Razvijalci jedra in infrastrukture ETH na načrtu ETH 2.0, izzivi in ​​pričakovanja: povzetek

Slika ETH 2.0

Z uvedbo Ethereum (ETH) 2.0 na obzorju je OKEx 17. junija gostil sejo Vprašaj me (AMA) in pet voditeljev in graditeljev skupnosti ETH ter novinarjev razpravljal o spremembah in pričakovanjih prihajajočo nadgradnjo.

Med gosti so bili glavni razvijalec ETH 2.0 in soustanovitelj podjetja Prysmatic Labs, Raul Jordan, pionir ETH2 Multi-Client Testnets, Afri Schoedon, tehnični direktor Loopring Steve Guo, urednik EthFans.org A Jian in partner skupnosti Unitimes Jason.

Med drugimi udeleženci so bili tudi novinarji Jinse, Cointelegraph, Chainnews in O’Daily, skupaj z Gattino iz OKEx Pool in Esther iz Ethereum.cn (ECN).

Predstavitve gostov

Raul Jordan: Moje ime je Raul Jordan, kitajsko ime 麥 文 龍, in sem soustanovitelj ene od skupin, ki izvaja eth2, imenovane Prysmatic Labs. Prihajam iz Hondurasa, revne države z veliko neenakostjo in sistemskimi težavami. Imel sem srečo, da sem zapustil svoje majhno mesto, da sem se udeležil univerze Harvard, kjer sem študiral računalništvo z namenom, da bi kaj spremenil, vendar nisem bil zadovoljen s trenutnim stanjem, kaj naj delam, dokler nisem odkril Ethereuma, potem ko sem nekaj let prejel štipendijo Thiel. nazaj.

Pomagal sem ustanoviti skupino programskih inženirjev, ki so želeli spremeniti razširljivost Ethereuma, zdaj pa imamo veliko javno testno mrežo za eth2 na poti do zagona glavne mreže. V prostem času veliko študija namenjam starodavni kitajski kaligrafiji 書法 in učenju jezikov 粵語.

Afri Schoedon: Sem inženir programske opreme s sedmimi leti izkušenj s tehnologijo veriženja blokov. Prvotno iz Berlina sem specializiran za upravljanje programskih projektov, upravljanje izdaj, organizacijo repozitorija, triažo izdaje, načrtovanje poti, tehnično dokumentacijo, podporo uporabnikom in odnose z razvijalci..

Prej sem bil soustanovitelj pobude Görli Testnet, znane po njihovem Görli Ethereum Testnet, ki so ga začeli v živo na GörliCon-0 v Berlinu. Trenutno koordinira prizadevanja Ethereum 2.0 za več odjemalcev, vključno z lansiranjem testnih mrež za več odjemalcev Schlesi in Witti.

Steve Guo: Zdravo vsi! Sem Steve, tehnični direktor podjetja Loopring. Protokol Loopring, ki se je začel kot projekt veriženja blokov v avgustu 2017, sprejema tehnologijo zkRollup, ki razvijalcem omogoča, da na Ethereumu zgradijo visoko zmogljivost transakcij, poceni, skrbniške in decentralizirane borze na podlagi knjig naročil. Loopring Exchange (Loopring.io) je prvi DEX, zgrajen na podlagi protokola Loopring 3.0.

Poleg tega smo uvedli tudi Loopring Pay, ki ga podpira tudi zkRollup, in dosegli takojšen prenos brezplačno, tako da zastoji in visoka provizija za transakcije niso na voljo. Loopring zdaj ni le visoko zmogljiv decentraliziran protokol za izmenjavo, temveč zelo učinkovit protokol za decentralizirano plačilo.

Jian: Jaz sem Jian. Delam kot urednik in prevajalec na EthFan.org. Od leta 2015 je EthFan.org ena najzgodnejših kitajskih skupnosti Ethereum, ki objavlja članke za promocijo tehnologije Ethereum in predstavlja najnovejša vprašanja glede tehnologije Ethereum in ekosistema..

ETH 2.0 proti ETH 1.0

Vprašanje: Bi lahko pojasnili, kako je videti Ethereum 2.0 z navadnimi besedami? V čem se razlikuje od sedanje glavne verige eth1?

Raul: Zame je eth2 popolna prenova blokovne verige Ethereum, da bi jo hkrati povečali za decentralizacijo, cenzurni odpor in razširljivost. Potrebuje ves zaslužek, ki smo ga imeli v zadnjih nekaj letih, in ga spremeni v veliko bolj trajnosten pristop, da dosežemo prvotni cilj, da postanemo “svetovni računalnik”.

Danny Ryan je dejal, da je eth2.0 zasnovan za Ethereum in končno bo sam postal Ethereum. Ethereum 2.0 naj bi zgradil osnovno plast ekosistema blockchain naslednje generacije Ethereum. Eth2 se od trenutnega Ethereuma razlikuje v dveh pogledih: 1) uporablja algoritem PoS (Proof-of-Stake) za pogon blokchain operacij; 2) izboljša razširljivost do "veriga svetilnikov + veriga z več deli" arhitektura.

Preprosto povedano, blokov v eth2 ne proizvajajo rudarji PoW, ampak jih potrdijo in dokončajo založniki, ki so položili svoj ETH. Poleg tega, "veriga svetilnikov + veriga z več deli" arhitektura ločuje stanje znotraj PoS in stanje transakcij. Namesto izvrševanja transakcij bo veriga svetilnikov vodila dokončanje in komunicirala z drobci. Delce lahko štejemo za zapletene verige verig, ki spominjajo na trenutno verigo eth1 in izvajajo transakcije.

Načrt ETH 2.0

Vprašanje: Minila so leta, odkar se je začel načrt Ethereum 2.0. V celotni skupnosti obstaja veliko mnenj in divjih ugibanj o njenem uradnem času zagona. Bi nam lahko delili trenutni razvojni napredek Ethereuma 2.0? Kateri so glavni izzivi, ki jih je treba rešiti? In kdaj pričakujete, da bo Ethereum 2.0 zaživel?

Afri: Lahko bi rekli, da je 3. januar ali 30. julij. Toda resnica je, da ne bo noben od datumov. Ne moremo vedeti, kdaj se bo zgodila glavna geneza. To je zato, ker je toliko gibljivih delov.

Lahko pa dam realističen pogled na odprta vprašanja in mejnike. Najprej morajo vsi odjemalci uporabiti končno različico specifikacije, v0.12.1. Trenutno ima izdajo samo ena stranka, druge štiri stranke pa si še vedno prizadevajo za stabilno izdajo. Prvo testno mrežo za več odjemalcev s končnimi specifikacijami v0.12.1 bomo lahko zagnali konec tega meseca.

Če bo šlo dobro, bomo lahko v začetku julija pripravili javni zagon testne mreže za več odjemalcev pod glavnimi pogoji. To je težko pričakovani mejnik, ki ga včasih pomotoma imenujejo "uradno" testna mreža za več odjemalcev. Če pa gre dobro, lahko zaključno javno testiranje opravimo julija.

Ob strani je lahko nekaj manjših testnih mrež za razvijalce, vendar bi moral biti glavni poudarek javni. Če se v dveh ali treh mesecih izkaže, da je javni testni omrežje za več odjemalcev stabilen, lahko začnemo delati k pravemu zagonu glavnega omrežja.

Najprej je za to potrebna depozitna pogodba. Prirediti je treba slovesnost za določitev pogodbe, ki naj bi se uporabila kot edini most do depozitov ETH2. Kako bo to videti, še ni povsem določeno. Vem, da Carl to pripravlja. Kmalu bi ga morali vprašati. Pričakujem, da bi bil najzgodnejši možen datum za takšno slovesnost konec avgusta ali bolje rečeno sredi septembra.

Ko je slovesnost končana in je pogodba razporejena, se je tehnično hitenje v ETH2 uradno začelo. Tudi brez uradnega datuma lansiranja bi lahko ljudje začeli vnašati prva potrdila v verigi ETH1, saj je to povsem brez dovoljenja.

Predlagam, da se določi najkrajši čas nastanka za glavno mrežo svetilnikov natančno 90 dni po nastanku uradnega testnega omrežja za več odjemalcev. To bi nam omogočilo 8 tednov testiranja in 4 tedne medpomnilnika, če bi morali kaj popraviti.

Ne glede na razvito pogodbo o depozitu, lahko vedno potisnemo čas nastanka za glavno omrežje, če je potrebno. Toda glede na zgoraj opisane korake bi bil najzgodnejši možni čas nastanka mainneta nekje v oktobru. To ne upošteva, da potrebujemo vsaj 16 tisoč depozitov, preden vidimo dogodek genetske generacije. To bi lahko še dodatno trajalo nekaj tednov.

Torej, če povzamem … november, če bo šlo vse v redu. Oktobra, če smo glede datuma zelo optimistični in nagnjeni. Pesimistično gledano bi bilo leto 2021, če bi morale vse stranke v specifikaciji popraviti in prilagoditi vse stranke … Mislim, da decembra ne bomo začeli.

Interoperabilnost ETH 2.0

Vprašanje: Interoperabilnost je bila ena od prednosti Ethereuma. Še vedno sem se spomnil "Zaklepanje Interop" septembra lani in navdušen sem, ko vidim, da odjemalci eth2 komunicirajo in sinhronizirajo med seboj. Vprašanje za Raula je, ali se kaj več dogaja okoli interoperabilnosti odjemalca? In zakaj je interoperabilnost stranke tako pomembna za eth2?

Raul: Interoperabilnost odjemalca je tako pomembna, ker lahko na ta način v eni izvedbi odkrijemo kritične napake. Na primer, če bi ves eth2 deloval z našo implementacijo Prysm, ne bi nikoli našli kritične težave v zvezi z nagradami validatorjev in kaznimi, ki smo jih našli zaradi interoperabilnosti odjemalca.

Cilji testne mreže za več odjemalcev

Vprašanje: Testna mreža za več odjemalcev velja za največjo oviro, preden vidimo pravo eth2. Ali bi lahko Afri kot pobudnik etičnih testnih mrež za več odjemalcev Schlesi in Witti z nami delil primarne cilje več odjemalcev in trenutno stanje Wittija?

Afri: Prva faza Ethereuma 2.0, faza 0, je veriga svetilnikov. Stari odjemalci ETH1 ne bodo mogli voditi verige svetilnikov. Prvič bodo številni na novo uvedeni odjemalci sodelovali pri povsem novi verigi blokov z novim, edinstvenim pristopom k mreženju in konsenzom.

Preden se takšen glavni internet lahko zažene, potrebujemo testne mreže, ki čim bolj posnemajo pogoje v glavnem omrežju. To zahteva, da imamo vzpostavljene in delujoče stabilne, dolgoročne in trajne testne mreže, ki jih podpira ne le ena stranka, temveč več strank, v idealnem primeru vse stranke. Testna mreža Schlesi je bila eden izmed mnogih korakov v tej smeri, testna mreža Witti je druga in kmalu bomo lansirali Altono.

Witti teče dokaj stabilno. Trenutno je videl približno 150.000 igralnih mest in dobro živahnost. Stopnja udeležbe validatorjev se giblje pri 71%.

Vse stranke še vedno doživljajo napake in uvajajo nove optimizacije. Mislim, da še vedno potrebujemo veliko več preizkusov z več odjemalci.

Vprašanje: Rečeno je, da mora končni testni odjemalnik ostati stabilen vsaj 2 meseca pred sprostitvijo verige svetilnikov, kaj so torej kazalniki za merjenje stabilnosti? Kdaj naj bi javno testiranje več odjemalcev začelo delovati?

Afri: Kazalniki za stabilnost so "ni soglasja" in "brez stalnih vilic" očitno bi se morale vse stranke dogovoriti o pravilni verigi. Prav tako moramo dokončati pravilno mreženje, med različnimi strankami je veliko grobih robov in kolcanja. Upam, da lahko pred zagonom izključimo ENR v zaledje odjemalcev in imamo ustrezen format z več naslovi za ožičenje vozlišč..

Nadaljnji kazalniki so potrdila in validacijske dejavnosti. Če ohranjamo aktivnost nad 80-90% in veriga ostane v popolni živahnosti z visoko dokončnostjo, bi morali iti.

Kot sem že omenil, bo najhitrejši možni datum uvedbe javnega testnega omrežja z več odjemalci sredi julija.

Rešitve razširljivosti Layer 1 in Layer 2

Vprašanje: Z razvojem eth2 v polnem razmahu vidimo, da so rešitve Layer2 dosegle "osnovno" uspeh tudi. Po uradnem zagonu eth2 s podporo rešitev Layer1, kot sta PoS in ostrenje, Ethereum prehaja v novo dobo razširljivosti. Sprejetje tehnik Rollup spodbuja hitrost transakcije, hkrati pa bistveno zniža provizije za transakcije in uporabnikom prinaša veliko boljše izkušnje.

Kot tehnični direktor Loopringa, prvega in doslej decentraliziranega protokola z delujočim ZK-Rollupom, lahko opišete, kako je ZK-Rollup zasnovan za optimizacijo naše uporabniške izkušnje?

Steve: ZK v ZK-Rollupu pomeni nič znanja; Rollup bi lahko obravnavali kot obdelavo transakcij v paketu. Loopring je izbral zkSnark kot ogrodje za preverjanje zk (ZCash ga je že leta preizkušal) z doslej najmanjšo preverjalno velikostjo podatkov, kar pomeni najnižje stroške v verigi. In zkSnark za ustvarjanje dokazov ne potrebuje veliko računalniških virov zunaj verige.

V ZK-Rollup je sistem za ponovno nalaganje. Najprej bo posrednik vse informacije o računu organiziral izven verige v drevo Merkle, kjer se zgoščene vrednosti izračunajo v parih, dokler ne dobimo razpršenega korena Merkle. Glede na to, da vsaka sprememba poljubne vrednosti lista povzroči drugačno korensko razpršitev, bo korenska razpršitev edini prikaz trenutnega stanja celotnega drevesa.

Nato bo posrednik zbral nabor transakcij (prenos ali nakup & prodaja) zunaj verige in za te transakcije ustvari zk dokaze.

Postopek generiranja dokazov: zadnja shranjena korenska razpršitev R1; vsako transakcijo podpišejo uporabniki; posodobite drevo Merkle glede na te transakcije in preverite spremembe; pridobite posodobljeno korensko razpršitev R2;

Na koncu posrednik posreduje kritične podatke (npr. Stanje), zk dokaz in posodobljeno korensko razpršitev R2 na verigo blokov. Vnaprej uvedena pametna pogodba bo preverila, ali je dokaz veljaven, na podlagi posnetega korenskega razpršenega znaka R1 in vnosa podatkov o transakciji. Če je veljaven, je mogoče korensko razpršitev R2 posodobiti, ker je posrednik izvedel poštene spremembe drevesa Merkle brez verige.

Tu je ključna točka te sheme: zmanjšuje porabo virov in izboljšuje splošno zmogljivost verige blokov, tako da shranjuje podatke in preverjanje dokazov zk samo v verigi in račune premika izven verige. In kar je še pomembneje, varnost in veljavnost obdelave sredstev zunaj verige je mogoče zagotoviti s preverjanjem v verigi, tako da nam za boljše delovanje ni treba ogroziti varnosti. Teoretično lahko Loopring prenese 2025 tx / s po ceni 150 USD na milijon transakcij z enako stopnjo varnosti kot glavni omrežje Ethereum.

Vprašanje: Bi Steve in Jason lahko nadalje delila svoje vpoglede o tem, kako bo ekosistem Ethereum imel koristi od kombinacije razširljivosti Layer1 + Layer2? In kakšne so potencialne pogonske sile za DeFi?

Steve: Prava uporaba razširljivosti Layer2 je za ekosistem Ethereum nepogrešljiva. V zadnjem času nekatere sheme goljufij povzročajo dvig cen plina in omrežje se je upočasnilo, kar bi škodovalo množičnemu sprejemanju Ethereuma. Reddit se je na primer že odločil, da bo Ethereum uporabil kot svojo platformo za distribucijo žetonov. Z izjemno bazo uporabnikov Reddita, ki se je preplavil na Ethereum, bi bilo prometa preveč, da bi ga omrežje lahko obravnavalo.

Na srečo je Loopring uvedel plačilni sistem Loopring Pay, ki temelji na ZkRollup, ki je bil uradno predstavljen 7. junija. Zdaj podpira že 10+ prenosov žetonov na nivoju 2 z ničelnimi provizijami, kar pomaga ublažiti težave, kot so preobremenjenost omrežja in drage pristojbine. Medtem ko lahko za aplikacije DeFi, če lahko obvladujemo prenose na plast2, potem lahko pasovno širino plasti 1 olajšamo.

Za začetek je stvar izbire. Naraščajoče rešitve razširljivosti layer2 razvijalcem in uporabnikom omogočajo več možnosti, hkrati pa se izognejo morebitni okvari enega sloja2. Za primer vzemite shemi ZK-Rollup in Optimistic Rollup. ZK-Rollup, gledano iz žetonskih transakcij, je boljša izbira za aplikacije DEX in uporabnike s hitrejšo hitrostjo transakcij in poravnavo. Mogoče je zato Loopring sprejel ZK-Rollup. Medtem ko je Optimistic Rollup bolj prijazen do logične izvedbe pametnih pogodb, ki razvijalcem omogoča izdelavo bolj občutljivih aplikacij DeFi. Tako smo videli Synthetix z optimističnim Rollupom. Več kot se bo pojavilo, bolj uspešen bo ekosistem.

Drugič, na višji ravni se izboljšata varnost in razširljivost Ethereuma. Layer1, glavna veriga Ethereum, služi kot osnovno varnostno jamstvo za podatke. Po eni strani razširljiva plast1 izboljša obdelavo podatkov v verigi, hkrati pa zmanjšuje možnost napadov na neželeno transakcijo. Po drugi strani pa lahko plast1 z več rešitvami, ki se uvedejo na plast2, zmanjša breme razširljivosti in se bolj osredotoči na varnostno stran. To pomeni, da bo Ethereum postal zanesljivejši, hkrati pa bo zagotovil uporabniško izkušnjo, kar spodbuja več uporabnikov, da gradijo na Ethereumu, vključno z aplikacijami DeFi, kjer je varnost prednostna naloga.

Tretjič, rad bi govoril o zajemanju vrednosti in omrežnih učinkih. Kombinacija plast1 + plast2 omogoča Ethereumu, da pokrije potrebe večine aplikacij v financah ali drugih prostorih. S PoS in cvetočim DeFi-jem bo na Ethereumu več naložb, kar bi sčasoma lahko Ethereum postalo "poselitvena plast". Medtem bodo večji omrežni učinki prišli skupaj z uspešnimi financami, kar bi bil močan pozitiven odziv z nadaljnjim razvojem ekosistema Ethereum, vključno z DeFi.

Gospodarstvo vlog v perspektivi

Vprašanje: Znano je, da se bo Ethereum Proof-of-Work Ethereum, ko se zgodi faza 0, spremenil v verigo Proof-of-Stake, kjer bo glavno vlogo igralo staking ekonomija. Kakšna so vaša spoznanja o ekonomiji vložkov? Kako bi lahko različne zainteresirane strani sodelovale pri vložku eth2, kot so povprečni vlagatelji, rudarji, rudarski bazeni in storitve DeFi itd..?

Jian: Stavljanje Eth2 se razlikuje od obstoječih modelov vložkov zaradi svojih edinstvenih protokolov. Da bi se decentralizirala, protokolarna plast postavlja številne mehanizme za omejevanje mehanizmov in ravno tu bi lahko vstopili ponudniki storitev.

Zdaj, ko govorimo o Eth2, gre bolj za prihajajočo fazo 0, ki ne bo hkrati povzročila motečih sprememb v celotnem ekosistemu. Tako da je povsem v redu, če nadaljujete z gledanjem. Predlagam, da če želite sodelovati pri vložku Eth2, bi bilo razumevanje, kako so zasnovani njegovi protokoli, koristno za vaše ocene, ne glede na to, ali se odločite za DIY ali uporabo storitev tretjih oseb.

Jason: Na tržni strani obnašanje vložkov povzroči zmanjšano kroženje ETH na trgu, kar bo zagotovo spodbudilo dvig cene ETH. To bi radi videli vsi imetniki ETH. Kot sestavni del ekosistema Ethereum večino povprečnih vlagateljev, rudarjev in bazenov vodi zaslužek. Navsezadnje se morajo zainteresirane strani najprej spojiti s konci, nato pa si lahko privoščijo, da ohranijo rast Ethereuma.

Zato bodo igralci v ekosistemu Ethereum oblikovali skupnost s skupnimi interesi. Vsi pričakujejo, da bo Ethereum igral varno, kar lahko okrepi in potisne Ethereum naprej.

Preprostejši način sodelovanja povprečnih vlagateljev je nakup ETH ali vložitev svojega ETH prek storitev vložkov, ki jih zagotavljajo borze ali denarnice. Če želite zagnati lastno vozlišče PoS, to ni tako težko.

To bi radi videli strežniki DeFi, saj je uvajanje delnih rezerv nekoliko zapleteno. Ena stvar je, da je upravljanje vašega premoženja z DeFi še vedno tvegano. Poleg tega so druge javne verige razmeroma manjše in včasih zaslužek ne bo pokril izgube, ko se cena zniža. Morda pa bi strežniki DeFi lahko videli neto zaslužek z vložki dodatnih sredstev v svoje bazene.

Raul: Zanimivo gospodarstvo bo zame opredelilo varnost Ethereuma. Večino ljudi želimo olajšati, vključno s hobiji, ki želijo validacijo voditi doma. Če se večina vložkov zgodi le na nekaj centraliziranih borzah, verjamemo, da veriga ne bo tako varna ali nezaupljiva, kot bi morala biti. Večina igralcev lahko danes začne z eksperimentiranjem na eth2, tako da se pridruži eni od javnih testnih mrež. V laboratoriju Prysmatic Labs vodimo javni testni sistem z imenom Onyx, ki se mu lahko pridružite tukaj: https://prylabs.net in spremljate tukaj: https://beaconcha.in

Steve: Osebno sem optimističen glede stave Eth2, ki spodbuja ceno ETH. Verjetno bo več kot 10 milijonov ETH založenih. Za povprečne vlagatelje obstajajo tri možnosti: imeti ETH; zagon vozlišč za vstavljanje; izbira bazena.

Menim, da bi malo uporabnikov raje zagnalo lastna vozlišča, saj zahteva nekaj tehničnega ozadja in stroškov delovanja. Prva ali tretja možnost je lahko odvisna od tega, koliko ETH bo vloženih do takrat.

Loopring razmišlja tudi o tem, da bi zagotovil naš sklad, saj uporabniki s pametnimi pogodbami ne bodo ustvarili presežka zaslužka. Toda z vložkom bodo. Vendar obljubljamo, da sredstva uporabnikov še vedno ostanejo brez skrbništva s pametnimi pogodbami, kar pomeni, da imajo uporabniki pravico vedeti in nadzorovati svoja sredstva.

Izzivi širjenja skupnosti Ethereum

Vprašanje: Naša gosta A Jian in Jason sta predstavnika kitajskih skupnosti Ethereum EthFans in Unitimes, ki veliko prispevata k domačemu izobraževanju in promociji Ethereuma.

Sprašujemo se, kakšni so izzivi za graditelje skupnosti na robu Ethereuma 2.0? Katere bi lahko bile najboljše prakse za vključitev članov skupnosti ali še bolj običajnega prebivalstva v naslednjo generacijo Ethereuma?

Jian: Velik izziv je v zapletenosti in trajnem načrtu sistema Eth2, ki zahteva več potrpljenja, da pove, kaj je v sedanji fazi resnično pomembno in kaj je dolgoročno dragoceno. V nasprotnem primeru je čas rezerviran za popularizacijo zapletenega sistema Eth2 z bolj občutljivimi prizadevanji.

Menim, da bi morali graditelji skupnosti dobro razumeti celoten spreminjajoči se ekosistem, da bi ponudili zanimive in razburljive stvari. Tehnologije so morda suhe, vendar se okoli ekosistema Ethereum vedno dogajajo čudeži in novosti. Ekosistem kot celota je raznolik in fascinanten.

Jason: Največji izziv skupnosti Ethereum je, da trenutno še vedno ni veliko oboževalcev in sodelujočih v odprtokodni tehnologiji blockchain.

Po eni strani je tehnični prag nekoliko visok, kar pomeni, da bi morali ljudje dobro obvladati različne discipline, da bi bolje razumeli verigo blokov. Po drugi strani pa je takšna tehnologija preveč napredna, da bi jo lahko popularizirali, in nekateri so do nje še vedno pristranski. Recimo, da ima Ethereum z največjo in najmočnejšo skupnostjo razvijalcev še veliko pot pri izgradnji kitajske skupnosti Ethereum.

Ena stvar je, da je v zadnjih nekaj letih večina uporabnikov tavala po sekundarnem trgu zaradi zaslužka in se izogibala gradnji ekosistema Ethereum. Poleg tega je nekaterim potencialnim učencem Ethereuma nekoliko težko prestopiti jezikovno oviro, ker jim manjka zrelost skupnosti in hitra ponovitev tehnologij Ethereum. Eth2 ali Eth1.x je morda v bližini, preden nekdo razume Eth1. V tem primeru moramo še nadaljevati izobraževanje o Ethereumu in gradnji skupnosti razvijalcev.

Zdaj imamo EthFans, Unitimes, ECN in EthPlanet, ki sodelujejo kot sodelavci kitajske skupnosti. Eth2 je povsem nov začetek, ki je tudi priložnost za uspeh kitajske skupnosti Ethereum. Še vedno imamo veliko dela, na primer organiziranje spletnih seminarjev, delavnic in razvijanje izobraževalnih virov.

Sledite OKEx na:

Twitter: https://twitter.com/OKEx

Facebook: https://www.facebook.com/okexofficial/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/okex/

Srednje: https://medium.com/@OKEx

Telegram group (angleščina): https://t.me/OKExOfficial_English

Skupina Telegram (rusko): https://t.me/okexofficial_ru

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map