Tether Blacklists, Dogecoin Goes Virus in Coinbase lahko postanejo javni – Crypto News of the Week

V svetu blokov in kriptovalut je bil naporen teden. OKEx Insights si oglejte pet najboljših kripto novic, ki jih morate vedeti v tem tednu.

Novice tedna slika

Tether izgubi pritožbo v New Yorku in je naslove uvrstil na črne sezname

Tekoča pravna saga med Bitfinexom in newyorškim uradom državnega tožilstva je začela novo poglavje ta teden. Državno pritožbeno sodišče vladala NYOAG, ki išče dokumente med tekočo preiskavo, je upravičena, kljub trditvam Bitfinexa, da regulator ni pristojen za to.

NYOAG je trdil, da je iFinex, matična družba Tetherja, pomešala uporabniška sredstva, medtem ko je krila izgubo Bitfinexa v višini 850 milijonov dolarjev.

Pomembna sodba je sledila poročilom, da je Tether na blok-verigi Ethereum, ki ima stabilni valut podjetja USDT, na črno uvrstil 39 naslovov – od tega 24 leta 2020. Glede na analizo iz Blok, naslovi na črni listi letos znašajo 5,51 milijona dolarjev.

Ključni zajtrki:

 • Ugodna odločitev NYOAG krepi njegovo pristojnost za preiskovanje goljufij po Martinovem zakonu, strogem newyorškem zakonu o boju proti goljufijam..
 • Bitfinex, Tether in iFinex bodo zdaj v središču pozornosti, ko se bo nadaljevala pravna bitka.
 • USDT je ​​daleč najbolj priljubljen stabilcoin na svetu, vendar se lahko povpraševanje po žetonu, vezanem na USD, zdaj močno zmanjša.
 • Črni seznam naslovov Ethereum s USDT ponazarja dejstvo, da je Tether kljub pravnim bitkam pripravljen sodelovati z organi pregona in spoštovati finančne predpise.

Prevladovanje tržne kapitalizacije USDT nad drugimi stabilkovanci. Vir: Messari

Menda naj bi Coinbase postal javni

Družba Coinbase Inc. naj bi postala javna, če bi katero koli potencialno kotacijo odobrila ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo.

Po navedbah virov, ki so govorili Reuters, borza digitalnih premoženja s sedežem v San Franciscu je v postopku najema investicijskih bank in odvetniških pisarn za podporo potencialni prošnji pri SEC – ki bi jo lahko vložili že letos.  

Namen Coinbase, da bi nadaljeval uvrstitev na seznam, od časa tiska ostaja nepotrjen.

Ključni zajtrki:

 • Če bi Coinbase uspešno šel v javnost, bi to pomenil pomemben mejnik v splošnem sprejemanju kriptovalut in digitalnih sredstev.
 • Zanimivo je, da borza domnevno ne bo nadaljevala s tradicionalno začetno javno ponudbo, splošno znano preprosto kot IPO. To pomeni, da ne bi prodala novih delnic.

Obseg trgovanja z bitcoini na Coinbase. Vir: data.bitcoinity.org

CFTC razvija obsežen sklop kripto predpisov

V prizadevanju za “razvoj celostnega okvira za spodbujanje odgovornih inovacij v digitalnih sredstvih” ameriška komisija za trgovanje s terminskimi terminskimi pogodbami razvija obsežen sklop predpisov o kriptovalutah..

Okvir je del regulatorja izvedenih finančnih instrumentov končni strateški načrt za leto 20202024.

Ključni zajtrki:

 • BTC in ETH sta razvrščena kot blago in kot taka spadata v pristojnost CFTC – zato so trenutno na voljo pravne terminske pogodbe za oba.
 • Z večjo jasnostjo, katere kriptovalute so blago ali vrednostni papirji, lahko opazimo povečanje terminskih pogodb za digitalna sredstva.
 • CFTC kaže, da želi spodbuditi inovacije z “izogibanjem pravilom in pristopom, ki odražajo poslovne prakse, ki jih že dolgo ni več”.

Dogecoin narašča po tem, ko videoposnetek TikTok postane virusen

Dogecoin je ta teden podivjal, potem ko je videoposnetek TikTok o razvpitem kovancu meme postal virusni, kar je sprožilo množično povečanje obsega trgovanja in cene.

Podatki Google Trends za iskalni izraz »Dogecoin«. Vir: Google Trends

Kot ugotavlja Blok, obseg trgovanja na borzah, ki kotirajo na DOGE, se je od 6. do 7. julija povečal za 600%. 

Hkrati se je cena altcoina zvišala z najnižjih 0,0023 do najvišjih 0,0029 dolarja, preden je 8. julija dosegla 0,0056 dolarja – približno 141-odstotno zvišanje od spodaj navzgor.

Grafikon cen Dogecoin v zadnjih 7 dneh. Vir: CoinGecko

WikiLeaks sprejema plačila Bitcoin Lightning Network

Uradna trgovina WikiLeaks zdaj sprejema plačila BTC prek Lightning Network-a, drugoplastnega protokola plačila Bitcoin.

Trgovina z blagom je, kot že ime pove, povezana z WikiLeaksom – ves izkupiček pa gre za financiranje dejavnosti mednarodne neprofitne organizacije.

Ključni zajtrki

 • WikiLeaks je bil med prvimi, ki je sprejel plačila z Bitcoinom, eden izmed prvih, ki je BTC sprejel že leta 2011. Z ohranjanjem zveze oblikovanju je zdaj eden prvih prodajalcev, ki je sprejel plačila prek še vedno pretežno eksperimentalne mreže Lightning.
 • Povečano sprejemanje prodajalcev bi lahko pomagalo okrepiti moč strele, ki v zadnjih mesecih ni bila veliko v središču pozornosti.

Zmogljivost Bitcoin Lightning omrežja v BTC (oranžna) in USD (modra). Vir: Bitcoin vizual

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map