Standardizacija interoperabilnosti Blockchain, regionalno sprejemanje DCEP in prepoznavanje obraza na sodiščih – China Market Watch

Tedenski pregled novic o verigah blokov in kriptovalut iz Kitajske in Hongkonga.

OKEx Insights si oglejte najboljše kripto novice iz Kitajske in Hongkonga v tem tednu – vključno s prizadevanji Ant Group za interoperabilnost verige blokov, potencialom območja Greater Bay za pilota za elektronsko plačevanje z digitalnimi valutami in prvo pravno preiskovalno službo v Guangzhou.

Ant Group začne s standardizacijo interoperabilnosti verig blokov

Ant Group, hčerinska družba kitajskega tehnološkega velikana Alibaba, je pred kratkim vodila delovno skupino za raziskovanje standardizacija interoperabilnosti verig blokov pod Inštitutom inženirjev elektrotehnike in elektronike ali IEEE. Standard je poimenovan "P3205 – Standard za interoperabilnost verig blokov – Protokol za preverjanje pristnosti in komunikacijo podatkov."

Glede na projekt, standard zagotavlja štiri protokole za lažjo avtentifikacijo podatkov in komunikacijo med verigami blokov. Ti protokoli vključujejo:

 • Protokol porazdeljene identitete
 • Protokol metapodatkov
 • Vgrajeni protokol za pretvorbo
 • Komunikacijski protokol med verigami

Ključni zajtrki

 • Zaključek standarda P3205 naj bi služil kot globalni standard za interoperabilnost verig blokov. Standard podpira učinkovito komunikacijo in preverjanje pristnosti podatkov med različnimi modeli in nivoji.
 • Alibaba je vodilna na področju patentov blockchain, saj jih je 62% povezanih z blockchain infrastrukturo. Trenutno ima Alibaba več kot 30 patentov za interoperabilnost verig blokov.
 • Ant Group je septembra 2019 sprožil svojo pobudo za interoperabilnost verig blokov, Odprti dostop do podatkov, zaupanja vredna storitev. ODATS cilji za znižanje stroškov komunikacije med javnimi in zasebnimi verigami blokov.

Območje Greater Bay je lahko glavno mesto za zgodnje pilote DCEP

Bai Hexiang, predsednik podružnice Ljudske banke Kitajske v Guangzhouu, povedal lokalni mediji, da je čezmejni trgovinski trg na območju Greater Bay – regionalni spoj devetih mest, vključno s Hongkongom, Macauom, Shenzhenom in Guangzhouom – idealna lokacija za testiranje kitajske digitalne valute, Digital Currency Electronic Payment. Po statističnih podatkih podružnice Guangzhou je trg digitalnih plačil v provinci Guangdong v prvem četrtletju 2020 dosegel 11,95 bilijonov RMB.

Bai je poudaril, da so vodilni položaj pri digitalnih plačilih, dostop do mednarodne trgovine in ogromno prebivalstva na območju Greater Bay ugodni dejavniki za sprejemanje DCEP v velikem obsegu.

Ključni zaboj

 • PBoC je maja 2020 pokazal zgodnje znake podpore razvoju verige blokov Greater Bay Area. Sodeloval je s kitajsko regulativno komisijo za vrednostne papirje, da je izdal posvetovalni dokument za spodbujanje inovacij blockchain in sprejemanja digitalnih valut na tem območju..

Guangzhou je prvi uvedel pravno preiskavo, ki temelji na blockchainu

Vmesno ljudsko sodišče v Guangzhouju je 12. avgusta napovedalo začetek rešitve blockchain za racionalizacijo postopka za pravne preiskave..

Po navedbah sodišča imajo pravne preiskave, ki temeljijo na blockchainu, štiri prednosti v primerjavi s preiskavami na papirju:

 • Hitrejši časi obratov
 • Bolj varen identifikacijski sistem
 • Sledljive revizijske sledi
 • Priročen postopek prijave

Ključni zaboj

 • Odvetniki v Guangzhouu preiskujejo sodne primere v različnih panogah – kot so bančništvo, obdavčenje in upravljanje premoženja. Večina preiskav ostaja v papirni obliki. Preiskovalni sistem, ki temelji na verigi blokov, poenostavlja postopke sodišča KYC tako, da za vsakega primera zahteva prepoznavanje obraza za odvetnike.

Nova posojila RMB in socialno financiranje ne dosegajo tržnih pričakovanj

Ta delniški trg na Kitajskem je ta teden rahlo upadel. Shanghai SE Composite in CSI 300 trenutno trgujeta na 3.330 in 4.656, z rahlim tedenskim padcem za 1,67% oziroma 2,24%. Indeks SZSE Blockchain 50 znaša 3.940 s tedensko spremembo vrednosti -5,3%. Za Hongkong se je indeks Hang Seng ta teden zvišal za 1,31% in trenutno znaša 25.246.

Na rahlo upadanje kitajskega trga delno vplivajo najnovejše posodobitve novih posojil RMB in celotnega socialnega financiranja. Julija so kitajske banke odobrile novih posojil za 0,99 bilijona RMB, kar pa ni doseglo pričakovanih 1,2 bilijona RMB. Skupno socialno financiranje v državi je kot široko merilo za kreditno in likvidnostno gospodarstvo julija doseglo 1,69 bilijona RMB in ni doseglo pričakovanih 1,85 bilijona RMB. Ti neuspešni ekonomski kazalniki so ta teden nekoliko zmanjšali kitajski delniški trg.

Uspešnost kitajskih tržnih indeksov. Vir: Trading Economics, Investing.com

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map