Pregled izmenjav Bitcoin možnosti

Možnost je pogodba med kupcem in prodajalcem, pri kateri ima kupec pogodbe pravico, ne pa tudi obveznosti, da sklene posle po določeni odpovedni ceni na določen datum (iztek).

Tržno povpraševanje po opcijah se navadno povečuje z naraščajočo volatilnostjo, torej višja je volatilnost, dražja je nakupna ali prodajna opcija. Kot je prikazano spodaj, čeprav se je volatilnost Bitcoina od leta 2012 postopoma zmanjševala, je še vedno veliko večja od večine drugih finančnih instrumentov. Na trgu obstaja veliko povpraševanje po možnostih Bitcoin.

Glavni model določanja cen opcij je model Black-Scholes (imenovan model BS). Iz formule modela je razvidno, da je premija za opcijo monotono naraščajoča funkcija glede nestanovitnosti. Pod pogojem, da se ciljna cena, cena izvrševanja, obrestna mera in čas veljavnosti ne spremenijo, se premija opcije določi z volatilnostjo. Z naraščanjem volatilnosti se premija za opcije poveča.

Pod predpostavko fiksne izgube kot premije za opcijo uporabnikom izdelek nudi omejene izgube in neomejene donose. Dobičkonosnost uporabnikov pri opcijah je odvisna od dojemanja volatilnih trendov: kupujte opcije, kadar je volatilnost nizka, in prodajte opcije, ko je volatilnost velika.

Volatilnost lahko razdelimo na implicitno volatilnost in realizirano volatilnost. Nakazana volatilnost se izračuna na podlagi premije opcije, medtem ko se realizirana volatilnost izračuna na podlagi pretekle cene. Prvi je pričakovana volatilnost trga in ima določeno daljnovidnost.

Na splošno velja, da daljše kot je obdobje, večja je verjetnost velike volatilnosti opcije, zato je daljše obdobje, večja je cena. Kadar je implicitna volatilnost podobna realizirani volatilnosti, se navadno premija za opcije šteje za razumno vrednost na podlagi preteklih meril; kadar je prva veliko večja, to pomeni, da je trenutna implicitna volatilnost precenjena, kar je ugodno za prodajo opcij; v nasprotnem primeru ugodno za nakup opcije.

Podatki podjetja Skew kažejo, da je od 26. 9. 2018 skoraj tretjina realizirane volatilnosti večja od implicitne volatilnosti, ki je naklonjena nakupu opcij, preostali čas pa višja implicitna volatilnost daje prednost možnostim prodati.

Negotove posledice prihodnjih dogodkov bodo pomagale spodbujati implicitno volatilnost. Prihajajoča prepolovitev Bitcoinov in različni geopolitični dogodki bodo leta 2020 Bitcoin verjetno pripeljali do novega obdobja implicitne volatilnosti, ki bo olajšalo tudi promocijo izdelkov z možnostjo menjave.

Analiza glavnih izmenjav možnosti

Trenutno glavne izmenjave opcij v glavnem vključujejo OKEx, Deribit, LedgerX, Binance JEX, CME, FTX in Bakkt. Med njimi imata pogodbi Bakkt in CME večji multiplikator pogodb in nagnjena k institucionalnim uporabnikom; OKEx, Deribit, LedgerX, Binance JEX in FTX pa so prijaznejši do splošnih uporabnikov. Omeniti velja, da sta mehanizma nadzora nad tveganji OKEx in Deribit popolnejša, s čimer se lahko izognemo nepotrebni prisilni likvidaciji, ki jo povzročajo ekstremne cene, in večjo pozornost namenijo zaščiti interesov vlagateljev.

Analizo spletnega prometa smo izvedli na petih borzah, razen Bakkt in CME. Osnovni podatki so prikazani spodaj.

Kar zadeva obiske, je bil od petih borz največji delež OKEx, ki je dosegel 39,56%, sledijo pa mu Deribit, FTX, LedgerX in Binance JEX. Toda v zadnjem času je FTX presegel Deribit.

Kar zadeva geografsko distribucijo uporabnikov, so uporabniki teh petih borz večinoma koncentrirani na Kitajskem, v ZDA, Rusiji, Veliki Britaniji in Franciji. Med njimi se je OKEx uvrstil na prvo mesto na Kitajskem, v Rusiji in Franciji.

Kar zadeva prometne poti, promet petih borz v glavnem prihaja iz neposrednega iskanja uporabnikov po domeni, čemur sledi iskanje po ključnih besedah ​​prek iskalnikov. To kaže, da ima pet borz večjo prepoznavnost blagovne znamke.

Poleg tega smo preučili tudi medsebojnega uporabnika teh petih borz. Oznaka »Primerjalne ciljne skupine« označuje, da ko uporabniki obiščejo eno od domen, isti dan obiščejo tudi druge domene. Ta kazalnik odraža predvsem močno konkurenco med borzami. Ugotovili smo, da se trenutno prekrivajo samo uporabniki Deribit in LedgerX, ki dosegajo celo 24,80%.

Z vidika tokov Bitcoinov se prekrivata le OKEx in Deribit. Če povzamemo, lahko vidimo, da je trg opcij še vedno modri ocean in da raven konkurence ni zelo visoka. Za druge borze je še veliko prostora.

Trenutno so TOP5 borze v obsegu trgovanja z možnostmi Bitcoin Derbit, OKEx, CME, LedgerX in Bakkt.

Med njimi Derbit zaseda 95,42% trga bitcoin možnosti, drugo mesto pa OKEx predstavlja le 3,38%. Od uvedbe izdelka je Deribit avgusta 2016 lansiral opcijske izdelke, OKEx pa pravkar lansiral decembra 2019. Deribit ima močno prednost pri prvem premiku.

Vendar je iz podatkov terminskega trga razvidno, da je Bitmex, ki je terminski izdelek lansiral že prej, vedno zasedel največji delež terminskega trgovanja, vendar ga je pred kratkim prehitel OKEx. S tega vidika ima OKEx večjo grožnjo Deribitovemu deležu na trgu opcij.

Iz zgornjih podatkov lahko vemo, da obstajata le dve borzi, ki zasedata 3% tržnega deleža opcij, Deribit in OKEx. Ti dve borzi lahko predstavljata celoten obseg trgovanja z možnostmi Bitcoin. Kot je razvidno iz spodnje slike, je obseg nedavnih transakcij z opcijo Bitcoin dosegel več kot 150 milijonov, odprte obresti pa so v zadnjem letu dosegle tudi novo vrednost. Trg bitcoin možnosti je v obdobju hitre rasti.

Glede na razporeditev odprtih obresti na datum poteka veljavnosti so uporabniki bolj osredotočeni na četrtletne opcijske pogodbe. Z vidika tradicionalnega trga opcij so tedenske opcije na splošno bolj privlačne za špekulativne male vlagatelje v zvezi z objavami ekonomskih podatkov in napovedmi o dobičku; četrtletne možnosti so na splošno bolj privlačne za upravitelje skladov in institucionalne vlagatelje, ki so navajeni rebalansirati portfelje zadnji dan četrtletja. S tega vidika sedanji trg opcij še vedno v glavnem sestavljajo institucionalni uporabniki, mali vlagatelji pa morajo še povečati naložbe v izobraževanje.

Povzetek trga tržnih možnosti Bitcoin in Outlook

Trenutno je trg Bitcoin možnosti sestavljen iz štirih taborov. Izmenjave opcij, ki jih vodi Deribit, s prednostmi in večjo koncentracijo; vzpostavljene borze pod vodstvom OKEx in Binance; institucionalni uporabniki, ki jih vodita Bakkt in CME; in nastajajoče inovativne borze pod vodstvom FTX, ki skupaj predstavljajo trg Bitcoin opcij. Kot trg z možnostmi kriptovalut, ki je še vedno zelen, bo v prihodnosti zagotovo vstopilo več opcijskih izdelkov.

Kar zadeva prihodnje obete, medtem ko se razvoj trga Bitcoin opcij približuje tradicionalnemu modelu trga opcij, bo ustvaril tudi bolj raznolike opcije, ki temeljijo na značilnostih samega trga kriptovalut..

Binarne možnosti

Binarna možnost je preprostejša, stroški izobraževanja uporabnikov pa nizki. Uporabniki binarnih kripto možnosti so v glavnem osredotočeni na izdelke za napovedovanje, kot so Augur, Gnosis, BetMoose, Predictious itd. Sodelovanje z njimi je odličen način, da borze izobražujejo, privlačijo in usmerjajo uporabnike.

Straddle možnost

Pri medbančnih opcijah uporabniki hkrati kupijo klicne in prodajne opcije po enaki udarni ceni. Ni jim treba presoditi, ali bo narasel ali padel. Dokler je sredstvo daleč od udarne cene, lahko pridobiva dobiček.

Možnost indeksa

Možnosti indeksa so sestavljene iz glavnih valut in altcoinov s srednjo ali majhno tržno kapitalizacijo, kar lahko zmanjša operativna tveganja uporabnika.

Finančne možnosti

Na podlagi blagovnih opcij se bodo razvile finančne možnosti, ki temeljijo na Bitcoinih, kot so možnosti, ki temeljijo na Bitcoin-ovi fiksni stopnji depozita, deviznem tečaju stabilcoin-a in možnostih itd..

Možnosti OTC

So prilagodljive OTC možnosti. Uporabniki lahko prilagodijo možnosti, s katerimi želijo trgovati, glede na lastne potrebe, na primer nastavitev cilja opcije, call-a ali put-a, udarne cene, časa izteka opcije, količine in smeri trgovanja itd., Da ustrezajo različnim potrebam različnih uporabnikov.

Sledite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Spletno mesto: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map