Prepolovitev bitkoinov, Telegramov TON umre, Reddit integrira Ethereum: Crypto News of the Week

V kripto svetu je bil teden napolnjen z dogodki – prepolovitev blokovske nagrade Bitcoina je potekala že tretjič doslej, težko pričakovani Telegramov projekt veriženja blokov je umrl in Reddit je začel uporabljati žetone Ethereum (ETH) za nov sistem točk skupnosti.

Bitcoin beleži prepolovitev nagrade za tretji blok

11. maja uradno nagrado blokov za rudarje Bitcoinov prepolovljen. Novi bloki na verigi blokov BTC zdaj ustvarijo 6,25 novih bitcoinov, v nasprotju z 12,5 bitcoinov, proizvedenih pred zadnjim prepolovitvijo. To je bil tretjič v zgodovini Bitcoinov, da se je zgodil pomemben in načrtovan dogodek.

Izkopan je Bitcoin rudarski bazen AntPool številka bloka 630.000, prepolovitev prvega bloka, ki je vseboval 3.134 transakcij, 0.90968084 BTC provizij za transakcije in skupni obseg transakcij 3311.62144322 BTC. Ocenjuje se, da je AntPool tretji največji bazen za pridobivanje Bitcoinov, od časa tiska.

Ključni zajtrki

Ker je celotna ponudba bitcoinov, ki bo kdaj obstajala, fiksna (21.000.000), je načrtovano razpolovitev nagrad blokov kriptovalut vedno mejnik v finančnem svetu. Vsakič, ko se Bitcoin “prepolovi”, vsak dan “skovajo” manj bitcoinov – upočasnijo stopnjo emisij sredstva in v bistvu poudarijo njegovo pomanjkanje.

Prepolovitev bitcoinov ima tudi dramatičen vpliv na rudarsko industrijo, saj se bodo manj učinkoviti rudarji trudili ostati sposobni za preživetje, tisti z učinkovitejšim poslovanjem pa bodo morda postali bolj prevladujoči.

Prvi blok je miniran, prepolovljen 11. maja. Vir: Blockchain.com

Telegram zaustavi svoj težko pričakovani blockchain projekt TON

V torek, 12. maja, je ustanovitelj in izvršni direktor priljubljene aplikacije za sporočanje Telegram Pavel Durov razkril, da podjetje zapira svoj težko pričakovani projekt veriženja blokov, Telegram Open Network (TON).

Novica je bila v kripto skupnosti na splošno sprejeta razočarano in, kar ni presenetljivo, ogorčenje od vlagateljev – projekt je leta 2018 od sofisticiranih vlagateljev zbral skoraj 2 milijardi dolarjev za razvoj protokola blockchain in samega Telegrama.

Dva kroga financiranja Telegrama pa sta vključevala vlagatelje, ki kupujejo v bistvu IOU (oz SAFT-ji) za izvorni žeton TON, Gram. Ker so bili nekateri od teh vlagateljev ameriški državljani, je Telegram sodeloval pri ameriški komisiji za vrednostne papirje in borzo (SEC), pri čemer je prodajo registriral pri agenciji za izvzetje iz ameriškega zakona o vrednostnih papirjih..

Vendar pa je SEC že nekaj tednov pred načrtovanim zagonom TON-a in Grama oktobra 2019 Telegram posredoval Telegramu z nujno pritožbo in prepovedjo, češ da sta bila tako krog financiranja leta 2018 kot tudi skorajšnji začetek TON kršitev ameriške zakonodaje o vrednostnih papirjih. SEC je zatrdil, da sta Telegramova prodaja SAFT-jev in načrtovana prodaja dejanskih Gramov ob uvedbi TON del večje “sheme” izogibanja zakonu.

Pravni boj med SEC in Telegramom je povzročil večkratne zamude platforme blockchain in zagon žetona. Najnovejša sodna odločba 1. aprila je dokončno podprla zahtevo SEC in razsodila, da Telegram ustavi uvedbo TON-a ne samo v ZDA, temveč kjer koli po svetu.

Odločitev Durova, da ustavi TON, je končno prišla po poskusih pritožbe na to odločitev in izključitvi ameriških vlagateljev iz stikov s TON ali Gramom, ko je ta začel.

Ključni zajtrki

Kaj je resnično motiviralo Durova, da je nenadoma končal delo na projektu, ostaja nejasno – zlasti v zvezi s tveganji, ki so ogrožena pri zahtevkih SEC. V njegovem objava ob napovedi ukinitve TON-a, se je Durov osredotočil predvsem na hegemonijo ZDA na področju financ in tehnologije, da bi pojasnil svojo odločitev.

S tem je verjetno nakazal zaskrbljenost, da bi ameriški regulatorji lahko prišli ne samo po TON, ampak tudi po Telegramu, katerega globalna distribucija je večinoma odvisna od ameriških tehnoloških velikanov Google in Apple.

Primer Telegrama je le en zelo odmeven del nenehne sage med kriptoindustrijo in SEC, ki je začela dobivati ​​široko pozornost med norostjo začetne ponudbe kovancev leta 2017 (ICO).

TON financira ne prvi SAFT zapreti SEC. Ta primer pa predstavlja zastrašujoč precedens pri prikazovanju globalnega dosega, ki ga ima lahko ameriški regulator – dejansko razširitev svojega nadzora na ves svet.

Premoženje upravljanih kripto hedge skladov se je leta 2019 močno povečalo

Novo poročilo PricewaterhouseCoopers (PwC) in Elwood Asset Management tega tedna navaja, da je leta 2019 skupna vrednost sredstev v upravljanju kripto hedge skladov podvojil na več kot 2 milijardi dolarjev.

Poročilo tudi navaja, da je bil Bitcoin, morda presenetljivo, najbolj kriptovaluta, s katero se trguje s hedge skladi.

Povprečni znesek premoženja v upravljanju se je skoraj podvojil z 21,9 milijona na 44 milijonov dolarjev, prav tako tudi povprečno premoženje v upravljanju (19 na 35 odstotkov). Poleg tega se je delež kripto hedge skladov z več kot 20 milijoni dolarjev premoženja v upravljanju povzpel na 35 odstotkov – v primerjavi z 19 odstotki leto prej.

Ključni zajtrki

Rast, ki so jo lani doživeli kripto hedge skladi, kaže, da institucije bistveno vstopajo v prostor Bitcoin in cryptocurrency. K temu so verjetno prispevale večja regulativna jasnost po vsem svetu in učinkovitejše rampe za institucionalne vlagatelje.

Obstaja malo razlogov za domnevo, da se sredstva v upravljanju kripto hedge skladov ne bodo še naprej povečevala, saj se Bitcoin in druge kriptovalute štejejo za bolj uspešno varovanje pred nestabilnostjo v tradicionalnem finančnem sistemu.

Reddit za uporabo točk skupnosti, ki temeljijo na Ethereumu

Preizkus Redditovega sistema “skupnih točk” je bil razširjen tako, da je z uporabo omrežja Ethereum spodbudil ustvarjanje “kakovostnih objav in komentarjev”.

Izhodišče sistema skupnostnih točk je, da lahko uporabniki dane dragocene vsebine nagradijo s točkami – žetoni na osnovi Ethereuma – uporabniki dane skupnosti. Na primer, lahko dobite nasvete za pronicljive komentarje ali zanimive objave.

Po navedbah nova diapozitivna predstavitev z ameriškega spletnega mesta za razprave se točke skupnosti lahko uporabljajo kot sredstvo za merjenje ugleda na platformi in / ali poraba za vrhunske funkcije – kot so značke, emojiji, komentarji GIF itd..

Poleg tega bodo lahko uporabniki prenesli svoje točke skupnosti na kateri koli naslov denarnice Ethereum – in moderatorji nimajo nadzora nad nobenimi točkami uporabnikov.

Trenutno sistem preizkušajo v dveh skupnostih Reddit.

Ključni zajtrki

Reddit že dolgo ne more natančno prikazati, kateri člani skupnosti so najbolj ugledni. Novi sistem nagrajevanja lahko to težavo odpravi.

Redditovi moderatorji so tudi ohranili precej trden nadzor nad svojimi skupnostmi, zato je nekaterim lahko osvežujoče, če izvedo, da omenjeni moderatorji ne bodo imeli nadzora nad temi prenosljivimi točkami.

JPMorgan ponuja bančne storitve za borze kriptovalut

V začetku tega tedna so se pojavile novice, da bo JPMorgan Chase začel ponujati bančne račune večjim ameriškim borzam kriptovalut Gemini in Coinbase – vse prej kot utrditev, da je multinacionalna investicijska banka in holding za finančne storitve s sedežem v New Yorku spremenila svojo smer do Bitcoina in drugih kriptovalut..

JPMorgan bo strankam Gemini in Coinbase zagotovil storitve pologa, dviga in nakazila.

Ključni zajtrki

JPMorgan, ki zagotavlja bančne storitve za Gemini in Coinbase, ponazarja premik, ki se nenehno pojavlja v stališčih večjih finančnih institucij do Bitcoinov in kriptovalut. V preteklosti imajo tradicionalne finančne moči, kot je JPMorgan, ogledano digitalne valute kot vozila za prevare in pranje denarja – vendar se zdi, da jih zdaj obravnavajo kot bolj legitimne.

Podjetja za bitkoine in kriptovalute bodo morda začela lažje vzpostavljati bančne odnose v prihodnosti, saj je pogled na panogo še vedno ena izmed bolj verodostojnih.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map