Rezervoarji dolarja kot Bakkt podirajo rekorde – kripto novice tedna

V svetu kriptovalut je bil teden bogat z dogodki. Ledger je podrobno opisal svoje nenamerno uhajanje uporabniških informacij in trda vilica Cardano’s Shelley je končno prišla do izraza. Medtem se ameriški dolar tankira, medtem ko imajo terminske pogodbe Bakkt Bitcoin rekorden obseg.

Te zgodbe in še več v tedenski izdaji Crypto News of the Week!

Kršitev baze podatkov Ledger je razkrila podatke o uporabnikih

V začetku tega tedna je Ledger podrobno opisal kršitev podatkov, ki se je zgodila junija, v kateri je bila izpostavljena njegova baza podatkov o trženju in e-poslovanju.

V objava v spletnem dnevniku objavljeno v sredo, je priljubljeno podjetje za denarnico pojasnilo, da je udeleženec programa nagrajevanja 14. julija odkril potencialno luknjo na spletnem mestu Ledger. Vendar je preiskava podjetja pokazala, da je bila varnostna napaka že izkoriščena 25. junija. Natančneje, prizadeti baza podatkov je bila ogrožena z zdaj deaktiviranim ključem API.

Od takrat je Ledger pri francoskem uradu za varstvo podatkov vložil poročilo in se združil z organizacijo Orange Cyberdefense, da bi okrepil svoje ukrepe glede zasebnosti in varnosti ter hkrati ocenil morebitno škodo..

Ključni zajtrki:

  • Čeprav denarnice strojne opreme Ledger same niso prizadete in kripto skladi uporabnikov niso ogroženi, lahko nekaterim podjetje, ki se osredotoča na varnost, razkrije informacije uporabnikov..
  • Incident izpostavlja tudi prednosti programov za nagrajevanje napak, kljub pomanjkljivosti, ki je bila odkrita po tem, ko je bila škoda že storjena.

Bakkt podira rekorde v svojem najmočnejšem tednu doslej

Bil je rekordni teden za Bakkt, ki je na svojem fizično urejenem mesečnem trgu Bitcoin terminskih pogodb dosegel novo najvišjo vrednost na Ponedeljek. Hčerinska družba Intercontinental Exchange, ki se osredotoča na institucije, je v enodnevnem trgovanju videla 11.509 kovancev – v vrednosti približno 114 milijonov dolarjev -. 

Nato je sledil še en rekordni dan v torek, preden se je pohvalil še en rekordni trgovalni dan Sreda.

Ključni zajtrki:

  • Institucionalni interes za BTC se očitno povečuje. Samo ponedeljkova najvišja vrednost je predstavljala 84-odstotno rast glede na prejšnjo najvišjo vrednost Bakkta v decembru 2019.
  • Bakkt ni edina borza, ki je doživela velik vzpon pri trgovanju s terminskimi pogodbami na Bitcoin. Skupina CME je tudi objavljeni podatki kar kaže na porast dnevnega obsega menjave.

Grafikon prikazuje skupno odprto zanimanje za Bakkt Bitcoin Futures & količina v USD. Vir: skew

Cardano’s Shelley hard fork končno začne delovati

Po skoraj pol desetletja razvoja je Cardano končno predstavil svoj Shelley trde vilice.

Nadgradnja uvaja težko pričakovane funkcije vlog in delegiranja. Računi z velikimi količinami matične valute Cardano, ADA, jo bodo lahko vložili v potrditev omrežja in s tem zaslužili nagrade.

Uradna predstavitev Shelleyja sledi prejšnji spodbudjeni testni mreži, v kateri so bili udeleženci trajno nagrajeni.

Ključni zajtrki:

  • Cardano so pogosto kritizirali zaradi počasnega razvoja. Vendar bo trda vilica Shelley daleč prispevala k utrjevanju vere v nekoliko počasen in previden razvojni pristop projekta.
  • Shelley nikakor ni zadnja stopnja Cardanove. Naslednji večji nadgradnji načrta priljubljenega altcoina sta fazi Voltaire in Goguen, ki bosta vplivali na upravljanje in funkcionalnost pametnih pogodb..

Cardanoov grafikon cen ADA v zadnjih 365 dneh. Vir: CoinGeckoCardanoov grafikon cen ADA v zadnjih 365 dneh. Vir: CoinGecko

Bank of England naj bi gradila v podporo CBDC

Angleška centralna banka naj bi ga oblikovala prihajajoča storitev bruto poravnave v realnem času podpirati digitalne valute centralnih bank, na primer digitalni funt. Kot poroča CoinDesk, plačilna mreža BoE – ki jo uporabljajo finančne institucije v Združenem kraljestvu – bi lahko “privila” podporo za transakcije z digitalno valuto.

Novice sledijo poročila da Banka Japonske postavlja digitalne valute kot “prvo prednostno nalogo”.

Ključni zajtrk:

  • Poravnalna služba BoE poravna 685 milijard britanskih funtov na dan in predstavlja osrednji del nacionalne plačilne infrastrukture.
  • Čeprav na videz ni zasnovana posebej za digitalno valuto centralne banke, bo preoblikovana storitev poravnave v prihodnosti združljiva s CBDC-ji, kar še dodatno ponazarja, kako se centralne banke pripravljajo na prihodnost, ki je težka z digitalnimi valutami.

Ameriški dolar se bliža najhujšemu mesecu v zadnjem desetletju

Vrednost ameriškega dolarja je ta teden padla na dvoletno najnižjo vrednost in naj bi končala svoj najslabši mesec v zadnjem desetletju. USD je julija padel skoraj za 5%, kar ni bilo zaznati od septembra 2010.

Zaupanje v valuto pada med dolgotrajnim bojem države proti pandemiji COVID-19 in predsedniku Donaldu Trumpu brez primere, da bi se lahko predsedniške volitve odložile. Tudi BDP se je potegnil nazaj 32,9% letno v drugem četrtletju – krčenje intenzivnosti, ki ga po veliki depresiji nismo opazili.

Ključni zajtrki:

  • Status ameriškega dolarja kot svetovne rezervne valute postaja vse bolj šibek, saj vera v stabilnost države še naprej upada po obsežnih protestih, zelo vidni politični delitvi in ​​nesramnem ravnanju s pandemijo COVID-19.
  • Ko vrednost ameriških dolarjev upada, so se cene zlata, srebra in bitcoinov v različni meri povzpele. Zlato je ravno zadelo rekordno visoke.

Dnevni grafikon indeksa valut ameriškega dolarja (DXY). Vir: TradingViewDnevni grafikon indeksa valut ameriškega dolarja (DXY). Vir: TradingView

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map