Pregled globalnih kriptotrgov: januar 2020

Povzetek tržne uspešnosti in dejavnikov, ki poganjajo trge v zadnjem mesecu, ki zajema makroekonomijo in glavne kriptovalute

Najboljše od OKEx

OKEx perspektive

Tehnični podatki OKEx

OKEx Količina

Strategija OKEx

Dogodek OKEx & Izdelki

Povzetek kripto trga

Januar je bil eden najbolj uspešnih mesecev za širši kripto prostor v pol leta, ki je prišel po počasnem in mučnem četrtletju19. The Indeks BTCUSD OKExa se je januarja okrepil za 29,85% po 5-odstotnem padcu decembra, ki je prišel po 10-odstotnem padcu v zadnjem četrtletju. Trgi se še naprej osredotočajo na prihajajočo nagrado bitcoin blokov, ki se prepolovi. OKEx Količina izpostavljeno prej, čeprav bi bil januar lahko ena izmed idealnih vstopnih točk za prepolovitev, se bo ta tržni cikel predvidoma zaključil šele leta 2022.

Po drugi strani pa se makro negotovosti še naprej vlečejo za delnice in blago; naraščajoče povpraševanje po varnih zavetjih bi lahko še naprej koristilo cenam bitcoinov in širšemu kripto trgu.

Kljub zvišanju cen v BTC, prevlada bitcoinov na trgu se je nekoliko umirila z 68,21% na začetku meseca na 66,02% na koncu meseca. Nasprotno pa se je celotna ex-bitcoin tržna omejitev v tem obdobju povečala s 60,41 milijarde na 89,2 milijarde USD..

Čeprav je bila dosedanja prevlada bitcoinov na trgu od začetka letošnjega leta mehka, je trenutno število še vedno bistveno višje od najnižjih najnižjih vrednosti leta 2019 pod 50%. Vendar pa bi lahko nedavni padec prevlade na trgu bitcoinov nakazal, da se je del kapitala oddaljil od vodilne kriptovalute in se premaknil proti prostoru altcoin. To bi lahko delno pojasnilo, zakaj ETH januarja zbral več kot 40%, medtem ko EOS porasla 62%.

Če pogledamo naprej, bi lahko položaj izbruha koronavirusa ostal prevladujoči dejavnik tako za tradicionalna kot za kripto-sredstva. Potrebe po varnem zavetju, skupaj z bikovskimi pričakovanji prepolovitve nagrade, bi lahko še naprej prikazovale visoke korelacije s cenami bitcoinov, vsaj kratkoročno / srednjeročno. Hkrati bi želeli opazovalci kripto pozorno spremljati prevladujoče številke bitcoin / altcoin trga, ki bi lahko predstavljale namig o pretoku kapitala znotraj kripto prostora.

Slika 1: Meritve glavnih kriptovalut v januarju (Vir: Messari.io; Coin360)

Mid-Caps so vodili rally Altcoin

Večji altcoin-i so v januarju praktično dosegli močne predstave BSV in BCH. Vendar OKEx Technicals razloženo stanje prekomerne kupljenosti z analizo razmerja MVRV in verjel, da BSV cene se morda ne bodo mogle trdno držati na 300 ravneh pred Genesis Hard Fork. Od takrat, BSVVolatilnost se je okrepila in cena se je znižala na 240.

Slika 2: Altcoin predstave v januarju (Vir: Coin360)

Prav tako bi radi poudarili uspešnost altcoinov s srednje veliko kapico v primerjavi z majhnimi in velikimi kapicami. Slika 3 prikazuje mesečno uspešnost indeksov, ponderiranih s kripto kapitalizacijo Fundstrata. Indeks FS Crypto 40 (oranžna črta), ki sledi najvišjim od 11 do 50 digitalnih valut po tržni vrednosti in likvidnosti, je januarja narasel za 46%. Za primerjavo, indeks FS Crypto 10 – indeks velike kapice (modra črta) se je povečal le za 36% BTC 34% vrednosti v istem obdobju.

Slika 3: Predstave Altcoin v januarju (Vir: Tradingview)

Verjamemo, da bi lahko bila nizka ocena eden od razlogov za močne uspešnosti srednjega razreda. Žetoni, kot so Itd, XLM, in ADA konec leta 2019 dosegli ali strmo padli blizu svojih letnih najnižjih vrednosti, kar bi lahko privabilo nekatere investitorje, ki temeljijo na vrednosti, da kupijo dip. Ker pa se približuje dogodek za prepolovitev bitcoinov, bi trgi lahko pričakovali, da se bo del kapitala prerazporedil nazaj BTC in morda druga velika imena v prvem četrtletju tega leta.

Crypto News Highlight januarja

 • Udeleženci kripto trga ne pričakujejo, da bo Facebook leta 2020 lansiral tehtnico, je pokazala nedavna raziskava Blok. Podjetje je opravilo ankete s tržnimi strokovnjaki iz tveganega kapitala, finančnih storitev in industrije digitalnih sredstev, pri čemer več kot polovica vprašanih verjame, da trg v tem letu ne bo videl uvedbe Libre.
 • Velikan investicijskega bančništva JP Morgan meni, da lastna vrednost bitcoinov ostaja pod tržno ceno. Nikolaos Panigirtzoglou, generalni direktor za globalno tržno strategijo pri JPM, rekel, Bitcoin je od vrhunca upadel za skoraj 40%, notranja vrednost pa se je povečala za približno 10%. Povedal je tudi, da se “vrzel še ni popolnoma zapolnila, kar kaže na to, da obstaja še nekaj negativnega tveganja.”
 • Teslin predsednik uprave Elon Musk ni videl primarne uporabe kripto kot pri transakcijah. V nedavnem podcast, Musk je rekel: “Morate imeti zakonit do nezakonit most. Torej, kjer vidim, da je kripto učinkovito kot nadomestek za gotovino. ” Musk pa je še dodal, da “niti tu niti tam na Bitcoinu” ni priznal, da je Satošijeva bela knjiga “precej pametna”.
 • Generalni direktor podjetja Ripple Brad Garlinghouse verjame, da bo leta 2020 več podjetij za kripto in blockchain postalo javno, in Ripple bi lahko bil eno izmed njih. V Davosu naj bi Garlinghouse rekel, “Ne bomo prvi in ​​ne bomo zadnji, vendar pričakujem, da bomo na vodilni strani.”
 • Oblikovalci politik imajo zdaj več orodij za razumevanje digitalne valute centralne banke in njenih potencialnih koristi. Svetovni gospodarski forum je predstavil priročnik CBDC, ki je bil razvit v sodelovanju s centralnimi bankami, katerega namen je celovit pregled sprejemanja CBDC oblikovalcem politik po vsem svetu. Po drugi strani pa so BoE, BoJ, BoC, Riksbank in SNB sporočili, da se združujejo v svojih raziskavah za CBDC.

Bitcoin objavil najboljšo mesečno uspešnost od julija dalje

Čeprav zgodovinski podatki kažejo, da je bil januar včasih mehak mesec za bitcoine, vodilna kriptovaluta vlada med sredstvi iz tradicionalnega sveta v kripto prostor. Pričakujemo, da bi prepolovitev lahko okrepila nagnjenost k tveganju za bitcoin in da bi se razpoloženje lahko še bolj odražalo na ceni, ko se približujemo prepolovitvi.

V naši prejšnji publikaciji <Sezonskost Bitcoinov>, OKEx Perspectives je poudaril, da se najboljše povprečno mesečno delovanje bitcoinov večinoma zgodi aprila, maja, oktobra in novembra. Medtem ko naj bi se prihajajoča prepolovitev zgodila maja, bi lahko trg pričakoval, da se bo volatilnost bitcoinov v naslednjih mesecih okrepila in bi se lahko še povečala s prepolovitvijo in pričakovanji okoli tega.

Še naprej bomo spremljali naslove in dogodke o zdaj že znanih pogovorih: izbruh koronavirusa, napetosti v svetovni trgovini, geopolitične negotovosti in nastavitve politike centralnih bank.

Slika 4: Mesečna uspešnost indeksa OKEx BTCUSD (Vir: OKEx) Slika 5: Mesečni obseg OKEx BTCUSD (Vir: OKEx) Slika 6: Korelacija Bitcoin-Gold / SPX (Vir: Skew) Slika 7: Korelacija Bitcoin-Gold / SPX (Vir: Skew)

Mešana sprememba korelacije med glavnimi Altcoins in Bitcoin

Opazili smo nekaj mešanih ukrepov v zvezi s spremembami korelacije med glavnimi altcoin-i in bitcoini. ETH je ostal eden najbolj koreliranih altcoinov z BTC, čeprav se zdi, da je korelacija dosegla vrhunec v začetku januarja in ostaja mehka. Po drugi strani, XTZKorelacija z bitcoini je januarja nadalje padla pod 0,3, januarja pa dosegla novo letno najnižjo vrednost. To je vredno omeniti BTC-ETCkorelacija se je v tem obdobju znatno zmanjšala. Podobno nihanje je opaziti tudi pri BSV.

Slika 8: Korelacija Bitcoina z glavnimi Altcoins (Vir: Coinmetrics.io)

Bitcoin februarske perspektive: Postopoma proti oktobru

Zdi se, da je trenutni zagon Bitcoina rally nedotaknjen in zdi se, da je ta prenos prenesen v zgodnje februarsko trgovanje. Vendar pa so se pokazali znaki, da se lahko biki odpočijejo, preden se lahko cena dvigne.

 • BTCUSDT je zadel zgornji del tedenskih pasov Bollingerja, kar pomeni, da bo cena morda potrebovala konsolidacijo na stopnjah od 9800 do 10000.
 • Tedenski RSI se približuje prekupljenemu območju, kar bi lahko bil še en pokazatelj trenutnega relija, da bo morda treba narediti premor, čeprav je čas morda kratek.
 • Vendar se zdi, da se bikovski križanec tednika MACD širi. Nadaljnji premik na pozitivno ozemlje bi lahko pomenil, da bikonosnost ostaja nepoškodovana.
 • 9960 bo prva stopnja, ki si jo bo ogledal februarja, če bo par uspešno izkoristil naslednjo stopnjo, oktobrsko najvišjo vrednost 10500..

Slika 9: Tedenski grafikon BTCUSDT (Vir: OKEx; Tradingview)

Altcoin strategija: čas je, da se obrnete na XRP?

Cena plačilnega žetona Ripple XRP lahko kmalu udari v steno. Slika 10 kaže na to XRPUSDT je oblikoval trikotni vzorec in se približal zgornjim ravnem upora trikotnika.

 • Trije kazalniki zagona kažejo, da bi bil par lahko že preveč kupljen, čeprav je bil zagon navzgor še vedno večinoma nedotaknjen.
 • Kljub bikovskim osnovam, kot sta partnerstvo Ripplea z International Money Express in novi seznam neprekinjenih zamenjav BitMEX, bi par lahko najprej preizkusil spodnjo podporo 200-dnevnega drsečega povprečja in spodnjo podporo trikotnika, preden bi šel višje..
 • 200-dnevno drseče povprečje, ki je blizu območja 0,25, bi lahko bila prva stopnja za opazovanje. Spodnja opora trikotnika bi bila blizu 0,24 ravni.

Slika 10: Dnevni grafikon XRPUSDT (Vir: OKEx; Tradingview)

Sledite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Spletno mesto: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map