Sledenje kovancev za delne rezerve DeFi in IRS – Crypto News of the Week

OKEx Insights predstavlja prvih pet kripto novic v zadnjem tednu

Novice tedna

Compound-ova ponudba DAI spominja na delno rezervno bančništvo

Kot je prvi poročal CoinDesk, nekaj se ne sešteje glede količine DAI na super hipetirani platformi Compound.

Po uradni spletni strani Compound-a je bruto ponudba DAI trenutno 501,70 milijona in narašča, kot čas tiska. Ta številka pa je močno v nasprotju s skoraj 157,99 milijona, o katerih je poročalo spletno mesto za sledenje Dai statistika – znesek CoinGecko se strinja z. 

Poleg tega se je število DAI na Compoundu v zadnjih dneh popolnoma povečalo. 1. julija je bila ta bruto ponudba le 51,75 milijona.

Po mnenju nekaterih strokovnjakov neskladje med ponudbo DAI podjetja Compound in navidezno skupno ponudbo dejanskih DAI izhaja iz narave posojanja platforme. Uporabniki očitno nalagajo novo izposojene DAI in s tem napihujejo ponudbo.

Ken Deeter iz Electric Capital je za CoinDesk povedal, da to spominja na tradicionalni bančni sistem, in pojasnil:

»Upoštevajte, da to pravzaprav počnejo tudi banke z USD. Če položim 100 dolarjev in dobim 90 posojil, nekdo prejme teh 90 dolarjev in jih položi v banko. Zdaj je v banki 190 USD, čeprav je bilo za začetek le 100 USD. “

Ključni zajtrki

  • Narava pridelave spojine, kot je že razpravljal OKEx, lahko ustvari nekaj vprašanj glede trajnosti – kar dokazuje precej velika razlika med številkami DAI.
  • Narava delnih rezerv, ki očitno deluje na Compoundu, morda ne bo veliko odpravila nekaterih predpostavk, da je DeFi mehurček.

Ta teden je ponudba Dai on Balancerja narasla. (Grafikon se začne 30. aprila) Vir: Compound Labs

USDC žetoni znašajo 1 milijardo dolarjev kot privezi blizu 10 milijard dolarjev

Skupna tržna kapitalizacija za USD Coin (USDC) je ta teden po stalni seriji novih odtisov žetonov dosegla milijardo dolarjev. Kot ugotavlja Blok, ponudba USDC se je junija povečala za 37%, do danes pa za 93%.

Kljub mejniku je stabilcoin, ki ga podpira Coinbase in Circle, še vedno druga skrivnost USDT. The tržna kapitalizacija Tetherjevih stabilkoinov je še vedno slabih 10-krat več kot USDC, kljub temu da v tednih ni izdal novega tiska.

Ključni zajtrki

  • Medtem ko Tetherjev tiskalnik ostaja izklopljen, smo opazili nadaljnje povpraševanje po USDC – kar nekateri morda vidijo kot regulatorjem prijaznejši stabilcoin.
  • USD Coin ostaja drugi največji stabilcoin z veliko razliko, Paxos Standard pa zaseda tretje mesto na manj kot 25% tržne kapitalizacije USDC.

Tržna kapitalizacija USD Coin je 1. julija dosegla milijardo USD. Vir: CoinGecko

IRS želi slediti kovancem za varovanje zasebnosti

Ameriška notranja davčna služba išče informacije o orodjih, ki bodo pomagala pri sledenju kovancev za varovanje zasebnosti, BTC protokolih zunanje verige in stranskih verigah.

Poimensko omenjeni kovanci za zasebnost vključujejo Monero (XMR), Zcash (ZEC), Dash (DASH), Grin (GRIN), Komodo (KMD), Verge (XVG) in Horizon (ZEN). Poimensko omenjeni zunajverižni protokoli vključujejo Lightning Network, Raiden Network in Celer Network. Kot stranski verigi sta bili omenjeni tudi plazma in OmiseGo.

Rok za oddajo odgovorov za pilotni program je 14. julij.

Ključni zajtrki

  • Z obilnimi orodji za sledenje, ki so že na voljo za reševanje blokovne verige BTC, na primer rešitve Chainalysis, IRS zdaj usmerja pogled na bolj zapletene verige zasebnih kovancev.
  • Nekateri kovance za zasebnost tržijo kot edini način, kako ohraniti svojo finančno zasebnost v prihodnosti okrepljenega finančnega nadzora. Regulatorji pa takim idejam želijo ustaviti.

Balancer je heker izpraznil za 500.000 USD

V ponedeljek je bil Balancer Pool – ponudnik likvidnosti v decentraliziranem finančnem prostoru – vdran z izkoriščanjem, zaradi katerega je protokol sprostil žetone v skupni vrednosti pol milijona dolarjev.

Posebej prizadeta je bila Statera (STA). Heker si je v bliskovnem posojilu sposodil 23 milijonov dolarjev žetonov WETH, ki jih podpira eter, preden je z njimi trgoval s STA. Po navedbah objava v spletnem dnevniku od Balancerjevega glavnega tehnološkega direktorja Mikea McDonalda je prestopnik napenjal likvidnostni sklad STA tako, da se je 24-krat premikal med investicijskim žetonom in WETH – s tem pa sistem prelisičil. Isti podvig je bil uporabljen tudi z uporabo zavitega bitcoina (WBTC), Chainlink (LINK) in Synthetix Network Token (SNX).

Ključni zajtrki

  • Čeprav je DeFi trenutno najbolj vroča stvar v kripto, izkoriščanja, kot je kramp Balancer, kažejo, da je prostor še vedno nezrel in morda ni zgrajen na tako trdni podlagi, kot bi si nekateri mislili.
  • Z decentraliziranimi financami prihaja do pomanjkanja centraliziranega nadzora. Obstaja pa tudi izrazito pomanjkanje centralizirane zaščite.

Cena BAL se je v zadnjih sedmih dneh na splošno zniževala. Vir: CoinGecko

Bitcoin in S&P 500

Povezava med ceno Bitcoin in S&Po podatkih, pridobljenih s skew, je P 500 dosegel novo najvišjo vrednost vseh časov.

V torek je bila dosežena rekordno visoka korelacija 66,2%. 

Ključni zajtrki

  • Kljub številnim zagovornikom Bitcoinov, ki kriptovaluto primerjajo z “digitalnim zlatom” ali hranilnikom vrednosti, se BTC trenutno izkazuje kot bolj tvegano sredstvo, ki je povezano s stanjem tradicionalnih trgov.
  • Kljub rasti od marca je Bitcoinova korelacija s S&P 500 je precej hlapna in redko ostane močna.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map