Povzetek AMA: CoinGecko & Defi Ponovni obisk prihodnosti financ – Defi s soustanovitelji CoinGecko

21. aprila 2020 smo bili zelo navdušeni nad sejo Ask-Me-Anything s soustanovitelji CoinGecko: Bobbyjem Ongom in TM Leejem, kjer smo razpravljali o svojem mnenju o Defiju in knjigi z naslovom “Kako do Defi”, ki jo je napisal CoinGecko.

CoinGecko je spletno mesto za razvrščanje in ocenjevanje kriptovalut, ki ima kvantitativne in kvalitativne podatke, razčlenjene za številne različne meritve. Uporabljene meritve vključujejo sledilce na Twitterju, naročnike na Reddit, skupnost kovancev, stroške napada 51, število razvijalcev, ki delajo na kovancu, in še veliko več, da ponudijo skupno oceno kovanca in oceno za vsako kategorijo..

Ta AMA je razdeljen na dva dela, kjer so CoinGecko prosili, da deli svoje mnenje o Defiju, čemur je sledil vroč Q&A v naši skupini.

Oddelek 1

V1: DeFi je trenutno ena najbolj vročih tem v prostoru verige blokov. Ali lahko CoinGecko z nami deli vaše mnenje o DeFi? Mislite, da bo DeFi motil obstoječi finančni sistem? Kaj je pristop CoinGecko do sektorja DeFi?

A1: Da, mislimo, da ima DeFi res velik potencial v kripto prostoru in ima priložnost, da v prihodnosti spremeni način, kako se ljudje ukvarjajo s finančnimi storitvami.

Trenutno vse zahteva osrednjega posrednika. DeFi lahko odstrani tega posrednika. Odstranitev posrednikov lahko povzroči cenejše in hitrejše zagotavljanje finančnih storitev.

Trenutno nas je prostor DeFi resnično zavedel in ga pozorno spremljamo, da vidimo, kako lahko aktivno sodelujemo.

Prisilimo se, da bo na voljo veliko podatkov, specifičnih za DeFi, ki bi zanimali kriptoskupnost. In nameravamo kmalu dodati odsek DeFi v CoinGecko.

Za tiste, ki se ukvarjate z DeFi in iščete začetek, smo že začeli z objavo prve knjige DeFi, ki je bila kdajkoli objavljena, "Kako DeFi".

Za omejen čas ga lahko dobite brezplačno https://landing.coingecko.com/how-to-defi/ (https://landing.coingecko.com/how-to-defi/) in izveste vse o DeFi all na enem mestu!

V2: CoinGecko, laično rečeno, "Kako lahko zaslužim pasivni dohodek z $ DeFi?"

A2: Ob obrestnih merah, ki se globalno znižujejo na nič (ali v nekaterih državah negativne), bančne fiksne vloge zdaj plačujejo zelo malo. Aplikacije DeFi zdaj uporabnikom omogočajo višjo obrestno mero, ki vam omogoča pasivni dohodek. Na primer, na Compoundu lahko zdaj zaslužite do 8% na vlogah DAI.

V3: Zaupanje in varnost sta najpomembnejša stvar v kripto. Pred kratkim izdan protokol Defi dForce. Kaj bi svetovali, da se v prihodnosti izognete tem situacijam?

A3: Naš predlog za uporabnike bi bil, da uporabljajo samo aplikacije DeFi, ki so bile revidirane, in poskušajo čim bolj raziskati varnostni poudarek teh storitev.

Drugi pristop je iskanje in uporaba priljubljenih storitev DeFi, ki obstajajo dlje časa. Čeprav obstaja tveganje, priljubljene aplikacije DeFi veliko preizkušajo uporabniki in člani skupnosti namesto novih aplikacij DeFi.

Na koncu bomo verjetno videli tudi bolj splošno sprejemanje decentraliziranih zavarovanj, kot sta Nexus Mutual in Opyn, ki zagotavljajo možnosti zavarovanja uporabnikom DeFi.

To zmanjšuje vaš zaslužek, vendar ste vsaj nekoliko zaščiteni.

Zaradi novonastajajoče stopnje DeFi ali celo celotne blockchain industrije bodo vedno obstajala tveganja.

Kot uporabniki se moramo tega zavedati in jih po svojih najboljših močeh ublažiti. Zaradi tega samo dajte denar, ki ga lahko izgubite, ne dajte vseh jajc v eno košaro.

V4: Ali bo CoinGecko prešel na DEFI? Iz storitve sledenja kovancev, ki gre v Defi. Kako je to mogoče?

A4: Za kripto industrijo imamo velike načrte. Bili smo prvi zbiralnik podatkov, ki je sledil kripto derivatom – sledimo večnim zamenjavam in terminskim pogodbam z različnih borz od lani – https://www.coingecko.com/en/derivatives

Bili smo tudi prvi zbiralnik podatkov, ki je izdal rešitev za odpravo težave z lažnim obsegom, ki je razširjena med številnimi izmenjavami. Ugotovili smo, da številnim količinam borz preprosto ne moremo več zaupati, in uvedli smo to metriko, imenovano Trust Score, kjer razvrstimo borze, navedene na CoinGecko, s kombinacijo meritev, kot so spletni promet, globina knjige naročil, širjenje ponudbe / povpraševanja, kakovost API in še veliko več. Več si lahko preberete tukaj: https://blog.coingecko.com/trust-score-explained/

Prostor blockchain nadaljuje z inovacijami vsak dan in trudimo se, da smo na tekočem in spremljamo ne glede na dogajanje v tem prostoru!

CoinGecko (https://www.coingecko.com/en/derivatives)

V5: Ste nameravali iskati partnerstva? Ali pa mislite, da CoinGecko postane “bolj svoj” bolj zanesljiva platforma?

A5: Vsekakor vedno pazimo, da dobri partnerji sodelujejo, kar lahko koristi širši kripto skupnosti in tudi medsebojno.

V preteklosti smo sodelovali z različnimi stranmi, kot so Kyber Network, Chainlink, AMLT Network, Axie Infinity, Decentraland in številnimi drugimi..

Kot rezultat tega se širša skupnost zdaj zaveda nezamenljivih žetonov, prerokb, izmenjave skrbnega pregleda, med drugim tudi sorazmerno novih konceptov v vesolju.

Kar zadeva partnerstvo, ohranjamo naša načela neodvisnega zbiralca podatkov, hkrati pa ohranjamo decentraliziran duh blockchain industrije med sodelovanjem s partnerji.

V6: Nekje sem že prebral "Kako Defi" napisali vi, vendar ga nisem prebral. Torej lahko povzamete njegovo vsebino? Podrobno ga bom prebral po seji AMA.

A6: Vsekakor! “Kako se DeFi” je prva knjiga, ki je objavila ekosistem DeFi. Če ste že slišali za DeFi, vendar ne veste, kje začeti, je to popolna knjiga za vas!

Ta knjiga je opremljena z jedrnatimi in celovitimi vodniki po korakih za začetek uporabe različnih aplikacij DeFi. To je vrhunec ur raziskav, pa tudi neštetih podivjanih pisanj ekipe CoinGecko. Knjiga preučuje različne rubrike DeFi, kot so decentralizirani stabilkovanci, decentralizirane posojilne platforme, decentralizirane borze, decentralizirani izvedeni finančni instrumenti, decentralizirane loterije itd. Podrobno preučuje in proučuje projekte, kot so Maker, Dai, Compound, Synthetix, dydx in mnogi drugi.

Cena knjige je 14,99 USD, vendar se resnično želimo zahvaliti vsem našim ljubim podpornikom (da, vi!) Za podporo, ki nam jo izkazujemo. Tako bomo to knjigo dali na voljo za brezplačne digitalne prenose do 30. aprila 2020. Prenesite jo zdaj – https://landing.coingecko.com/how-to-defi/

V7: Misel o DEFI-ju kot prihodnosti blockchain-a dejansko ni bila TRUE. Kaj hočem reči: Kako lahko pričakujete zaupanje v financiranje, ko Millions HACK v zadnjem času? Upam, da lahko naredite matematiko, izgubo in dobiček?

A7: DeFi je v zadnjih nekaj mesecih že večkrat izkoriščal, da ne omenjamo nedavnega kramp Dforceja za 25 milijonov dolarjev minuli konec tedna, ki je bil največji.

Zdi se, da obstajajo projekti DeFi, ki so slepi zaradi pomembnosti varnosti ali pa zaradi novosti tega prostora nekateri scenariji niso predvideni. Eden od primerov bi lahko bili hitri posojili.

Projekti DeFi, ki jih danes vidimo veliko, ki imajo milijone dolarjev uporabniških sredstev, morajo imeti visoko stopnjo odgovornosti, ekipa pa mora izvesti pametno revizijo pogodb, da zmanjša to tveganje, da se bo ta prostor lahko premaknil naprej.

Kot prvi uporabniki DeFi-ja je treba tveganja čim bolj pričakovati in jih čim bolj ublažiti.

Danes je DeFi še vedno zelo nevaren in tvegan. Čeprav ima dobre možnosti za oblikovanje prihodnosti, je treba vložiti le denar, ki si ga lahko privoščijo.

Ko vidite storitev, ki obljublja visoko donosnost, predstavlja veliko tveganje.

Videli smo, kako je DeFi predstavil nekaj novih idej, kot so decentralizirani stabilni kovanci, posojanje, izposojanje itd. In upamo, da se bodo sčasoma stvari izboljšale, da bodo pripravljene na večji trg prihodnosti.

Naslednji naravni razvoj bi bil najverjetneje zavarovanje, kot sta Nexus in Opyn, ki lahko uporabnikom pomaga zmanjšati tveganje in pomaga projektom, da vidijo varnost v resnejših tonih.

V8: Kaj menite o prihodnosti DEFI in STABLECOIN?

A8: Mislim, da bo stablecoin v prihodnosti DeFi-ja videl zelo zanimivo vlogo. Centralne banke po vsem svetu smo si prizadevale, da bi kmalu uvedle svoje digitalne valute centralne banke (CBDC). Zdi se, da je Kitajska pred dirko, saj se po spletu krožijo vzorci njihovih DCEP. Obstaja veliko govoric o centralnih bankah, ki želijo prepovedati stabilcoin, saj na to gledajo kot na grožnjo lastni CBDC.

Resnično decentraliziran stabilcoin je lahko rešitev, ki jo bomo potrebovali za boj proti tej grožnji, vlade pa bodo težko zaustavile tak razvoj, če bo resnično decentralizirano. Verjamem, da bomo v prihodnosti videli več decentraliziranih stabilcoin projektov, ki bodo izpodbijali prevlado Daija.

V9: Zdaj, ko je cmc kupila borza, ste videti kot vodilni na vašem območju, čestitamo.

A9: Hvala! Da, CoinGecko je zdaj največji neodvisni zbiralnik podatkov na svetu. Delujemo od začetka leta 2014 in nameravamo ostati nevtralni ter še naprej rasti CoinGecko s preglednim sledenjem različnim virom kripto podatkov.

Zagotavljanje integritete podatkov je nekaj, v kar trdno verjamemo. Lani smo prvi uvedli oceno zaupanja, da bi bolje izmerili realno likvidnost borz, da bi rešili množična vprašanja trgovanja s pranjem, ki prevladujejo v tem prostoru.

Letos boste videli nadaljnje meritve podatkov za nadaljnjo izboljšanje preglednosti podatkov v industriji.

Kot vidite, je ta panoga precej nova, izzivov in nerešenih težav je še vedno veliko.

Vsak dan se uvajajo nove inovativne ideje, naša naloga pa je, da jih indeksiramo, da jih bo širša kripto skupnost zlahka razumela!

Veliko je treba storiti.

V10: Kako lahko CoinGecko prispeva k razvoju sistema DeFi? Kateri projekt bi po vašem mnenju lahko presenetil letos 2020?

A10: Cilj CoinGecko je pomagati ljudem razumeti potencial za DeFi. Zato smo o DeFi napisali začetniško knjigo z naslovom "Kako DeFi". Knjiga na 200 straneh vsebuje več kot 26.000 besed in daje dober pregled ekosistema DeFi. Knjiga vsebuje tudi navodila po korakih za uporabo nekaterih najbolj priljubljenih aplikacij DeFi za hiter začetek. Bila je knjiga, za katero smo si želeli, da obstaja, ko smo prvič preučili DeFi. Ker ga ni, smo dali pobudo, da ga napišemo. Prenesite ga zdaj brezplačno do 30. aprila (po tem 14,99 USD) z https://landing.coingecko.com/how-to-defi/

2. seja – Vprašanja AMA v živo:

V1: Kaj pomeni “COINGECKO”?

A1: Kovanec = to veste

Gecko = &# 129422;

V2: Ali Coingecko ponuja storitve API za prikaz podatkov na spletnih mestih? Če je tako, lahko komercialno uporabljate te podatke API?

A2: Da, naš API je brezplačen in se lahko uporablja v komercialne namene

V3: Množično sprejemanje je težava pri blockchain projektih. Torej, kako bo #CoinGecko rešil ta problem, da bi v resnici dosegel posvojitev?

A3: V podjetju CoinGecko poskušamo pomagati ljudem, ki ne spremljajo industrije blokovnih verig, z izobraževanjem o vsebinah.

Eden naših najbolj doslednih prizadevanj bi bilo naše četrtletno poročilo, ki ga najdete na https://landing.coingecko.com/q1-2020-report/

In zdaj smo nedavno izdali knjigo o DeFi, ki jo lahko dobite brezplačno na naslovu https://landing.coingecko.com/how-to-defi

Pričakujte, da bo od nas prišlo več izobraževalnih materialov in knjig, in upamo, da bo to pomagalo splošnemu razumevanju kripto in verige blokov – za širše sprejemanje.

Razen tistega, je naš API (coingecko.com/api), ki je eden najboljših API-jev, ki jih najdete na trgu, prosto dostopen, kar je pomagalo poganjati številne blockchain aplikacije v ekosistemu. To nam pomaga, da skupnost raste kot celota.

V4: Kakšne dosežke je coingecko dosegel med raziskavami in razvojem? @bobbyong @tmLeeLtm

A4: Četrtletna poročila objavljamo že dolgo. V to smo se prvič zazreli leta 2017. Oglejte si naše najnovejše poročilo za prvo četrtletje 2020 tukaj – https://landing.coingecko.com/q1-2020-report/

V5: Kakšne pristojbine zaračunava coingecko za naštevanje kovancev? V2. Kako so API coingecko boljši v primerjavi s CMC, kriptoranke, katere vrste dodatnih funkcij bomo prejeli od coingecko?

A5: za uvrstitev kovancev na CoinGecko se ne zaračuna pristojbina.

API CoinGecko ima najobsežnejšo bazo podatkov o kovancih – dobite lahko vse vrste majhnih žetonov, vključno z žetoni DeFi, kot je cDAI. Uporabljajo ga tudi številne stranke, kot so Etherscan, Myetherwallet, Mycrypto, Trezor in mnoge druge. In da ne omenjam, naš API je brezplačen! Več o tem lahko preberete tukaj: coingecko.com/api

V6: Kaj je ocena zaupanja Coingecko? Od česa je odvisna?

A6: Ocena zaupanja CoinGecko je mešana formula, ki združuje likvidnost borze, spletni promet in oceno API, da ugotovi, ali je izmenjava zanesljiva in likvidna za uporabo. Zasnovan je tako, da našim uporabnikom pomaga najti najboljšo in najbolj likvidno borzo za trgovanje pri iskanju kovancev na coingecko. O tem imamo veliko podrobnosti https://blog.coingecko.com/trust-score-explained/

V7: Kakšno je vaše ozadje in kako ste prišli do ideje, da ustvarite svoj projekt?

A7: Moje znanje je računalništvo, Bobby pa ekonomija. Oba resnično zanimata bitcoin in blockchain, pri čemer smo videli vrzel za agregator podatkov, ki ga je treba zapolniti. Namesto da bi čakali, da nekdo to stori, smo se odločili, da poskusimo!

V8: Kakšen je vaš načrt za leto 2020?

A8: Za leto 2020 imamo veliko načrtovanega. Zdaj ne moremo razkriti vsega, vendar smo do zdaj že veliko naredili. Uvedli smo našo CoinGecko Store, CoinGecko Podcast, CoinGecko Virtual Meetup, CoinGecko Q1 Report, CoinGecko Earn, How to DeFi book. Vse to v samo 3,5 mesecih leta. V preostalih mesecih leta bomo lansirali več stvari, zato bodite z nami!

V9: Ali nameravate nekaj kripto izločiti kot “Gecko Priporočljivi kovanci”? Kot veste, je večina ljudi kripto novih in če bi lahko navedli nekaj dodatnih informacij o tem, kateri kovanci naj bi bili vroči v naslednjih mesecih / letih, bo to za uporabnike dragoceno.

A9: To je zanimiva ideja, toda nekaj, česar moramo skrbno navesti. Trenutno nimamo takšnih načrtov, saj menimo, da se morajo uporabniki izobraževati in se naučiti, kakšne so prednosti nakupa vsakega kovanca. Zagotavljamo izobraževalno gradivo, uporabniki pa se učijo in izbirajo sami.

V10: Katere težave se danes pojavljajo v industriji verig blokov in kako vaš projekt želi rešiti te težave?

A10: Nekatere težave, s katerimi se srečujemo vsak dan, bi bile celovitost podatkov. Obstaja veliko podatkovnih točk, kot so napihnjena količina, napihnjena izjava o dobavi itd., Naša ekipa pa si zelo prizadeva oblikovati okvir in zgraditi funkcije za reševanje teh težav.

Nekatere med njimi lahko vidite v oceni zaupanja in spustnem seznamu, od kod dobimo ponudbo za preglednost.

Razen tega se na splošno prostor vedno razvija z novimi izdelki. En primer so izvedeni finančni instrumenti, kot so trajne in terminske pogodbe. Nikoli ne predvidevamo indeksiranja teh informacij, zdaj pa tudi.

Potem so tu še DeFi, posojila itd. Vedno se uvedejo novi idai, zato moramo najti način, kako o tem poučiti skupnost in jih indeksirati

V11: Kakšno je razmerje med coingecko in OKEx?

A11: Tu sodelujemo pri številnih stvareh, kot je ta AMA, prav tako pa je OKEx oglaševalec na CoinGecko

V12: Ali je CoinGecko primeren kraj za spoznavanje novih ljudi v kripto svetu & naj jim bo tehnologija bolj všeč & ekosistem? Če je odgovor pritrdilen, kaj CoinGecko ponuja kripto novincem? Če ne toliko, ali nameravate svojo platformo izboljšati na enem mestu za vkrcanje novih uporabnikov?

A12: Prizadevamo si, da bi to izboljšali. Naša knjiga How to DeFi je prvi korak, za katerega upamo, da bo tehnologija blockchain postala bolj dostopna za začetnike. Spremljajte nas, saj bomo v prihodnjih mesecih razvijali več načrtov &# 128522;

V13: Nam lahko poveste, kako bo CoinGecko določil pravilne podatke o likvidnosti borze & Količina kovancev? Še posebej, kako sistem Coingecko izključuje pranje / ponarejeno količino?

A13: Naš pristop k reševanju tega problema je uvedba ocene zaupanja. Na primer, namesto da razvrstimo izmenjave po obsegu za dani žeton, to storimo na podlagi naše mešane formule https://www.coingecko.com/en/coins/0x#markets

Če vas zanimajo poglobljeni podatki, si lahko ogledate tudi globino in razmik v knjigi naročil, ki sta dva ključna atributa likvidnosti borze. To med drugim uporabljamo za izračun ocene zaupanja.

Trudimo se, da uporabnikom pomagamo pri brskanju, za katero menimo, da ima najboljšo likvidnost na podlagi različnih meritev

V14: Ali je API v jeziku Ckingecko na voljo samo razvijalcem denarnic? Ali pa ga lahko uporabim?

A14: Kdor koli lahko uporablja naš API na coingecko.com/api

V15: Med Covid-19, koliko projektov CoinGecko je bilo prizadetih in kakšne ukrepe je bilo treba premagati?

A15: Medtem ko se svet ustavi, imamo srečo, da še vedno nadaljujemo svoje delovanje kot običajno, saj so vsi člani naše ekipe navajeni delati od doma. Kratkoročno prekrižani prsti bi morali biti sposobni nadaljevati razvoj izdelka in še naprej podpirati naše stranke.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map