Prvi DCEP ATM preizkušen v Shenzhenu, šanghajskem financiranju zagona blockchain

Tedenski pregled novic o verigah blokov in kriptovalut iz Kitajske in Hongkonga

China Watch Watch image

Za kitajsko industrijo verig blokov in kriptovalut je bil teden bogat. 

Kmetijska banka Kitajske – ena izmed držav "Veliki štirje" banke – izvedle preizkuse vplačil in dvigov za kitajska elektronska plačila z digitalno valuto ali DCEP. Preskus je trenutno na voljo na številnih lokacijah bankomatov AgBank v Shenzhenu.

Na vzhodni obali Kitajske je vlada Šanghaja dodelila 5 milijonov dolarjev nepovratnih sredstev za raziskave blockchain zagonskemu podjetju Conflux.

Medtem je 500.com – kitajsko podjetje za športno loterijo, uvrščeno na newyorško borzo – sklenilo pogodbo o nakupu Bitcoin rudarskih strojev v vrednosti približno 14,4 milijona dolarjev.

Tukaj je vse, kar ste morda pogrešali v zvezi s temi zgodbami in še več, v tedenski izdaji Kitajske tržne ure od OKEx Insights.

Kmetijska banka Kitajske omogoča preskuse bankomatov DCEP

Kitajska kmetijska banka je domnevno preizkušanje depozita in dvig DCEP z uporabniškega čekovnega in varčevalnega računa. Storitev je trenutno na voljo v številnih avtomatih AgBank v Shenzhenu.

AgBank načrtuje razširitev preizkusa DCEP na plačila javnih služb in storitve e-uprave.

Ključni zajtrki

  • To je prvo preskušanje DCEP, ki vključuje bančne bankomate.
  • AgBank je pred kratkim napovedala ustanovitev raziskovalnega laboratorija DCEP v Shenzhenu – kar krepi konkurenco na tem področju z Kitajsko gradbeno banko.

Conflux iz Šanghaja prejme 5 milijonov dolarjev nepovratnih sredstev za raziskave

Šanghajski odbor za znanost in tehnologijo je z vlado okrožja Changning podelil 5 milijonov dolarjev za začetek veriženja blokov verig Conflux. Financiranje bo domnevno se uporablja za podporo raziskavam predlagane vesoljske oskrbovalne verige, zgrajene na omrežju projekta.

Ključni zajtrki

  • Conflux, ki že ima stalno raziskovalno partnerstvo s šanghajsko vlado, postaja priljubljen projekt vladnih pobud. 
  • Obe strani partnerstvo da bi septembra 2020 ustanovili Inštitut za raziskovanje dreves (Graph Graph Research Institute) naveden na Šanghaju "Načrt tehnoloških inovacij" v decembru.
  • Zagon s sedežem v Pekingu je prijazen tudi do drugih občinskih vlad. Na primer, Conflux je prejel uradnika potrditev vlade Hunan v zvezi z ustanovitvijo verig laboratorijev.

Loterijsko podjetje, ki kotira na borzi NYSE, kupuje rudarske stroje za Bitcoin

Kitajsko podjetje za športno loterijo 500.com ima vstopil v dokončno pogodbo o nakupu Bitcoin rudarskih strojev. Družba, ki kotira na borzi NYSE, pričakuje, da bo za dokončanje nakupa izdala svojih navadnih delnic razreda A v vrednosti približno 14,4 milijona dolarjev. 

Podrobnosti o prodajalcu niso razkrite, nakup pa naj bi bil končan v prvem četrtletju 2021.

Ključni zajtrki

  • Ko bodo nakupi rudarske opreme zaključeni, bo 500.com lastnik rudniških modelov S17, T17 in S9 podjetja Bitmain. V lasti bo tudi M20 od MicroBT. 
  • The cena delnice spletnega mesta 500.com se je po objavi zvišal za 11%.

Zaloga 500.com se je od 5. januarja 2021 znatno povečala. Vir: Google

Prodaja avtomobilov na Kitajskem je rasla že deveti mesec zapored

Ta teden so delniške trge v Hong Kongu in na Kitajskem zmerno rasle. V času pisanja tečaja se Shanghai SE Composite in CSI 300 trenutno trgujeta po 3.599 in 5.578 – s tedenskim dobičkom 1,35% oziroma 2,96%. V Hongkongu se je indeks Hang Seng ta teden zvišal za 1,98% in trenutno znaša 28.241.

Ta teden so delniške trge v Hong Kongu in na Kitajskem rahlo narasle. Vir: Trading Economics, Investing.com

Ključni zajtrki

  • Čeprav so mesečni porasti prodaje avtomobilov okrepili trge v državi, je letna prodaja avtomobilov na Kitajskem skrčila za 6,8% od lanskega leta. Zmanjšanje bi lahko pripisali zaustavitvi tovarn in podjetij, povezani s COVID, v prvi polovici leta 2020.
  • Prodaja električnih vozil na Kitajskem se je povečala na 1,17 milijona enot. Ta številka se bo verjetno še povečala po Teslini nepričakovani zagon svojih električnih športnih terencev Model Y 1. januarja 2021.

Niste trgovec z OKEx? Naučite se, kako začeti trgovati!

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map