedovanje svojo zaupno predložitev osnutka izjave o registraciji pri ameriški komisiji za vrednostne papirje in borzo.

Ključni zajtrki

  • Coinbase pričakuje, da bo SEC dokončal svoj pregled in družbi omogočil dokončanje prve javne ponudbe.
  • Splošno pričakovati je, da bodo vlagatelji, ki jih zanima kriptovaluta, nestrpno vlagali v Coinbase, saj to vidijo kot enakovredno naložbo v Facebook za vlagatelje, usmerjene v družbene medije, v letu 2012..

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map