Pred počitnicami zlatega tedna predstavljen čezmejni blok-verig skupine Ant

Tedenski pregled novic o verigah blokov in kriptovalut iz Kitajske in Hongkonga

Teme o skladnosti in varnosti so ta teden na vrhu naslovnic kitajske sfere kriptovalut in verig blokov, potem ko je kitajsko ministrstvo za javno varnost izjavilo, da so digitalne valute postale kanal pranja denarja za nezakonite operaterje iger na srečo, kar vodi v letni odliv RMB, ki se šteje v bilijonih. Medtem je kitajska nacionalna zbirka podatkov o ranljivosti zagotovila nadaljnja navodila glede varnosti veriženja blokov z objavo prvega standarda za ranljivosti verig blokov..

Tukaj je vse, kar ste morda zamudili v zvezi s temi zgodbami (in še več) v tokratni izdaji OKEx Insights ‘China Market Watch.

Nezakoniti operaterji iger na srečo so z digitalnimi valutami premaknili bilijone RMB

Liao Jinrong, generalni direktor oddelka za mednarodno sodelovanje kitajskega ministrstva za javno varnost, rekel da so nezakoniti igralci iger na srečo odgovorni za letni odtok več kot bilijona RMB.

Liao je poudaril, da so nekateri igralci iger uporabljali digitalne valute za nezakonit prenos sredstev. Menil je, da je krivec za odliv pomanjkanje nadzora nad sumljivimi transakcijami s strani tretjih institucij, ponudnikov plačilnih storitev, trgovcev in platform za e-poslovanje..

Ključni zajtrki

 • Po Liaovih besedah ​​je zaradi sodelovanja med plačilnimi podjetji in kriminalnimi organizacijami težje izslediti transakcije v digitalnih valutah kot v fiat valutah, kar ohranja splošno pripoved, da kriptovalute uporabljajo kriminalci..
 • Kitajska vlada je poskušala preprečiti prenos sredstev s strani nezakonitih igralcev iger na srečo s povečanjem stroškov za odpiranje plačilnih računov pri nefinančnih institucijah, povečanjem učinkovitosti pri prepoznavanju nenavadnih transakcij in zahtevanjem uporabe resničnih imen za imetnike računov.

Prvi standard uvrstitve ranljivosti blockchain, ki ga je objavila kitajska nacionalna baza ranljivosti

Kitajska nacionalna zbirka podatkov o ranljivosti izpuščen njegov standard za razvrščanje ranljivosti blockchain 27. septembra. Kot glavno merilo pri ocenjevanju ranljivosti blockchain je uporabil resnost napak in težave pri reševanju, pri čemer jih je uvrstil med visoko tvegane, srednje tvegane ali nizko tvegane.

Po navedbah CNVD obstajajo štiri kategorije v standardu za razvrščanje ranljivosti blockchain:

 1. Javne verige blokov
 2. Konzorcijske verige blokov
 3. Pametne pogodbe
 4. Ekosistemi

Ključni zajtrki

 • Kot je navedla CNVD, potreba po vzpostavitvi razvrstitvenega standarda ranljivosti blockchain izhaja iz pomanjkanja standardizacije programov za nagrajevanje napak, ki jih ponujajo različne projektne skupine za blockchain.
 • CNVD je tudi navedel, da na Kitajskem najdemo 412 ranljivosti blockchain-a, od katerih jih je 100 uvrščenih v kategorijo visokega tveganja.

Ant Group je predstavil Trusple za čezmejno trgovanje

Ant Group, podružnica kitajskega velikana za elektronsko poslovanje Alibaba Group, razkrito svojo čezmejno platformo blockchain "Trusple" za podporo malim in srednje velikim podjetjem.

Zgrajen s konceptom "zaupanje poenostavljeno" v mislih si Trusple prizadeva ublažiti vprašanja zaupanja, ki vodijo do zamud pri pošiljanju in plačilih. Pametna pogodba Trusple se uporablja za izvrševanje trgovinskih nalogov in samodejno obdelavo poravnav plačil za banke kupca in prodajalca.

Ključni zajtrki

 • Za optimizacijo čezmejnih procesov na družbi Trusple je Ant Group sodelovala s priznanimi svetovnimi bankami – kot so BNP Paribas, Citibank, Deutsche Bank in Standard Chartered..
 • Poleg pobud blockchain, Ant Group pred kratkim začela njegova virtualna banka Ant Bank v Hong Kongu. Ant Bank je šesti posojilodajalec brez podružnic v Hongkongu in bo skupaj z AlipayHK ponudil posojilne storitve za 2 milijona uporabnikov..

Kitajske proizvodne dejavnosti ostajajo močne pred praznikom zlatega tedna

Ta teden je delniški trg na Kitajskem in v Hongkongu nekoliko padel. V času tiska se Shanghai SE Composite in CSI 300 trenutno trgujeta po 3.218 in 4.587 – s tedensko izgubo 1,88% oziroma 1,4%. V Hongkongu je indeks Hang Seng ta teden padel za 2,24% in trenutno znaša 23.503.

 Kitajski in hongkonški delniški trg sta nekoliko padla. Vir: Trading Economics, Investing.com

Kitajski državni urad za statistiko napovedal da je indeks proizvodnih menedžerjev v septembru dosegel 51,5 – za 0,5 več kot avgusta. Po navedbah NBS je močan PMI v septembru rezultat okrevanja tako po povpraševanju kot po povpraševanju. 

Ključni zajtrki

 • Prihajajoči praznik zlatega tedna bo verjetno spodbudil potrošniško povpraševanje v začetku oktobra.
 • NBS je dodala, da so naraščajoča proizvodnja in nova naročila hrane in pijače ključni dejavniki PMI v septembru.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map