SushiSwap povečuje povpraševanje po USDT na Kitajskem, medtem ko se preskušanje DCEP nadaljuje

Tedenski pregled novic o verigah blokov in kriptovalut iz Kitajske in Hongkonga.

DeFi in DCEP sta bila v tem tednu najpogostejše besede v kitajski kripto skupnosti. V decentraliziranem finančnem prostoru je porast SushiSwap privedel do velikega povpraševanja po USDT na kitajskem trgu OTC. Medtem so vodilne kitajske državne banke, kot sta CCB in ICBC, raziskale integracijo kitajske digitalne valute v svoje mobilne aplikacije in kreditne kartice. Te zgodbe in še več v tedenski izdaji poročila OKEx Insights ‘China Market Watch.

SushiSwap spodbuja močno povpraševanje po USDT na Kitajskem

Tether (USDT) je nedavno na kitajskem trgu brez recepta zaznamoval močno tržno povpraševanje. The USDT OTC indeks ChaiNext se izračuna na podlagi cene USDT, ki se proda brez recepta, in deviznega tečaja RMB / USD na morju. Indeks je 1. septembra na eni točki dosegel 100,8, kar pomeni, da se je s USDT trgovalo s premijo, kjer je 100 USDT znašalo 100,8 USD. V času pisanja indeksa znaša 100,33 USD.

Tedenska vrednost indeksa OTC USDT. Vir: ChaiNext

Premijo USDT, s katero se trguje na kitajskem trgu, poganja hvalnica DeFi. SushiSwap, vilica avtomatiziranega prodajalca Uniswap, je najbolj vroč projekt DeFi med kitajsko skupnostjo, do danes je bilo zaklenjenih več kot 1,2 milijarde USD..

Ključni zajtrki

  • Ogromno zanimanje za SushiSwap lahko delno razložimo z "strah pred zamudo," zlasti zaradi omejenega razumevanja prostora DeFi. ARPA-jeva raziskava DeFi, objavljena julija, označeno da je le 25% kitajske kripto skupnosti razumelo in uporabljalo protokole DeFi, kot je posojanje.
  • Udeleženci na trgu bi morali biti pozorni na varnostna tveganja v nerevidirani pametni pogodbi podjetja SushiSwap.

Vrhunske kitajske državne banke si prizadevajo za testiranje DCEP

Kitajska gradbena banka in Kitajska industrijska in komercialna banka – dve izmed štirih največjih kitajskih državnih bank – si prizadevata za sprejetje uradnega sistema digitalne valute v državi, elektronskega plačila z digitalno valuto ali DCEP.

28. avgusta je CCB na svoji mobilni aplikaciji sprožil preizkus spletne denarnice z digitalnimi valutami, ki uporabnikom omogoča pretvorbo njihovih fiat-valut v digitalne RMB. Vendar je banka naslednji dan onemogočila digitalno denarnico, stresno da testiranje ne pomeni uvedbe DCEP.

Po drugi strani pa je ICBC pred kratkim napovedal izdajo digitalnih kreditnih kartic, ki uporabnikom omogoča, da aktivirajo storitve digitalne valute tako, da storitev povežejo s svojimi karticami. Aktiviranje storitve pa ne pomeni, da lahko uporabniki zdaj porabijo digitalne valute.

Ključni zajtrki

  • CCB ni prva kitajska banka, ki je testirala kitajsko denarnico z digitalnimi valutami. Druga najboljša kitajska državna banka, Kmetijska banka, začela notranje testiranje denarnice DCEP aprila.
  • Prve štiri kitajske državne banke – vključno s CCB, ICBC, Kmetijsko banko in Kitajsko banko – domnevno avgusta preizkusili DCEP za plačila in prenose med svojimi zaposlenimi.

Vmesnik denarnice za digitalne valute CCB. Vir: Sina Finance

Proizvajalec rudarskih ploščadi Canaan Inc. je v drugem četrtletju 2020 poročal o čisti izgubi

Canaan Inc., prvi proizvajalec bitcoin rudarskih ploščadi, ki kotira na borzi Nasdaq, izpuščen nerevidirani finančni rezultati za drugo četrtletje 2020.

Po poročilu je družba v drugem četrtletju ustvarila neto izgubo v višini 16,8 milijona RMB (2,4 milijona USD), kar je izboljšanje glede na 39,9 milijona RMB, ki jo je družba izgubila v prejšnjem četrtletju. Proizvajalec rudarskih ploščadi je v drugem četrtletju izboljšal svoje operativne in prodajne rezultate, bruto dobiček se je izboljšal za 17,1x, skupna prodana računalniška moč pa se je skoraj potrojila, in sicer 2,6 milijona Thash / s.

Ključni zajtrki

  • Kot prvi proizvajalec bitcoin rudarskih ploščadi naveden na Nasdaqu novembra 2019 je cena delnice Canaan Inc., ki trenutno znaša 2,01 USD, padla za 85% začetna cena javne ponudbe od 9 dolarjev.
  • Canaan Inc. je bila poročanje o čistih izgubah od leta 2019, vendar se je v zadnjem četrtletju nekaj izboljšalo. Izvršni direktor Zhang Nangeng je to pripisal povečanju kanaanskih raziskovalnih in razvojnih zmogljivosti ter izvajanju pobud podjetja za umetno inteligenco..
  • Canaan zaradi negotovosti, ki jo je prinesel COVID-19, v bližnji prihodnosti ni hotel napovedati svojega poslovanja.

China Caixin Manufacturing PMI se je povzpel na devet let

Ta delniški trg na Kitajskem se je ta teden okrepil. Shanghai SE Composite in CSI 300 trenutno trgujeta po 3.406 oziroma 4.844, ko sta tedensko porasli za 2,25% oziroma 2,93%. Indeks SZSE Blockchain 50 medtem znaša 4.130 s tedensko spremembo vrednosti 3,71%. V Hongkongu je indeks Hang Seng ta teden padel za 1,46% in trenutno znaša 25.120.

Uspešnost kitajskih in hongkonških tržnih indeksov. Vir: Trading Economics, Investing.com

Izid indeksa China Caixin General Manufacturing Purchasing Manager’s Index je spodbudo za kitajski delniški trg ta teden. PMI kitajske proizvodnje se je avgusta povzpel na 53,1, kar je devet let najvišje od januarja 2011. K temu prispeva gospodarsko okrevanje po proizvodnji COVID-19 v predelovalnem sektorju, ki je priča naraščajoči prodaji izvoza, novih naročil in proizvodnje.

Ključni zajtrki

  • PMI za proizvodnjo China Caixin meri uspešnost proizvodnega sektorja v petih stebrih: nova naročila, proizvodnja, zaposlitev, dobavni roki dobaviteljev in zaloga kupljenih izdelkov.
  • Zaradi prizadevanj za okrevanje po COVID je indeks trenutno devet let najvišji.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map