SushiSwap je izdal ambiciozen načrt za omejitev prevlade Unisapa DEX

DeFi Digest OKEx Insights je tedenski pregled decentralizirane finančne industrije.

Posnetek trga DeFi: DEX povečuje količino

Kljub nedavnemu popravku cene BTC se je decentralizirani finančni trg ta teden povečal za 3%, njegova skupna vrednost pa je znašala 22,54 milijarde USD. Poleg tega se je povprečni tedenski obseg trgovanja na decentraliziranih borzah povečal za 8% in znašal 2,01 milijarde USD. Uniswap je še naprej vodil v tem segmentu z 38-odstotnim tržnim deležem.

Skupni obseg zadolževanja v posojilni sferi DeFi se je povečal za 8%, saj je Compound s 49-odstotnim deležem ohranil svojo tržno prevlado v tem sektorju. Curve je obdržal vodilno vlogo kot največji likvidnostni sklad – povzročil je 38-odstotno povečanje na teden, njegova skupna vrednost pa je znašala 1,13 milijarde USD.

Skupni obseg zadolževanja v DeFi je ta teden prvič presegel 4 milijarde dolarjev. Vir: DeFi Pulse in DeBank

Program razširitve likvidnosti SushiSwap

SushiSwap, glavni konkurent vodilni decentralizirani borzi Uniswap, je z izdajo najnovejšega načrta razkril svoje močne ambicije za letošnje leto. Načrt zajema različne vizije SushiSwap-a – in sicer povečanje likvidnosti, interoperabilnost in razširljivost, upravljanje skupnosti in še več.

Mirin

The Mirin predlog je osrednja sestavina predlagane nadgradnje SushiSwap, katere namen je povečati likvidnost protokola za 10x – 20x. To lahko dosežemo s programom razširitve likvidnostnega bazena SushiSwap, imenovanim franšizni bazeni.

Koncept franšiznih bazenov je poskus integracije centraliziranih in decentraliziranih borz. Franšizni bazeni so sestavljeni iz MainPoola in SubPoola. V franšiznih bazenih lahko centralizirane borze svojim uporabnikom ponudijo možnost, da postanejo ponudniki likvidnosti SushiSwap. Ko je nov likvidnostni par dodan neodvisni platformi, se ustvari SubPool, ki se doda v celotni likvidnostni sklad SushiSwap, MainPool.

Dvojni donos

Dvojna donosnost je še ena ključna značilnost programa za razširitev likvidnosti ponudnika SushiSwap.

Kot franšizni partnerji zbirke SushiSwap lahko SubPool, ki kotira na centraliziranih borzah, ponuja vrnitev SUSHI in lastnega upravljalnega žetona. Žetone upravljanja CEX lahko izberete med obstoječimi kripto sredstvi ali na novo skovanimi žetoni.

Na primer, predstavljajte si, da je OKEx v programu SushiSwap sprožil likvidnostni sklad SUSHI / OKB kot SubPool. Uporabniki v združenju bi lahko svoje donose podvojili tako, da bi zaslužili tako s SUSHI kot z OKB. [To je samo primer in se ga ne sme razumeti kot definiran načrt.]

Dobitna možnost za SushiSwap in centralizirane borze?

Razširitveni program ponudnika likvidnosti SushiSwap je lahko privlačen izdelek za centralizirane borze, ki želijo biti pred konkurenco.

Uvedba likvidnostnega rudarjenja in avtomatizirani tržni dejavniki so privedli do hitre rasti obsega trgovanja na decentraliziranih borzah. Da bi se spopadli z močno konkurenco DEX-ov, so se CEX začeli povezovati s protokoli DeFi, da bi razširili svojo kripto ponudbo..

Franšizirani bazeni SushiSwap služijo kot prehodi za CEX, da svojim uporabnikom ponudijo žetone z visokimi obrestmi. Kot franšizni partner v združenju lahko CEX uporabnikom zaračuna provizije za transakcije med 0,05% in 10% kot dodaten vir prihodka. Prihodki od provizij CEX služijo kot varovanje pred izgubo likvidnosti, ko uporabniki dvignejo sredstva iz podpoola. Poleg tega dvojni donosi v SubPoolu ponujajo privlačno možnost vložka za dolgoročne HODLerje na borzi.

Po drugi strani pa lahko SushiSwap s svojim programom razširitve LP izkoristi ugled in globoko likvidnost centraliziranih borz. Z uvedbo podpolov v različnih kripto borzah naj bi se skupna likvidnost SushiSwap večkrat povečala.

Recimo na primer, da ima MainPool SushiSwap likvidnost 1 milijardo USD. Če SushiSwap sodeluje s CEX A in CEX B za uvedbo podskupin z likvidnostjo po 10 milijard dolarjev, se bo skupna likvidnost SushiSwap močno povečala na 21 milijard dolarjev.

Medtem ko lahko CEX svojim uporabnikom ponudijo več žetonov z visokimi obrestmi, bodo trgovalni pari SushiSwap bolj dostopni bolj likvidnim trgom. Zdi se, da je program razširitve LP obojestransko koristen tako za SushiSwap kot za CEX.

Medsebojni prenosi sredstev prek Rune in Moonbeam

SushiSwap načrtuje tudi nadaljnje izboljšanje svoje interoperabilnosti in razširljivosti. Avtomatiziran trgovec z več verigami izboljša interoperabilnost SushiSwap-a, tako da omogoča nemoten prenos sredstev prek več verig blokov. Decentralizirana borza si prizadeva za dosego tega cilja s povezovanjem s THORChain’s Rune in Polkadot’s Moonbeam.

V primeru Rune, a Runski most se uporabnikom omogoča, da prenesejo svoja sredstva neposredno na THORChain in Ethereum. Za lažji prenos premoženja v več verigah je ustvarjena različica ERC-20 žetona Rune, ki predstavlja sredstva iz THORChain.

SushiSwap razmišlja tudi o izboljšanju svoje razširljivosti s sprejetjem rešitev za skaliranje druge plasti. Protokol trenutno raje uporablja ničelno znanje, da bi bolje komuniciral z decentraliziranimi aplikacijami v finančnem ekosistemu..

Rivalstvo z Uniswapom se bo nadaljevalo leta 2021

Razprave o Uniswap-u in SushiSwap-u se še naprej segrevajo – še posebej po tem, ko je ustanovitelj financiranja Andre Cronje objavil objava v spletnem dnevniku o tveganjih, da tekmeci oblikujejo svoje kode. Ashleigh Schap, vodja Uniswap-a za rast, jo je vrnil navedba združitev SushiSwap te letnice.finance je v nasprotju s pritožbo Cronje. Izumitelj Uniswap-a, Hayden Adams, torej trdil da komentarji ne predstavljajo stališča celotne ekipe Uniswap.

Medtem ko Uniswap še vedno prehiteva SushiSwap po skupni zaklenjeni vrednosti, najnovejši načrt SushiSwap kaže znake močnih temeljev na področju DeFi inovacij, upravljanja skupnosti in razširljivosti protokola.. 

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map